واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز بهداشت استان مرکزی: تغییر الگوی روش های انتقال ایدز دراستان مرکزی نگرانی جدی است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: تغییر الگوی روش های انتقال ویروس ایدز در این استان نگرانی جدی است.
دکتر «بابک عشرتی» روز سه شنبه به مناسبت هفته اطلاع رسانی ایدز (10 تا 16 آذرماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس رصد و اطلاعات موجود سهم روش های جنسی ناایمن در سالهای اخیر در انتقال ایدز رو به افزایش است و در صورت غفلت به صورت جهشی این بیماری مهلک را در استان گسترش می دهد.
وی اظهار کرد: تاکنون انتقال ویروس ایدز از طریق سرنگ مشترک در بیماران آلوده به عنوان روش غالب انتقال این بیماری مهلک بوده اما روش جنسی غیرایمن و گسترش ایدز در حوزه زنان به عنوان پدیده ای جدید درحال خودنمایی است و بایستی چتر پیشگیری اثرگذار برای آن تعریف کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تاکنون 235 بیمار آلوده به ویروس ایدز در استان مرکزی شناسایی شده و تخمین زده می شود که آمار واقعی بیماران پنج برابر موارد شناخته شده باشد.
دکتر عشرتی تاکید کرد: درحال حاضر 12 درصد موارد شناسایی شده ایدز در استان مرکزی را زنان شامل می شوند درحالیکه در یک دهه گذشته سهم آماری زنان از این بیماری نصف موارد فوق بود.
وی گفت: بیماری ایدز بدون علامت و دارای مدت کمون 10 ساله است و غالب شدن سهم روش آمیزش جنشی ناایمن به شدت سرعت انتقال بیماری را افزایش داده و علاوه بر خطر برای شرکای جنسی متعدد افراد آلوده، ضریب تولد نوزادان ایدزی نیز بالا می رود.
وی توضیح داد: سیاست وزارت بهداشت در پیشگیری از ایدز تمرکز بر آموزش است و متاسفانه به دلیل برخی تابوهای اجتماعی روش های آموزش متمرکز و شفاف برای گروه های در معرض آسیب وجود ندارد و باید در این خصوص تصمیم سازی مشخص جدی و کاربردی شود.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: انجام تحقیقات پایه برای شناسایی کانون های خطر و ناقلان ویروس ایدز از طریق تماس نامطمئن جنسی در استان یک ضرورت است.
دکتر عشرتی اظهار کرد: بیماری ایدز یک واقعیت اجتماعی است که باید با پذیرش آن و گزینش بهترین روش های پیشگیری و اطلاع رسانی برای مهارش گام برداشت.
وی یادآور شد روش درمانی آرت (درمان ضدمیکروبی و ویروسی) چندین سال است که برای شرایط خاص و بیماران ایدزی در کنترل سیر عفونت استفاده می شود و در استان مرکزی نیز سابقه یک دهه درمان رایگان آن وجود دارد و 25 نفر تحت مراقبت های این روش قرار دارند.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه این روش مستمر است افزایش افراد تحت پوشش نیازمند حمایت های مالی است و باید برای آن تصمیم سازی کاربردی صورت پذیرد.ک/3
560/
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]