واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل آموزش و پرورش گیلان: میرزا کوچک خان جنگلی به دلیل روحیه استقلال طلبی جاودان شد رشت - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان گفت : میرزاکوچک خان جنگلی به دلیل روحیه استقلال طلبی اش ، جاودان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "مهدی حاجتی" روز پنجشنبه همایش بزرگ "نهضت جنگل، مینیاتور جمهوری اسلامی" در مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیاء (ص) افزود: استقلال طلبی از ویژگی های ممتاز میرزاکوچک خان جنگلی بود و همین روحیه نام و یاد او را ماندگار کرد.
وی با بیان این که میرزا کوچک خان برای دفاع از منافع ملی به شهادت رسید، اظهار کرد: روحیه دشمن ستیزی و نگاه عمیق نسبت به همه مخالفان اسلام، زمینه مبارزه با میرزاکوچک را فراهم کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان این مبارز را اسوه ای برای همه مبارزان دانست و خاطر نشان کرد : این شهید روحانی برای اجرای احکام دین و جلوگیری از تجاوزهای دشمن قیام کرد.
وی یادآور شد: میرزا کوچک خان جنگلی با برافراشتن پرچم مبارزه ، جمع کثیری از مبارزان را جمع کرد و با استبداد و استکبار به مقابله برخواست و حکومت جنگلی در گیلان تشکیل داد.
حاجتی با بیان این که میرزاکوچک خان جنگلی افتخاری برای همه آزادی خواهان است ، تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری میرزاکوچک خان جنگلی یک نمونه و یک اسطوره است ، میرزاکوچک یک شخصیت بزرگ و تاریخی از افتخارات مردم گیلان است.
مسوول اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان گیلان نیز گفت: امسال برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره میرزاکوچک خان جنگلی ، یکصد یادواره مدرسه ای میرزاکوچک در یکصد دبیرستان دخترانه و پسرانه برگزار شد.
"اسماعیل جانعلی پور" افزود: اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان به عنوان تشکلی پویا و انقلابی در راستای انجام تکلیف ذاتی خود و شناساندن شخصیت روحانی شهید میرزاکوچک خان، نسبت به برگزاری این یادواره ها اقدام کرده است.
وی بیان داشت: شکی نیست شناخت شخصیت و زوایای گوناگون زندگی نمونه های تاریخی این ملت و تداوم راه پرافتخار آنان ، جان دوباره ای به ما خواهد بخشید و همواره پیروزی ، عزت و سربلندی را به ارمغان خواهد آورد.
میرزا یونس، فرزند میرزا بزرگ، که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال 1298 هجری قمری در محله استاد سرای رشت و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود و تحصیلات مقدماتی را در رشت در مدرسه علمیه حاج حسن (صالح آباد) گذراند ، بعد از چندی در جرگه طلاب مدرسه جامع وارد شد که از لحاظ تعلیمات دینی در سطحی بالاتر قرار داشت.
میرزا کوچک خان پس چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه های تالش در برف و بوران اسیر گشت و جان خود را از دست داد .
با شهادت وی در روز دوشنبه یازدهم آذر 1300 هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی 1340 ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
جسد کوچک خان در گیلوان با مراقبت احترام آمیز آقا سید نصرالله گیلوانی به خاک سپرده شد اما اندکی بعد جسد کوچک خان به دست افراد سالار شجاع برادر سردار مقتدر طالشی افتاد.
یکی از آنان سر وی را جدا کرد و به نشانه پایان روزگار او به تهران منتقل و به سردار سپه ارائه کرد، در نهایت سرش در گورستان حسن آباد تهران در نقطه نامعلومی دفن شد که بعداً از جانب یاران جنگلی محل دفن شناسایی شد چند سال پس از این واقعه که گورستان حسن آباد شبانه زیر و رو می شد تا مؤسسات آتش نشانی در آنجا مستقر شود، سر کوچک خان به وسیله آزادیخواهان که در لباس کارگران شب درآمده بودند ربوده شد و به وسیله میرزاخان سیگارودی به رشت انتقال یافت و در اختیار کربلایی کاس آقا (حسام) معروف به خیاط که از وفاداران به آزادی بود، قرار گرفت که در جلسه ای شبانه مورد شناسایی و تأیید یاران جنگلی حاضر قرار گرفت سپس در ایوان مرقد سلیمان داراب به امانت سپرده شد.
در سال 1321 خورشیدی جسد کوچک خان نیز بنا به وصیتی که کرده بود پس از تحصیل فتوا از مجتهدان زمان از گیلوان به رشت انتقال یافت و بر زیر تپه ای مقابل بقعه سلیمان داراب رشت به خاک سپرده شد.
همایش نهضت جنگل، مینیاتور جمهوری اسلامی روز پنجشنبه از سوی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان گیلان با شرکت بیش از 500 نفر از دانش آموزان پسر عضو اتحادیه از سراسر استان برگزار شد.
بیش از 376 هزار دانش آموز در استان گیلان مشغول به تحصیل هستند.ک/2.
7286/695
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]