واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برای نخستین بار در کشور: نانوکپسول برای کنترل موریانه ها توسط دانشجوی دانشگاه چمران اهواز تولید شد اهواز - ایرنا - برای نخستین بار در کشور، نوعی نانوکپسول برای کنترل موریانه ها در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد و به صورت آزمایشگاهی توسط «رضا ابوالفارسی» دانشجوی گیاهپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز تولید شد.
به گزارش ایرنا مخترع و تولید کننده این نانوکپسول، چهارشنبه در حاشیه برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه خود در سالن سمعی، بصری دانشکده کشاورزی دانشگاه به خبرنگاران گفت: با کمک فناوری نانو موفق به تولید کپسول هایی به اندازه نانومتر برای کنترل موریانه ها شدم.
وی افزود: جنس این نانو کپسول ها به صورتی است که ضرری برای انسان ندارند و فقط در معده موریانه تجزیه و تحلیل می شوند و از جمله محاسن این نانوکپسول ها، بی خطر بودن برای انسان و کم مصرف بودن آن است.
ابوالفارسی ادامه داد: نانوکپسول در دنیا و کشور تاکنون تولید نشده است و پیش بینی می شود از این تحقیقات در جهت تولید انبوه آن استفاده شود چرا که تولید و تحقیقات مقدماتی در زمینه این نانوکپسول در این تحقیق انجام شده است.
وی اظهار کرد: تولید این نانو کپسول در آزمایشگاه و به صورت موفقیت آمیز صورت گرفته است و برای تولید انبوه آن به بودجه، حمایت مالی و زمان کافی برای بهینه سازی نیاز داریم.
استاد راهنما و دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز اظهار کرد: از آنجایی که کاهش مصرف سم و اثرگذاری بیشتر برای از بین بردن موریانه و کنترل آنها از جمله اهداف و ایده های ما در این تحقیق بود در نتیجه در قدم اول از نانوتکنولوژی و نانوکپسول استفاده کردیم.
«بهزاد حبیب پور» تصریح کرد: برای تولید انبوه این نانوکپسول و تجاری سازی آن نیاز به اقدامات آزمایشگاهی و صحرایی تکمیلی وجود دارد که با انجام یک سال دیگر کار تحقیقاتی، محصول تجاری تولید ایران برای نخستین بار در دنیا ارائه می شود.
این پایان نامه با عنوان «تولید نانوکپسول های پایه اتیل سلولز حاوی ایمیداکلوپراید و بررسی اثر آن بر موریانه»توسط «رضا ابوالفارسی» در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور استاد راهنما و هیات داوران مورد دفاع قرار گرفت.
ثبت اختراع به شماره 139350140003007480 ، ارسال مقاله به کنگره آسیایی نانو 2015 و به نشریه مهندسی متالوژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد از جمله نتایج این پایان نامه است.
7157/551 / 1539
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]