واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دغدغه ناامنی و خطر در مسیری 20 کیلومتری آزادراه تهران - شمال نوشهر - ایرنا - ریزش های متعدد کوه در اطراف قطعه چهارم آزادراه تهران - شمال به دلیل بارش های فراوان در این منطقه، امروز به دغدغه ای به نام ناامنی و خطر برای خودروهای عبوری در این مسیر 20 کیلومتری مبدل شده که تسریع در رفع آن ضروری است.
به گزارش ایرنا، گرچه هر بار هنگام بارش های شدید کوه ریزش مختصری داشت که به دلیل کامل نبودن دیوارهای حایل، باعث مسدود شدن مسیر آزادراه می شد، اما پنج شنبه هفته گذشته این منطقه شاهد ریزش تکه های بزرگی از کوه های اطراف بود که اگر روی یکی از خودروهای عبوری می افتاد، حادثه ای تلخ را رقم می زد.
با توجه به سنگینی ریزش کوه، تصور می شد که شاید خودرویی در زیر سنگ ها مانده باشد و به همین خاطر گروه های امدادی چالوس به سرعت به محل حادثه مراجعه کردند تا اقدامات لازم را در صورت بروز خسارات جانی به عمل آوردند اما خوشبختانه این بار خطر از بیخ گوش مسافران گذشت، اما نمی توان گفت که بار دیگر نیز چنین خواهد شد.
در بازدید چندی پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به همراه رییس بنیاد مستضعفان به عنوان مجری پروژه آزادراه تهران - شمال و وزیر راه و شهرسازی از مرحله نخست اجرای این پروژه داشتند، تاکید شد که اعتبارات مربوط به این مرحله و اصلاح قطعه چهارم آن به تصویب رسیده است.
با توجه تداوم بارش ها در منطقه و افزایش احتمال ریزش های سنگین کوه، خطر همواره در کمین مسافران این مسیر است و از این رو سرعت بخشیدن به اقدامات اصلاحی پیش از وقوع هر حادثه تلخی، ضروری به نظر می رسد.
فرماندار چالوس در این باره به ایرنا گفته بود: قرار است کارشناسانی از استانداری و اداره راه و شهرسازی مازندران بازدیدی از قطعه چهارم آزادراه حد فاصل مرزن آباد تا چالوس داشته باشند و نظر کارشناسی خود را ارایه کنند.
قرار است در صورتی که این کارشناسان تشخیص دهند مسیر 20 کیلومتری این قطعه از آزادراه ناامن و خطرساز است، نسبت به مسدود شدن دایمی آن تا زمان رفع مشکلات موجود اقدام کنند.
با توجه به شرایط موجود و حجم گسترده استفاده هموطنان از این آزادراه و امکان ایجاد حادثه برای خودروهای عبوری، به نظر می رسد منطقی ترین اقدام، بستن این مسیر و استفاده از جاده قدیم چالوس تا زمان رفع مشکلات و نقاط حادثه خیز باشد.
محمدناصر زندی فرماندار چالوس پیش از این با انتقاد شدید از بی توجهی به تذکرات مسوولان شهرستان چالوس درباره مشکلات موجود در این قطعه از آزادراه تهران - شمال، گفته بود: مسوولان آزادراه برای رفع مشکلات موجود امروز و فردا می کنند.
به گفته وی، مسوولان وعده داده اند که تا پایان امسال مشکلات موجود شامل کامل نبودن دیوارهای حایل بین کوه و آزادراه، مشکلات تونل های موجود در مسیر، آسفالت نامناسب و نقاط حادثه خیز را حل کنند اما تاکنون کاری آغاز نشده است.
قاسم احمدی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس نیز به ایرنا گفته است: تکمیل آزادراه تهران - شمال، رفع نواقص قطعه چهارم این آزادراه و تعریض جاده چالوس، نیاز و خواسته اصلی مردم و مسافرانی است که از این مسیر عبور می کنند.
