محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832218796
روایت رییس یک انجمن آفریقایی مقابله با ایدز از راه های پیشگیری و مبارزه با HIV
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: روایت رییس یک انجمن آفریقایی مقابله با ایدز از راه های پیشگیری و مبارزه با HIV جامعه > سلامت - شبکه آفتاب نوشت:
امروز روز جهانی نابودی بردهداری است. دیروز روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز بود. بسیاری از جوامع رنجورِ این دو معضل هستند مثل کشور افریقای جنوبی که سالهاست با این دو مسأله درگیر است. پهنهی وسیع دشت و کلبههای پراکنده در مزارع افریقای جنوبی محل کار و تلاش گروه داوطلبانی است که برای آموزش کارگران مزارع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارند تا رو در رو با مردان و زنان سخن بگویند. ایوِت گِیِر، رئیس هیأتمدیره انجمن حمایت از کارگران مزارع در مقابل ایدز هدف اصلی فعالیت این انجمن را آموزش کارگران سیاهپوستی میداند که در مزارع سفیدپوستان کار میکنند. فعالیت این انجمن بر کاهش اثرات مستقیم ویروس اچآیوی ایدز بر کارگران مهاجر مزارع و خانوادههای آنان تمرکز دارد. بر اساس آمار رسمي ده درصد از جمعیت افریقای جنوبی به بیماری ايدز مبتلا هستند و تنها در ۲۰۱۲ بیش از ۲۶۰ هزار نفر در اين كشور به دلیل ابتلا به بيماري ایدز جان خود را از دست دادند که این تنها نیمی از آمار کلی مرگومیر در آن کشور است. شايد به همين دليل افريقاي جنوبي بزرگترین برنامهی مقابله با اچآیوی/ ايدز را در جهان داراست. «انجمن حمایت از کارگران مزارع در مقابل ایدز» به کارگران فرصت میدهد که مسؤول سلامت خود باشند و از آموزشهای برنامههای مبارزه با بیماری ایدز و دیگر برنامههای بهبود در مزارع و جوامع کشاورزی بهرهمند شوند. ایوت گِیِر معتقد است پیشگیری هم به اندازه درمانِ بیماری ضروری است. دیگر نظرات او را بخوانید:
محدوده فعالیت شما دقیقاً در چه مناطقی است و به چه کسانی آموزش میدهید؟ محدوده کار ما مزارع وسیع کشاورزی در افریقای جنوبی است. ما به مزارع سفیدپوستان میرویم و به کارگران آنها، که اغلب کارگران سیاهپوست هستند، آموزش میدهیم. این کارگران معمولاً به امکانات بهداشتی دسترسی ندارند. دلیل اصلی پیدایش این سازمان این بود که به کشاورزان بگوییم به نفعشان است که کارگرانشان به امکانات بهداشتی و آموزش دربارهی بیماری ایدز دسترسی داشته باشند. چرا كه به دلیل وجود این بیماری آنها همواره نیروی کارشان را از دست میدهند. به طور کلی پیش از پیدایش این سازمان کسی در این زمینه فعاليت زیادی نکرده بود. افراد سازمان بهشکل تارعنکبوتی در مزارع و مراکز کشاورزی پراکنده شدند و شروع به آموزش کردند. اولین مرحله این بود که با مزرعهداران صحبت کنند و آنها را قانع کنند که مانع از دسترسی کارگران به آموزش نشوند. کار اصلی ما در آغاز بر سر مزرعه متمرکز بود و بعد از ارزیابی فعالیتهای انجامشده به تدوین برنامههای جدید دست میزدیم. وسیع بودن مزارع در افریقای جنوبی دسترسی ما را به جامعهی هدف سخت میکرد. ما در زمان صرف ناهار کارگاه آموزشی