تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829950699




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر «پان پراگ و گوتکا را جدی بگیرید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خطر «پان پراگ و گوتکا" را جدی بگیرید روزنامه سیستان و بلوچستان در شماره 18851 خود مطلبی با عنوان خطر «پان پراگ» را جدی بگیرید منتشر کرده است.


دراین مطلب آمده است: شاید افرادی که به مناطق شرقی کشور سفر کرده اند، برحسب اتفاق در دکه ها و کیوسک های شهر، بسته های کوچکی را که در رنگ های مختلف و پوشش آلومینیمی آویزان است، دیده باشند. پان و گوتکا موادی است که به صورت جویدنی استفاده می شود و مصرف آن ابتدا در هندوستان رایج بوده و بعد به پاکستان، اندونزی، سریلانکا و به تازگی در مناطق مرزی شرق کشور راه یافته است و چه بسا در دیگر نقاط کشور هم یافت شود.
«دکتر زهرا رمضانی» کارشناس و متخصص در سم شناسی و مواد مخدر روان گردان درباره ساختار و عوارض پان می گوید: پان ترکیبی از تنباکو، آهک، خاکستر، ادویه معطر، ساخارین، مقدار زیادی فوفل و اسانس های شیمیایی غیرمجاز است و مشخص شده است که ترکیبات آرسنیک، کربنات منیزیم و سرب نیز در آن وجود دارد. پان عموماً در کارگاه های کوچک و به صورت دست ساز و غیربهداشتی تولید می شود و به منظور جلب مشتری و درآمد بیشتر ممکن است مواد مخدر نیز به آن اضافه شود.
پان به اشکال مختلفی وجود دارد. در کشورهای هندوستان و پاکستان بعد از جوشاندن مواد ذکر شده آن را روی برگ تازه گیاه vin می پیچانند که به آن گوتکا می گویند و مصرف کننده با جویدن آن احساس لذت و سرخوشی کاذب می کند و در حال حاضر هم این برگ به صورت آزاد از مرز وارد منطقه بلوچستان می شود و در کشور کارگاه های تولید گوتکا وجود دارد. نوع دیگری که به آن به اصطلاح «پان پرک» گفته می شود، به صورت بسته بندی در جلدهای آلومینیمی در رنگ ها و شکل های گوناگون به صورت پودر یا دانه های ریز است. مصرف کننده، آن را زیرزبان یا پشت زبان یا پشت لب می گذارد و یا به صورت جویدنی استفاده می کند.
او ادامه می دهد: باور نادرستی که بین مردم هندوستان و پاکستان وجود دارد این است که پان باعث استحکام دندان ها و لثه و همچنین باعث افزایش قدرت بدنی و بهبود بیماری های ریوی و گوارشی می شود؛ از طرفی به علت ایجاد احساس سرخوشی و لذت در مصرف کننده و باور نکردن این موضوع که پان یک ماده مخدر است، استفاده از این ماده روز به روز بیشتر می شود.
گذشته از اینکه این ماده به صورت غیربهداشتی تهیه می شود، فرد مصرف کننده به علت افزایش ترشح بزاق در اثر مصرف مجبور است دائم آب دهانش را بیرون بریزد که این امر باعث انتقال بیماری های عفونی مثل سل، هپاتیت و ... می شود. طبق تحقیقات انجام شده در هندوستان، مشخص شده است که 20-18 درصد کل سرطان ها در این کشور سرطان دهان و حنجره بوده است و هندوستان (در اثر استفاده از تنباکو) مقام دوم سرطان دهان را در دنیا بعد از برزیل (به علت استفاده از یک نوع مشروب خاص) دارد. همچنین آمار سرطان بین زنان هندی در سال های اخیر افزایش یافته است که در اثر استفاده زیاد از تنباکو، فوفل و آهک به صورت جویدنی است. زیرا در هندوستان بیشتر زنان از پان استفاده می کنند. این کارشناس تاکید می کند: علاوه بر آن پان به علت ضعیف کردن قدرت دفاعی سلول های بدن در مقابل باکتری ها باعث ایجاد سرطان لثه و ریه می شود. همچنین ساخارین موجود در آن عامل بیماری های کلیه و سرطان روده بزرگ است. مهم ترین عارضه این ماده ایجاد وابستگی و اعتیاد به آن و تمایل به استفاده از مواد مخدر قوی تر است و چون در بچه های سنین مدرسه مصرف آن زیاد است (به عنوان خوشبو کننده دهان) با ایجاد سرگیجه و نشئگی باعث افت تحصیلی در آنها می شود. از طرفی دور از انتظار نیست که افراد سودجو، مواد روانگردانی از قبیل اکستاسی به پان اضافه کرده باشند. این ماده که در حال حاضر به وفور در بسیاری از دکه ها و کیوسک های روزنامه فروشی شهرهای شرقی کشور دیده می شود ممکن است فردا به ماده مخدر خطرناکی در تمام کشور تبدیل شود.
7437 / 653


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن