واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شایعه تغییر استاندار و اعتبارات جاده مرگ روزنامه خراسان شمالی در شماره روز چهارشنبه، دوازدهم آذرماه خود، بخشی از پاسخ های استاندار به سووالات خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری های این استان را بازتاب داد.
در این نشریه محلی می خوانیم: استاندار خراسان شمالی روز گذشته به مناسبت هفته پژوهش در جمع خبرنگاران از شایعه تغییر خودش، اعتبارات جاده مرگ، گرانی نان، اعتبارات سفر رهبری و اعتبارات استانی و وضعیت پژوهش سخن گفت. «سید علی اکبر پرویزی» البته حرف هایی داشت که خواست آن ها را چاپ نکنیم.
«پرویزی» در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر شایعه عزل وی تصریح کرد: اگر امروز به من بگویند که بروم، فقط از مردم استان عذرخواهی می کنم؛ من برای نوکری مردم آمدم و برای ماندن منت احدی را نمی کشم. وی اضافه کرد: برای آمدنم خوشحال نبودم و برای رفتنم خوشحال می شوم اما این دلیل نمی شود که به بهانه شایعه یا نگاه سلیقه ای کارم را رها کنم و همان زمانی که این شایعه ها وجود داشت، مدام در تهران پیگیر وضعیت بیمارستان و موارد دیگر بودم.
وی تاکید کرد: بگذارید مسئولان کار خودشان را انجام دهند. استاندار درباره افزایش قیمت نان با بیان این که از 2 و نیم سال قبل قیمت نان افزایش نیافته بود و نانوایی ها با توجه به افزایش دستمزدها و اجاره محل ها، دچار چالش شده بودند، گفت: با درخواست های نانواها و پی گیری های استانداری و با توجه به این که دولت یا باید مابه التفاوت دستمزدها را پرداخت می کرد یا یارانه ای دوباره به نانوایی ها می داد یا این که نانوایی ها با این وضعیت تعطیل می شدند، ستاد هدفمندی تصمیم بر اصلاح قیمت ها گرفت که در خراسان شمالی هم این اصلاح قیمت ها از دهم آذرماه اجرایی شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره جاده مرگ و چرا از این عنوان انتقاد کردید، اظهارداشت: اصلاح این جاده با عنوان محور مشهد- بهشهر از سال 86 آغاز شد و اکنون به مسیر بجنورد- آزاد شهر رسیده است که ردیف اعتباری آن 43 میلیارد تومان بود و از سال گذشته فقط 28 میلیارد تومان بدهی پیمانکاران را پرداخت کردیم و یک ماه قبل از این تصادفات، موافقت وزیر راه و شهرسازی برای پرداخت تمام بدهی پیمانکاران گرفته شد و روز سه شنبه لیست پیمانکاران را به دفتر وزیر ارسال کردم.
مقام عالی دولت تاکید کرد: انتقاد من این است که چرا این دولت را مقصر عنوان می کنند در حالی که در یک سال گذشته بیشتر از میانگین 7 سال قبل کار کردیم؛ بروید و ببینید که پیمانکاران خواب ندارند و روز و شب کار می کنند.
وی با بیان این که رسانه ها کار خودشان را انجام دهند اما دولت را بی توجه به مشکلات مردم ندانند زیرا اکنون تمام مسئولان استانی و کشوری به طور جدی پی گیر هستند، ادامه داد: اگر نتوانستم در جذب اعتبارات کاری انجام دهم از مردم عذرخواهی می کنم اما تاکنون 800 میلیارد تومان اعتبار استانی جذب خراسان شمالی شده است که 100 میلیارد تومان آن را به شهرداری بجنورد دادیم که این ها را رسانه ای نکردیم. «پرویزی» اضافه کرد: مردم باید آثار کار را ببینند نه شعار بشنوند. وی خاطرنشان کرد: از دفتر مقام معظم رهبری خواستیم که علاوه بر اعتبارات مصوب سفر ایشان دوباره مبلغ 7 میلیارد تومان به استان تخصیص دهند که یک و نیم میلیارد تومان را برای پل روگذر تقاطع شهدا و 2 میلیارد تومان را برای کمربندی اختصاص دادیم.
استاندار خراسان شمالی افزود: برای همین 800 میلیارد تومان از منابع مختلف کمک می گیریم و اهل معجزه نیستیم و فقط تلاش می کنیم، هرچند که از تلاش ها نیز راضی نیستم.
او در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر این که چرا برای طرح های شهری مانند پل روگذر چهارراه شهدا و میدان امام رضا(ع) تحقیق و مطالعه نمی شود؟ ادامه داد: متاسفانه سلایق شورای شهر است که شهرداری را تحت فشار برای اجرای پروژه ای قرار می دهد که در اجرا به لحاظ فنی دچار مشکل می شود.
وی با انتقاد از وضعیت پژوهش در حوزه اجتماعی و در دستگاه ها که فقط با اضافه یا کم کردن 2 کلمه انجام می شود، اظهارداشت: تلاش می کنیم اگر قرار است پژوهشی بایگانی شود و در کتابخانه ها خاک بخورد، اعتبار پژوهشی آن دستگاه به خزانه برگردد.
استاندار با بیان این که اعتبارات سال گذشته، 300 میلیارد تومان بود که در اسفند ماه به استان تخصیص یافت و تا زمانی هم که اعتبار تخصیص نیابد، نمی توان یک تا 3 درصد منابع مالی را صرف پژوهش کرد، افزود: تا 2 سال قبل به شدت مشکل داشتیم و نمی توانستیم اعتبار پژوهشی داشته باشیم اما با وجود باقی ماندن وقت کمی از سال مالی، به دستگاه هایی که نتوانستند اعتبارات پژوهشی را هزینه کنند، اعلام کردیم که آن را برای هوشمند سازی مدارس در اختیار اداره کل آموزش و پرورش قرار دهند.
«پرویزی» با بیان این که 100 میلیون تومان از اعتبارات پژوهشی دستگاه های استان برگشت خورد، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نبود پژوهشکده در استان ادامه داد: این دولت ایجاد پژوهشکده های بی حساب و کتاب را نمی پذیرد و نباید گمان کنیم برای پژوهش در هر زمینه ای به یک پژوهشکده نیاز داریم؛ مانند دانشگاه ها که اکنون با 230 هزار صندلی خالی در دانشگاه ها مواجه هستیم و اشتباه است اگر گمان کنیم فقط یک ساختمان داشته باشیم و نامش را پژوهشکده بگذاریم.
وی گفت: متأسفانه نگاه آموزش عالی استان جزوه نگری است و اگر دانشگاهی به این سمت حرکت کند از گردونه دانشگاه ها حذف می شود و حتماً در خراسان شمالی برخی مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها به تعطیلی کشیده می شوند.
او در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که اکنون با تعدد دانشگاه ها در استان روبه رو هستیم و از سویی دیگر برخی از نمایندگان مجلس پی گیر ایجاد دانشگاه های جدیدی هستند؛ چه باید کرد؟ گفت: تاکید جدی به دانشگاه ها دارم که به دنبال ارتقای کیفیت باشند. استاندار عنوان کرد: تجمیع دانشگاه ها و هم افزایی به توسعه علم و دانش کمک می کند و نگاه این نیست که کدام دانشگاه تعطیل می شود.
مقام عالی دولت در استان تصریح کرد: اکنون ایجاد دانشگاه جدید با وجود امکانات کم و اعتبارات محدود و دانشگاه های فراوان و نیمه کاره ضرورت ندارد و تاکید بر ارتقای کیفیت آن هاست. ک/1
626
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]