اعتبار مورد نیاز برای این پروژه ملی 10 هزار میلیارد تومان اعلام شده است که بیش از هشت هزار میلیارد تومان از آن مربوط به فازهای 2 و 3 بوده و بقیه به قطعات یک و چهار اختصاص دارد.
قطعه یک آزادراه که بیش از 47 درصد پیشرفت فیزیکی دارد 1200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این رقم از سوی تامین شده و 30 میلیارد تومان نیز برای اصلاح ایرادات قطعه چهارم در نظر گرفته شده است.
قطعه چهارم از پروژه آزادراه تهران - شمال حدفاصل مرزن آباد تا شهرستان چالوس با 93 درصد پیشرفت در دولت گذشته افتتاح شد و از آن زمان تاکنون با مشکلات و خطراتی چون ریزش کوه که جان مردم را تهدید می کند، رو به روست.
پیمانکار این قطعه وعده داده است که مشکلات این مسیر را تا پایان امسال رفع کند.
حفر تونل به صورت غیرکارشناسی در برخی از نقاط این قطعه از آزادراه نیز سبب شده آبهای بالادستی هنگام بارش شدید باران به سمت روستاهای اطراف چالوس سرازیر شده و باعث سیل و آبگرفتگی روستاها شود.
مطالعات اولیه طرح آزاد راه تهران - شمال از سال 1353 با هدف برقراری ارتباط مطمئن، ارزان و آسان در بین استان های شمالی و مرکزی انجام گرفت و این طرح پس از پیروزی انقلاب در سال 73 به تصویب شورای عالی معماری و شهر سازی رسید.
پروژه ملی آزاد راه تهران - شمال که عملیات اجرایی آن از سال 74 آغاز شده به دلایلی از جمله مشکلات مالی با فرآیند عملیاتی کند مواجه بوده است.
مسیر آزادراه تهران - شمال از تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید همت و بزرگراه آزادگان آغاز و در امتداد دره کن، پس از گذشتن از حاشیه روستای سولقان از منطقه کوهستانی توچال عبور کرده و سپس با تونل بلند تالون به طول 4900 متر این رشته کوه را قطع و در دامنه های شمالی آن در منطقه دو آب شهرستانک قرار می گیرد.
با اجرای این قسمت که طول تقریبی آن 32 کیلومتر است، مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاهتر می شود.
از آن پس، مسیر به موازات جاده قدیم کرج - چالوس امتداد می یابد و در دره سرهنگ وارد تونل البرز به طول 6400 متر شده و در پل زنگوله خارج می شود، سپس با عبور از ارتفاعات البرز به موازات جاده موجود کرج - چالوس تا شهر چالوس ادامه یافته و در نهایت با یک تقاطع غیر همسطح به کمربندی چالوس – تنکابن متصل می شود.
تعداد تونل ها (در باند رفت و برگشت) 146 دستگاه و در مجموع به طول تقریبی 88 کیلومتر است که تونل های بلند تالون و البرز به ترتیب به طول تقریبی 4900 متر و 6400 متر (در هر باند) طولانی ترین آنها به حساب می آیند.
تعداد پل های بزرگ در باند رفت و برگشت هم در مجموع 81 دستگاه به طول حدود 11 کیلومتر است.
این طرح با تقسیم بندی چهارمنطقه حدود 121 کیلومتر طول دارد که حدود 70 کیلومتر آن در استان مازندران و بقیه آن در حوزه استحفاظی استان البرز واقع شده است.
محورارتباطی کنونی چالوس و کرج (کندوان) 200 کیلومتر طول دارد که این مسیر با بهره برداری آزاد راه تهران - شمال به 121 کیلومتر و زمان مسافت از 4.5 ساعت کنونی به 1.5 ساعت کاهش خواهد یافت.
1535/506 / 2025
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) / کد خبر :4380299
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]