واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۹ب.ظ)
معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد: اجراي طرح تحول سلامت در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي دکتر حريرچي گفت: اجراي طرح تحول سلامت با هدف کاهش قيمت تجهيزات پزشکي و دارو، کاهش ميزان پرداختي از سوي مردم و حذف دريافت هاي نامتعارف، در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اين که در حال حاضر در حوزه عملکرد وزارت بهداشت، نحوه مديريت منابع مالي و بودجه نظام سلامت منطبق بر دستيابي به تکاليفي است که در سياست هاي کلي سلامت ذکر شده، گفت: ما در گذشته از لحاظ درصد پرداختي از سوي مردم در ميان ساير کشورها از وضعيت خوبي برخوردار نبوديم. در کل دنيا اين ميزان پرداخت بين 18 تا 24 درصد بود در حالي که آمارها در کشور ما رقم بين 58 تا 70 درصد را نشان مي داد.
دکتر ايرج حريرچي ادامه داد: طبق سياست هاي کلي نظام سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، اين وضعيت بايد تصحيح مي شد. اين در حالي بود که ميزان افرادي که به دليل هزينه هاي بهداشت و درمان در سال هاي 86 دچار فقر مي شدند، زير 4 درصد بود و طبق برنامه چهارم توسعه، قرار بود اين ميزان به زير 1 درصد کاهش يابد.
به گفته وي، با اين حال در سال هاي 91 و 92 اين ميزان به 10 درصد افزايش يافت و بهره مندي مردم از خدمات بهداشت و درمان در اين سالها چه در شهرها و چه روستاها به طور چشمگيري کاهش پيدا کرد.
قائم مقام وزير بهداشت افزود: وزارت بهداشت اکنون از طريق کاهش درصد پرداختي از سوي مردم و افزايش درصد بودجه اختصاصي به بهداشت و درمان و مديريت منابع موجود به دنبال اصلاح اين روند است.
دکتر حريرچي در خصوص افزايش سهم بودجه سلامت از توليد ناخالص ملي و نحوه هزينه کرد آن در حوزه بهداشت و درمان نيز گفت: بهداشت در دنيا فرمول مشخصي دارد و نبايد بودجه آن را به طور انفجاري افزايش داد.
وي با اشاره به اين که يکي از افتخارات ما اين است که نظام جمهوري اسلامي، در حوزه بهداشت، طرح پزشک خانواده را از سال 84 اجرا کرد، بيان داشت: هر چند اين طرح در اجرا شاهد نوساناتي بود، ولي الان در نظام روستايي 6 هزار و 300 پزشک روستا داريم به طوري که به مدد حضور اين پزشکان، ميزان کنترل ديابت در روستاها از شهرها روند بهتري دارد.
به گفته دکتر حريرچي، در حال حاضر با افتخار مي توان اعلام کرد مکمل هاي مختلف براي کودکان و زنان باردار که تا سه سال گذشته موجود نبوده، از ابتداي سال 93 وارد کشور شده و از ابتداي سال 94 در تمام مراکز بهداشتي و درماني روستايي و شهرهاي زير 20 هزار نفر، به طور رايگان در اختيار مردم قرار داده مي شود.
معاون کل وزارت بهداشت همچنين گفت: بر اساس سياست هاي کلي نظام سلامت، بخش هاي دولتي، عمومي و خصوصي، وظيفه ارائه خدمت به مردم را دارند. وضعيت تعرفه گذاري آنها نيز در اين سياست ها مشخص است.
وي تاکيد کرد: ما اصرار به کاهش تصدي گري در وزارت بهداشت داريم ولي معتقديم بخش خصوصي مطابق با استطاعت مردم بايد تقويت شود و اين خط قرمز وزارت بهداشت است.
به گفته دکتر حريرچي در سي سال گذشته هيچ وقت قيمت دارو و تجهيزات مصرفي بهداشت و درمان علي رغم تورم بيش از 20 درصدي کاهش قيمت نداشته و اين اولين سالي است که مطابق با سياست هاي اقتصاد مقاومتي کاهش قيمت را اين کالاها را اعمال کرديم. ضمنا کاهش ميزان پرداختي از سوي مردم در حوزه درمان نيز به کمتر از 8 درصد رسيده و اجراي گام سوم طرح تحول سلامت با هدف جلوگيري از تعرفه هاي غيرمتعارف، در راستاي اقتصاد مقاومتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]