واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۹:۵۸ق.ظ)
پخش مدرسه، فرصتي براي رساندن کتابهاي مناسب به خانوادهها مدير کل دفتر تأليف کتب درسي ابتدايي و متوسطه نظري، با گلايه مندي ازنبود يک نظام توزيع و پخش مناسب که قادر باشد محصولات توليد شده را به طور مؤثر به متقاضي برساند، پخش مدرسه را فرصتي براي رساندن کتابهاي مناسب به خانوادهها قلمداد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو کميته علمي يازدهمين جشنواره کتابهاي آموزشي و تربيتي رشد، در نشست هماهنگي سرگروهها و داوران اين جشنواره گفت: تکميل فرايند آموزش سه ضلع دارد: توليد، توزيع و فرهنگسازي براي مصرف.
محمود اماني طهراني، نخستين ضلع اين مثلث را توليد خواند و افزود: بخش توليد، معمولاً فعال است، ناشران و توليد کنندگان محصولات آموزشي بهطور نسبي فعال هستند و ما نيز هر سال ميلياردها تومان به بخش توليد کتاب و محصولات آموزشي تزريق ميکنيم.
مدير کل دفتر تأليف کتب درسي، وجه دوم اين مثلث را که توزيع است، مفقود يا ناقص برشمرد و اضافه نمود: نبود يک نظام توزيع و پخش مناسب که قادر باشد محصولات توليد شده را به طور مؤثر به متقاضي برساند، عاملي است که اکثر ناشران کتابهاي مناسب، حتي توليد کنندگان فيلمها و نرمافزارهاي آموزشي نيز از ضعف شيوه توزيع گلايه مندند.
وي افزود: زماني فضاي مناسب براي آموزش ايجاد ميشود، که هر سه ضلع اين مثلث يکديگر را پشتيباني و تکميل کنند.
دکتر اماني اضافه کرد: خوشبختانه به تازگي يک نظام پخش فراگير به نام "پخش مدرسه" تدبير شده که با انتشارات مدرسه و پخش کتابهاي انتشارات مدرسه متفاوت بوده و فعاليتي مستقل دارد. بهطور کلي پخش مدرسه قرار است دو نوع محصول که يکي توليدات سازمان بوده و ديگري محصولات مورد تأييد سازمان پژوهش را پخش کند.
وي افزود: ما امسال دو ميليارد تومان براي توزيع محصولاتي که قرار بود در اختيار معلمان قرار گيرد، هزينه کرديم و در بخش دانشآموزي نيز براي اولين بار در کشور، 15 ميليون حلقه سي دي و دي وي دي ضميمه کتابهاي درسي توزيع شد.
مدير کل دفتر تأليف کتابهاي درسي ابتدايي و متوسطه نظري ضلع سوم اين مثلث را فرهنگسازي و ايجاد عطش و تشنگي در مخاطب براي مصرف خواند و گفت: به همين منظور ما از سال آينده تحصيلي، در آغاز کتابهاي درسي، پشتيبانهاي توليد شده براي هر کتاب، از جمله کتابهاي آموزشي، فيلمها، نرمافزارها و وبگاهها را معرفي خواهيم کرد و نحوه استفاده از هر يک را توضيح خواهيم داد و تنها به ذکر فهرست کتابهاي آموزشي بسنده نميکنيم.
او ما اميدواريم با تکميل شدن اضلاع اين مثلث، فضاي بيرون از کلاس نيز تبديل به يک کلاس درس بشود و کلاس صرفاً محلي براي گردآمدن و گفتوگو و پيدا کردن نقشه ادامه راه باشد و مدلي از آموزش و پرورش را دنبال کنيم که در آن علاوه بر دانش آموز و معلم، جامعه و خانواده نيز در يادگيري سهيم و درگير شود.
اماني در پايان گفت: اين همان آرماني است که ما سالها تحت عنوان يادگيرنده مادامالعمر و يادگيرنده فعال دنبال ميکرديم. با اين نگاه، يک فضاي تازه در حال شکلگيري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]