واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتیاد تزریقی نخستین عامل انتقال ویروس ایدز در دزفول اعلام شد دزفول - ایرنا - رییس مرکز بهداشت دزفول اعتیاد تزریقی را نخستین راه انتقال بیماری ایدز در این شهرستان عنوان کرد و گفت:انتقال از راه جنسی دومین عامل انتقال ویروس ایدز در دزفول می باشد.
به گزارش ایرنا ایدز یا بیماری کمبود نقص ایمنی اکتسابی ،نوعی بیماری با مشخصه ضعف مقاومت بدن در برابر بیماریها می باشد که مبتلایان را مستعد آلودگی به عفونتهای غیر عادی یا سرطانها می کند.
عامل بیماری یک نوع ویروس بنام ویروس نقص ایمنی اکتسابی یا HIV است .
تمام افراد آلوده به HIV مبتلا به ایدز نیستند بلکه در ابتدا بیمارانی که توسط HIV آلوده می شوند علائمی ندارند و مدتها طول می کشد تا بیماری ظاهر شود .
رییس مرکز بهداشت دزفول ایدز را شدیدترین نتیجه عفونت با HIV دانست و گفت:این ویروس براحتی منتقل نمی شود بلکه انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم فرد با خون یا سایر مایعات بدن فرد بیمار صورت گرفته و تاکنون موردی دال بر انتقال ویروس از طریق هوا یا آب بدست نیامده است .
"بیتا چاییده " علت مرگ در فرد مبتلا به ایدز را کاهش قدرت سیستم دفاعی بدن عنوان کرد و گفت: هر فردی در هر جامعه ای ممکن است در معرض آلودگی و سرایت بیماری باشد اما برخی افراد به دلیل بروز رفتار پرخطر احتمال بیشتری برای آلودگی دارند مانند مصرف کنندگان مواد تزریقی ، افراد منحرف و ولگرد.
وی گفت:همسران معتادان تزریقی و افراد بی بند و بار جنسی ،همسران و کودکان افراد آلوده به ویروس HIV و نوزادان مادران آلوده ،دریافت کنندگان خون و فرآورده های خونی نیز در معرض ابتلا به ایدز قرار دارند.
چاییده مهمترین راههای انتقال ویروس HIV را تماس جنسی ناایمن با افراد آلوده ، استفاده از سرنگ و سوزن های مشترک در معتادان تزریقی ، انتقال خون های مکرر ، وسایل آلوده دندانپزشک ، استفاده از مسواک یا ماشین اصلاح مشترک و سرایت از مادر به کودک اعلام کرد و گفت:تشخیص آلودگی به ویروس ایدز فقط با آزمایش خون امکان پذیر است و با نگاه کردن به ظاهر افراد نمی توان تشخیص داد که آنها مبتلا به بیماری هستند یا خیر .
رییس مرکز بهداشت دزفول گفت :خستگی شدید و گاهی همراه با درد و سرگیجه ،بزرگی غدد لنفاوی،تب شبانه یا تب مداوم و کاهش شدید وزن (بیشتر از 10 درصد وزن در طول شش ماه) که ناشی از تغییر غذا و یا افزایش فعالیت فیزیکی نباشد،تغییر رنگ مخاط یا پوست به رنگ بنفش ، سرفه شدید و مداوم و بدن خلط که ناشی از کشیدن سیگار نباشد و بیشتر از یک سرماخوردگی عادی طول بکشد ،تنگی نفس پیش رونده ،اسهال مداوم و مزمن ، برفک دهان ،خونریزی بدون دلیل از هر نقطه بدن ،خونریزی زیرپوستی توسط ضربه های مختصر و ملایم ، گیجی و سایر علائم زوال عقلی از جمله علائم این ویروس هستند.
وی با اشاره به راههای موثر برای پیشگیری از ایدز در جامعه گفت:گسترش بیماری ایدز رابطه نزدیک و مستقیمی با رفتارهای پرخطر از جمله رفتارهای جنسی محافظت نشده و اعتیاد تزریقی دارد بنابر این همه افراد جامعه باید در خصوص روش های پیشگیری اطلاعات کافی داشته باشند.
چاییده مهمترین راه پیشگیری از آلودگی به ویروس ایدز را پایبندی به اصول اخلاقی و خانوادگی و اجتناب از بی بند وباری های جنسی ،عدم استفاده از لوازمی که ممکن است در قسمتی از بدن بوسیله آنها خراش یا بریدگی ایجاد شود مثل تیغ و ریش تراش ،خلال دندان یا مسواک،استفاده از سوزن و سرنگ یکبار مصرف و استریل کامل لوازم پزشکی و دندانپزشکی ، پرهیز از مواد مخدر و اعتیاد تزریقی و عدم استفاده از سرنگ و سوزن مشترک ، پیشگیری از فعالیت های غیر بهداشتی مثل خالکوبی و حجامت ،کنترل خون و فرآورده های خونی دانست.
رییس مرکز بهداشت دزفول اظهار داشت:ویروس ایدز از طریق برخوردهای اجتماعی مثل دست دادن ،همکلاسی یا همکار بودن ، غذاخوردن، صحبت کردن ،حمام یا توالت عمومی ،استخر ، عطسه یا سرفه افراد بیمار ، نیش حشرات و تماس با حیوانات منتقل نمی شود و نباید از افراد آلوده یا مبتلا به ایدز وحشت داشت زیرا این بیماری تنها از راه رفتارهای پرخطر به انسان سرایت می کند.
هشتم تا 14 آذرماه هفته پیشگیری از بیماری ایدز می باشد.
به گفته رییس مرکز بهداشت خوزستان ، دو هزار و 96 بیمار مبتلا به ایدز شامل یک هزار و 896 نفر مرد و 200 نفر زن مبتلا به ایدز(HIV) شناسایی شده است که از این تعداد 500 نفر تاکنون فوت کرده اند.
۹۰ درصد مبتلایان به ایدز در خوزستان را مردان و ۱۰ درصد را زنان تشکیل می دهند ضمن اینکه ۵۰ درصد از مبتلایان به ایدز در این استان در رده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارند.
ایدز درمان قطعی ندارد و تاکنون واکسن موثر برای درمان آن شناخته نشده است.
7278/648
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]