تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827463499




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

٩ میلیارد تومان قیمت یک حجره در بازار اصلی میوه و تره بار تهران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ٩ میلیارد تومان قیمت یک حجره در بازار اصلی میوه و تره بار تهران تهران - ایرنا - در روزهایی که دولت تمام توانش را در راستای کنترل تورم وخروج از رکود به کار بسته است در گوشه ایی از تهران، اوضاع کاملا پیچیده و غیر قابل پیش بینی شده است.


به گزارش روزنامه اعتماد، بازار میوه و تربار مرکزی این روزها به علت ایجاد نظم و حذف سد معبر دستخوش چالش های عظیمی شده و به نظر می رسد قوانین تازه موافقان و مخالفان بسیاری دارد. این میدان بزرگ که شاهراه میوه و تربار در کشور است درسال ١٣٧٢ در دو فاز و در پی حذف میادین سنتی موجود در سطح شهر ایجاد شد.
طرح انتقال میدان در آن سال ها بسیار حساس و سخت بود ولی با ایجاد بستر های مناسب کم کم باعث رضایت صنف میوه فروشان شد اما پس از چندی این میدان بزرگ به دلیل پتانسیل بالا در جذب سرمایه وهمچنین مرکزیتش، دچار ترافیک وحشتناک و تخلفات بی شماری شد که به دلایل مختلف، این مشکلات کمتر رسانه یی می شد. اما چندی قبل براساس یک طرح که با همکاری شهرداری و هماهنگی یگان ویژه اجرا شد این میدان شلوغ نظمی اساسی یافت. قبل از عملیاتی شدن این طرح، گاهی اتفاق می افتاد که برای رفتن از یک سالن به سالن مجاور، یک ساعت طول بکشد ومشکل ترافیکی و سد معبر ایجاد شده، بلای جان کاسبان حجره های میانی شده بود.
به گفته یکی از همین کاسبان، حجره های ابتدایی در هر سالن اصلی ترین نقش را در سد معبر ایفا می کردند و اکثرا دلالانی بودند که حجره نداشتند و بابت کاسبی به حجره داران اجاره پرداخت می کردند. این دلالان گاهی در فضاهای باز این مجموعه ماشین حاوی میوه را نگه می داشتند و با یک باسکول، به کاسبی می پرداختند. این اوضاع و اتفاقات حاشیه یی باعث شد مدیریت این مجموعه با کمک نهاد های یاد شده قوانین صفت و سختی را برای ایجاد نظم همگانی در میدان پیاده سازند و دست و پای دلالان را از بزنگاه ها و معابر ورودی سالن های این مجموعه کوتاه کنند.

* تاثیر قانون جدید بر قیمت حجره ها
این قانون با وجود اینکه نظم بی سابقه یی را به میدان میوه و تربار وارد کرد اما باعث شد به دلیل کمبود مکان کسب و ازدیاد دلالان که برای کاسبی چاره یی جز اجاره کردن حجره ندارند قیمت خرید و فروش و اجاره این حجره ها به شکل عجیب و غریبی بالا برود. به طور مثال در فاز یک سالن ٤ و٦ و ١١ که بنا بر گفته شاغلین این واحد صنفی، مرغوب ترین مکان برای داد و ستد است قیمت شش دانگ از یک حجره به حدود هفت الی ٩ میلیارد تومان رسیده است. یکی از کسبه این مجموعه نه تنها از این نظم و قانون جدید ناراضی نیست بلکه اعتقاد دارد با این قانون مشتری ها به سراغ او و دیگر کسبه که حجره های شان میانه سالن قرار دارد می روند و به این صورت بازارفروش میوه حالتی فراگیر پیدا می کند و رقابت به شکل صحیحش دنبال می شود. اما در مقابل این نظر، گروهی نیز اعتقاد دارند میدان میوه و تربار نباید مطیع این قانون باشد و نباید نهاد هایی مانند شهرداری برای این واحد صنفی محدودیت ایجاد کنند زیرا قبول این قانون پیش زمینه پیدایش سایر قوانین دست و پاگیر است و به نظر می رسد هیچ اعتمادی ما بین طرفین بر قرار نباشد.
شاید حجره داران استنباط شان از قوانین جدید این است که قرار است چرخ معیشت شان به دست انداز انداخته شود و کسب روزی شان با سختی های بیشتری صورت بگیرد. اما این قوانین تنها در عبور و مرور و سد معبر خلاصه نمی شود، گویی فاکتور هایی متحد الشکل بین حجره داران و فعالان این صنف توزیع شده که با اینکه حجره داران ملزم به فروش به وسیله این نوع فاکتور ها شده اند اما کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و اعتنایی به این فاکتور ها نمی شود.
این اقدامات سبب ساز شایعاتی شده که بر اساس نظر یکی از کاسبان این بازار قرار است دفاتر نسیه از میدان جمع شود و کلیه داد و ستد ها نقدی شوند وحتی حمل و نقل در این بازار بزرگ هدفمند و از طریقه سامانه و به شکل کاملا کنترل شده انجام شود که همین امور و ربط شان به تعیین مالیات باعث ترس خیلی از حجره داران و فروشندگان این صنف شده است.

