واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قاچاق کالا بیشترین ضربه را به صنعت نساجی وارد می کند رشت - ایرنا - مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه درحال حاضر صنعت نساجی دارای کیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی است، گفت: قاچاق کالا بیشترین ضربه را به صنعت نساجی وارد می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، " گلناز نصراللهی" شامگاه پنجشنبه در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی در استان گیلان افزود: علاوه بر کالاهای قاچاق، کالاهایی که به صورت استوک وارد می شوند نیز به صنعت نساجی لطمه می زنند.
وی تصریح کرد: در تمامی کشورها ، برای حمایت از صنایع نساجی ورودی را برای کالاها دریافت می کنند حال اینکه واردکنندگان کالای قاچاق، حقوق و سود متعارف قانونی خود را پرداخت نمی کنند.
وی بیشترین اشتغالزایی و ارزش افزوده در بخش صنعت نساجی را مربوط به پوشاک دانست و خاطرنشان کرد: در صورت جلوگیری از ورود کالای قاچاق و بدنبال آن انگیزه بیشتر برای سرمایه گذاری در این صنعت، صنایع نساجی از رشد کمی و کیفی بهتری در کشور برخوردار می شود.
نصراللهی از متولیان مبارزه با قاچاق کالا خواست تا این معضل را جدی بگیرند و برای آن چاره جویی کنند.
وی با اشاره به بازدید از کارخانجات صنایع نساجی کشور، رعایت چندین اصل را برای آنها ضروری دانست و تصریح کرد: کارخانجات نساجی نیازمند نوسازی، بازسازی و توسعه بموقع هستند.
وی تقاضا و ذائقه سنجی سلایق مشتریان در تولیدات، ایجاد تنوع و بازاریابی را از دیگر مسائلی خواند که موفقیت تولیدکنندگان در گرو رعایت آنهاست.
نصراللهی بازار رقابتی صنعت نساجی را بسیار بالا ارزیابی و تصریح کرد: برای بدست آوردن بازار باید همه مولفه ها را مورد نظر قرار داد.
** وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولیدکنندگان پارچه چادر مشکی حمایت می کند
نصراللهی در ادامه با اشاره به اولویت های برنامه این نهاد در بخش نساجی اظهار کرد: بازسازی، نوسازی و توسعه ریسندگی سیستم پنبه ای، دوزندگی چادر مشکی با استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی در اولویت برنامه هاست.
وی در ادامه با بیان این که در واحدهای دوزندگی صنعتی در کشور کمبود داریم، اظهار کرد: اولویت بخش صنت نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت دوزندگی های صنعتی در تراز صنعتی است.
نصراللهی از متقاضیان برای سرمایه گذاری در تولید چادر مشکی و دوزندگی های صنعتی دعوت به همکاری کرد.
وی با اشاره به این که درحال حاضر تولید پارچه چادر مشکی را در کشور داریم اما تعداد آنها زیاد نیست، اظهار کرد: برای تنوع بیشتر و افزایش کیفیت برای تولید پارچه مشکی، نیازمند ایجاد چند واحد بزرگ صنعتی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت ، معدن و تجارت آمادگی دارد در صورتیکه این واحدها پس از رسیدن به تولید، نگرانی برای فروش و بازاریابی داشته باشند، از آنها حمایت کند.
نصراللهی تمرکز صنعت نساجی کشور را در استان های یزد، اصفهان ، زنجان و خراسان عنوان و تصریح کرد: بیشترین ارزش افزوده متعلق به پوشاک است که دارای صادرات بین هفت تا 10 میلیون دلار به کشور ترکیه می باشد.
وی با اشاره به جایگاه گیلان در صنعت کشور تصریح کرد: استان گیلان از قبل از پیروزی انقلاب از قطب های بزرگ نساجی بود که هم اکنون همان واحدها توسعه داده شده اند.
نصراللهی از تمایل چندین سرمایه گذار برای راه اندازی صنعت نساجی در گیلان خبر داد و گفت: گیلان زمینه مساعدی برای توسعه این صنعت دارد و آب و هوای این منطقه با صنعت نساجی سازگار است.
**300 هزار نفر در بخش صنعت نساجی کشور مشغول به کار هستند
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت تعداد واحدهای نساجی کشور را 9 هزار و 800 واحد عنوان و تصریح کرد: سهم صنعت نساجی از واحدهای صنعتی کشور، حدود چهار تا پنج درصد است.
وی افزود: سالانه بین 850 تا 900 میلیون دلار صادرات در بخش نساجی بدون احتساب فرش دستباف داریم که با احتساب آن به بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون دلار می رسد.
نصراللهی مجموع سرمایه گذاری در بخش صنعت نساجی در کشور را 77 هزار میلیارد ریال ذکر و اضافه کرد: با این میزان سرمایه گذاری برای 300 هزار نفر اشتغالزایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: باید واحدهای نساجی بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا سرمایه گذاران انگیزه کافی برای ادامه و راه اندازی و توسعه همان واحدها را داشته باشند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت روز پنجشنبه در سفر به گیلان، به همراه هیات رسانه ای از چندین طرح بزرگ نساجی در استان بازدید کرد و در جریان روند فعالیت واحدهای نساجی و مشکلات آنان قرار گرفت.ک/2
7296 / 695
14/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]