واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۱۶ب.ظ)
ضرورت کاهش ريسک توليد در بخش کشاورزي عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس بر ايجاد سازوکارهاي لازم براي کاهش ريسک توليد در بخش کشاورزي تأکيد نمود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجان شرقي، غلامرضا نوري قزلجه با بيان اينکه نوسانات و افزايش قيمت محصولات کشاورزي با کاهش قدرت خريد مردم و هم چنين توان توليدکنندگان براي توليد، امنيت غذايي جامعه را تهديد مي کند، گفت: سه اصل از قانون اساسي به نوعي بر امينت غذايي و لزوم رسيدن به خودکفايي در توليد محصولات غذايي و اساسي کشور تأکيد دارد که بايد اين قوانين مورد توجه مسوولان قرار گيرد.
نماينده مردم بستان آباد در مجلس شوراي اسلامي، افزود: در حالي که در قانون بر حمايت از توليد و دست يابي به خوداتکايي در توليد محصولات استراتژيک تأکيد شده است گاها مسوولان واردات را بر توليد ترجيح مي دهند که چنين رويکردهايي بايد اصلاح شود.
عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس، تصريح کرد: مزيت هاي نسبي که در اين گونه مبادلات اقتصادي وجود دارد و هم چنين کمبود و مصرف قابل توجه آب در بخش کشاورزي در افزايش تمايل براي واردات برخي محصولات بي تأثير نبوده و ما منکر آن نمي شويم.
وي تأکيد کرد: اساس قضيه اين است که بايد در توليد محصولات استراتژيک که توان و پتانسيل لازم براي توليد آنها در کشور وجود دارد تلاش کنيم تا به خوداتکايي در توليد دست يابيم.
نوري با اشاره به لزوم ارتقاي تراز و جايگاه کشور در بخش کشاورزي، ادامه داد: امنيت غذايي از لحاظ توانمندي مردم در تأمين و تهيه مواد غذايي و همچنين توليد و تداوم دسترسي به اين مواد به حوزه کشاورزي برمي گردد و در مورد اهميت اين موضوع هر چقدر بگوييم بازهم کم است.
وي تصريح کرد: از آنجايي که همه مردم با موضوع تامين امنيت غذايي و تغذيه سروکار دارند اهميت و جايگاه آن براي همگان ملموس و قابل درک است، بنابراين مسوولان حوزه کشاورزي بايد با رفع موانع توليد و حمايت از کشاورزان به اين موضوع توجه ويژه اي داشته باشند. اين نماينده مردم در مجلس نهم در خصوص تأثير نوسانات و افزايش قيمت محصولات کشاورزي بر تأمين يا بر هم زدن امنيت غذايي مردم، توضيح داد: قيمت محصولات کشاورزي از دوجنبه به امنيت غذايي آسيب مي زند درگام اول، نحوه قيمت گذاري بر تداوم توليد و در دسترس بودن محصولات که به توليد کنندگان برمي گردد مؤثر خواهد بود؛ چرا که نوسانات و ريسک بالا و هزينه هاي توليد انگيزه توليدکنندگان براي انجام کارهاي توليدي را از بين مي برد و از اين طريق به امنيت غذايي لطمه مي زند.
نوري گفت: گام بعدي در مورد نوسانات و افزايش قيمت ها، بحث کاهش قدرت خريد مردم و توان دسترسي آنها به مواد غذايي است بنابراين بايد ساز و کارهاي لازم براي کاهش ريسک محصولات کشاورزي و هم چنين افزايش فاصله قيمت در مزارع و واحدهاي توليدي و قيمت هاي فروشگاهي در اين مسير ايجاد و در اين راستا قدم هاي اساسي برداشته شود. عضو کميسيون کشاورزي،آب و منابع طبيعي مجلس با اشاره به اينکه در کشور ما نوسانات قيمت محصولات کشاورزي بسيار ملموس است،
وي تصريح کرد: برخي محصولات هستند که به سه برابر قيمتي که از توليد کننده خريداري شده در فروشگاه ها عرضه مي شود و به دست مصرف کننده مي رسد.
وي با تأکيد بر اينکه نوسانات و افزايش غيرمنطقي قيمت ها نه به سود توليد کننده و نه مصرف کننده است، گفت: تنها کساني که از نوسانات قيمت ها سود مي برند واسطه ها هستند، بنابراين بايد مسوولان در جهت کاهش فاصله قيمت ها و تنظيم بازار محصولات کشاورزي قدم بردارند که تعاوني ها در اين زمينه مي توانند نقش مؤثري داشته باشند.
نوري قزلجه يادآور شد: با توجه به نقشي که تشکل هاي توليد مي توانند در راستاي کاهش ريسک و بهبود توليد وجلوگيري از نوسان قيمت ها داشته باشند بايد راه اندازي اين تشکل ها در دستور کار مسوولان حوزه کشاورزي قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]