* قوانین عرفی و حدود کاسبی
میدان میوه و تربار بیشتر از آنکه یک بازار بزرگ برای داد و ستد عمده میوه باشد محلی است برای اشتغال. این بازار خاموشی ندارد و ٢٤ ساعته باز است درست مانند قهوه خانه های این میدان که آتش قلیان هایش خاموشی ندارد. بافت کارگری در این بازار پذیرای کارگران فصلی است اما گاهی دیده شده که افاغنه نیز در حجره ها مشغول کارند و ارتزاق می کنند اما اگر بخواهیم به دو طیف عمده قومیتی حاضر در میدان اشاره کنیم باید بگوییم یا با کرد ها مواجه می شوید یا ترک ها که آن هم به دلیل نزدیکی این دومنطقه جمعیتی به تهران است و خیلی از محصولات باغات و مزرعه های کشاورزی این مناطق ابتدا به تهران می رسد و سپس به سایر نقاط حمل می شود. قاعدتا این دو قوم چرخ محرک بازار میوه و تربار به شمار می روند و به نظر می رسد با تسلط به این دو گویش خرید به قیمت تمام شده بهتری صورت بگیرد.

* قانون حجره ها و مالکیت
اگر به حجره ها نگاه کنید هر حجره از شش دانگ تشکیل شده است که هر حجره با همسایه اش فاصله هفت متر و ٥٠ سانتیمتری دارد. این محدوده به همان میزان در روبه روی حجره ها نیز شکل گرفته که تا قبل از اقدامات اخیر دست دلالان بود و قسمت اعظم شلوغی های میدان نیز به خاطر همین موضوع بود. گاهی اتفاق افتاده هر حجره بنا بر تشخیص صاحبانش به دلال ها اجاره داده می شود. تملک در این میدان یک امر حیاتی است، حتی برای فردی که یک قسمت از یک دانگ را در اختیار داشته باشد امکان کاسبی فراهم است.
اما در این بازار نیز اجاره نشینی حرف اول و آخر را می زند و کافی است مستاجر یک عدد باسکول و ماشین حساب داشته باشد. گاهی شده صاحب یک حجره تا ١٠٠ میلیون تومان در ماه از شش دانگ اجاره جمع کند و همین اجاره های سنگین دلیلی محکم برای افزایش قیمت میوه باشد. ا
ین بازار بر خلاف انتظار در سه بازه زمانی فعالیت هایش شکل می گیرد؛ گروهی از ساعات پایانی شب حاضر می شوند از عمده فروشان دست اول که شاید از یک نوع میوه ١٠٠ تن دارند ١٠ تن می خرند و تا ساعت چهار بامداد منتظر می شوند و یک تن یک تن به سایر حجره داران می فروشند و خریداران یک تن هم این میوه را با سودی فرا خور حال به میوه فروشان محلی می فروشند. این واسطه ها با این قانون نه تنها کم نشده بلکه با توجه به محدودیت ها فعالیت شان عوض شده و راه های مختلفی برای فروش میوه پیدا کرده اند. اینجا بازار میوه و تربار است جایی که وام دار میدان چاله و طاهری و سبزه میدان و... است، اینجا جنوب تهران است جایی که قیمتی هم اندازه شمال شهر دارد.
منبع: روزنامه اعتماد


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن