واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشدید فشارهای بین المللی علیه رژیم اشغالگر قدس پیامدهای داخلی و منطقه ای افراط گری رژیم صهیونیستی تهران-ایرنا- افزایش افراط گری های رژیم صهیونیستی با پیامدهای منفی داخلی و بین المللی روبرو شده که به تشدید فشارهای بین المللی بر این رژیم انجامیده است.
خبرگزاری «جمهوری اسلامی» (ایرنا) یازدهم آذرماه گزارش کرد مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای از رژیم صهیونیستی خواست به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان. پی. تی) بپیوندد.
این قطعنامه که از سوی کشورهای عربی پشتیبانی می شد، با 161 رای موافق در برابر فقط پنج رای مخالف به تصویب رسید. 18 کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
آمریکا و کانادا در کنار رژیم صهیونیستی از جمله پنج مخالف این قطعنامه بودند.
رژیم صهیونیستی با اینکه نزدیک به 300 کلاهک هسته ای دارد، تنها رژیم در خاورمیانه است که عضو ان.پی.تی نیست.
مساله ای که در این میان اهمیت بالایی دارد، عضویت این رژیم در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای نیست، بلکه قطعنامه ای است که اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این زمینه با اجماع زیاد تصویب کرده اند.
بر پایه ساختار سازمان ملل متحد، هر چند قطعنامه های مجمع عمومی این سازمان الزام آور نیستند و حکم نوعی توصیه دارند، اما این قطعنامه ها می توانند فضای بین المللی را علیه کشور خاطی بسیج و فشار بین المللی را علیه آن تشدید کنند.
این قطعنامه را می توان در ادامه فشارهای بین المللی دانست که در پی تشدید رفتارهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی، از سوی سازمان های بین المللی و کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای بر این رژیم وارد می شود.
حملات این رژیم به مردم بی دفاع غزه در نبرد 51 روزه هر چه بیشتر فضای بین المللی را علیه این رژیم بسیج کرد. پیامد این اتفاق را می توان در تلاش مجالس کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی مشاهده کرد؛ امری که با واکنش منفی رژیم صهیونیستی روبرو شده است.
از سوی دیگر، تلاش ها در قالب سازمان ملل برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی نیز افزایش یافته و روسیه اعلام کرده است دیگر زمان آن رسیده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای در به رسمیت شناختن کشور فلسطینی صادر کند.
همه این رویدادها در حالی اتفاق می افتد که احزاب راست افراطی درصدد تصویب قانونی در مجلس این رژیم هستند که بر پایه آن رژیم صهیونیستی به عنوان «موطن ملی یهود» شناخته می شود.
این طرح اما تاکنون نتوانسته است توافق جامعی را میان صهیونیست ها به دست آورد و احزاب مخالف درون کابینه ائتلافی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، با این طرح مخالفت کرده اند.
به همین دلیل نتانیاهو 2 تن از وزرای مخالف را از کابینه بیرون کرد که به انحلال کابینه و مجلس این رژیم (کنست) منجر شد.
اخراج وزرای مخالف و انحلال کابینه در ادامه موج پیامدهای افراط گری نتانیاهو است که دامن دولت وی و رژیم صهیونیستی را گرفته است.
فضای بین المللی و منطقه ای دیگر تحمل افراط گری های رژیم صهیونیستی و قوانین نژادپرستانه آن را ندارد. در فضای داخل این رژیم نیز احزاب مخالف تلاش دارند رویکردهای افراط گرایانه ای که نتانیاهو به آن دامن زده است تعدیل کنند و از تشدید فشارهای بین المللی بر این رژیم جلوگیری کنند.
آنها پیام کشورهای اروپایی مبنی بر به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی را به خوبی دریافته اند.
در چنین شرایطی، فشارهای بین المللی و منطقه ای بر رژیم صهیونیستی افزایش می یابد. بر این پایه، از این پس باید شاهد این باشیم که با تداوم سیاست های نژادپرستانه رژیم صهیونیستی و افزایش فشار بر فلسطینیان ساکن سرزمین اشغالی، کشورهای اروپایی تشدید فشارها بر این رژیم (از میزان مبادلات تجاری و مراودات سیاسی) را در دستور کار خود قرار دهند.
این نکته را نیز نباید فراموش کرد که تلاش برای ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه در شرایطی که فقط رژیم صهیونیستی تولیدکننده تسلیحات هسته ای است، گامی رو به جلو خواهد بود برای مطرح شدن دوباره رژیم صهیونیستی در صدر چالش های امنیتی خاورمیانه.
از مهدی جوکار- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]