واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بلومبرگ: شکاف ونزوئلا - عربستان اوپک پشت درهای بسته در جریان است تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ روز چهارشنبه در تحلیلی اعلام کرد: شکاف ونزوئلا - عربستان اوپک پشت درهای بسته در جریان است.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، بلومبرگ نوشت، هنگامی که رافائل رامیرز وزیر خارجه ونزوئلا در نشست سه ساعته هفته گذشته سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین تاکید کرد: اعضای این سازمان تولید خود را کاهش دهند، شکاف میان اوپک بسرعت آشکار شد.
به گفته 5 منبع آگاه از نشست اخیر اوپک، 8 کشور از جمله آنگولا و نیجریه که مانند ونزوئلا جزو کشورهایی هستند که از کاهش پنج ماهه قیمت نفت بیشترین آسیب را دیده اند، از کاهش تولید نفت استقبال می کنند.
به گفته این منابع، علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی اما در راس چهار کشور خلیج فارس، ساز مخالف می زند.
با این مخالفت، مسیر حرکت به سوی کاهش تولید نفت اوپک که مستلزم اتفاق نظر اعضا است، بسته شد و تولید هدف اوپک در سطح 30 میلیون بشکه در روز باقی ماند.
تصمیم اخیر اوپک همچنین موجب کاهش 10 درصدی قیمت نفت در روز بعد از این تصمیم شد.
این مخالفت، منجر به تشکیل دو دسته در داخل اوپک شده است؛ دسته ای که اقتصادشان به لحاظ مالی بشدت آسیب دیده و برای از بین رفتن مازاد تولید و کاهش قیمت ها، خواستار کاهش تولید و دسته دیگر شامل کشورهایی است که خواستار مقاومت در برابر کاهش قیمت به سطحی هستند که شرکت های حفاری آمریکا را مجبور به توقف توسعه میدان های نفتی کند.
ایگن وینبرگ رییس بخش تحقیقات نفت در بانک کامرز آلمان واقع در فرانکفورت گفت: کشورهایی در اوپک وجود دارند که خواهان کاهش عرضه نفت هستند و پیش بینی می کنند که قیمت ها بلافاصله افزایش خواهد یافت اما این کشورها نمی توانند برای تحقق این خواسته کار چندانی انجام بدهند و در مقابل، کشورهایی نیز هستند که می توانند برای افزایش قیمت کاری انجام دهند اما نمی خواهند تا زمانی که به هدفشان نرسیده اند، چنین کاری را انجام دهند، بنابراین آنها منتظرند.
برخی اعضای اوپک که بیشترین آسیب را از کاهش قیمت نفت دیده اند، پس از نشست 27 نوامبر (6 آذر)اوپک در وین، کاهش بودجه خود را محتمل دانستند.
نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا که ذخایر ارزی کشورش ماه گذشته به پایین ترین سطح خود در 11سال اخیر کاهش پیدا کرد، در تاریخ 28 نوامبر در تلویزیون این کشور گفت، دستور یکسری کاهش هزینه در بودجه سالانه را صادر کرده است.
دولت عراق نیز با وجودی که درگیری با داعش، تولید اقتصادی این کشور را برای نخستین بار در دست کم سه سال اخیر تهدید به کاهش می کند، کاهش بودجه را مد نظر قرار داده است.
از سوی دیگر، نعیمی تصمیم اخیر اوپک را تصمیم بسیار فرخنده ای دانست.
وزیر انرژی امارات متحده عربی نیز گفت، از عقب نشینی اوپک از نقش سنتی این سازمان مبنی بر تعدیل تولید برای افزایش قیمت حمایت می کند.
اقتصام(6)1063**1558
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]