برگزار میکنیم و گروههایی نیز داریم که در مزارع مستقر هستند. ایستگاههای سیار برای تست ایدز به راه انداختهایم که البته این آزمایش فقط تست ایدز نیست بلکه همه نوع آزمایش پزشکی و بهداشتی را انجام میدهیم تا افراد احساس نکنند که اگر در این آزمایشها حضور داشته باشند به معنی آلوده بودنشان به ویروس اچآیوی است. ما همچنین با مراکز بهداشتی محلی هماهنگ هستیم تا بعد از چند ماه افرادی را به مزارع بفرستند تا مزرعهداران را قانع کنند که به اهمیت ادامهی درمان و مصرف داروی کارگران توجه داشته باشند. افرادی هم در مزارع برای کنترل مصرف دارو با ما همکاری میکنند. چرا به کنترل این بیماری در جامعه کارگران کشاورزی فکر کردید، مگر شیوع بیماری در این گروه بیش از جامعهشهری است؟
نه، به این دلیل که سیاستگذاران برنامههای مبارزه با اچآیوی ایدز در طرحهای استراتژیک خود برای کنترل شیوع ایدز در این مناطق به این مسائل فکر نکرده بودند. اما البته اکنون با اقداماتی که انجمن انجام شده، وزارت کشاورزی هم با ما در این زمینهها همکاری میکند. در حال حاضر تحقیقاتی روی آمار و ارقام بخش کشاورزی انجام شده و اطلاعاتی استخراج شده است. تحلیل این آمار نشان میدهد در مقایسه با نرخ ابتلا در سطح ملی، که بیست درصد است، در برخی مزارع میزان شیوع به بیش از هشتاد درصد میرسد. مزرعهداران هم به دلیل مشکلات جدی که برایشان به وجود آمده اکنون از این طرح استقبال میکنند چرا که مدام نیروهای کارشان را از دست میدهند و از طرفی خسارت دیدن مزارع در امنیت غذایی کشور نقش بسیار مهمی دارد. این طرح بسیار موفق بود چون افراد ذینفع را در بر گرفته است. آیا خانواده کارگران هم آموزش میبینند؟ آیا برای دانشآموزان هم آموزشهایی را در نظر گرفتهاید؟
در برخی مدارس آموزشهایی داشتهایم اما تمرکز ما تنها بر مدارس نیست، وقتی که در مزارع آموزش میدهیم آگاه شدن زنان و مردان کارگر باعث آموزش غیرمستقیمِ کودکان هم میشود. در برخی مزارع کارگران خودشان بچهها را به کارگاه میآورند. در حال حاضر میزان انتقال بیماری ایدز از مادر به کودک چقدر است؟
با اجرای پروژهی کنترل انتقال از مادر به جنین و با وجود اینکه کارگران دسترسی چندانی به دارو ندارند، در حال حاضر میزان این انتقال به صفر رسیده است. ما در حال حاضر بزرگترین برنامهی مقابله با بیماری ایدز را داریم اما هنوز به دلیل اینکه چهل درصد افراد امکان دسترسی به درمان را ندارند، میزان ابتلا در کشور بالاست. مشکل دیگر ما این است که هشتاد درصد روستاییان به شیوهی درمان پزشکان غربی اعتقاد ندارند و سعی میکنند بیماری خود را با داروهای سنتی رفع و رجوع کنند. در حال حاضر شورای ملی ایدز افریقای جنوبی سعی در جلب نظر پزشكان سنتی دارد تا حمایت آنان را هم داشته باشد. مشکل دیگر ما این است که در بیشتر جوامع سنتی صحبت کردن دربارهی روابط جنسی آسان نیست. آیا میزان آلودگی به اچآيوي ایدز در همه مزارع بالاست؟
خیر، در کارگران فصلی بیشتر شاهد شیوع بیماری هستیم. مثل گروه کامیونداران که میزان ابتلای آنان به دلیل جابهجاییهایشان بالاست. معمولاً کارگران با چه کسانی رابطه دارند؟
آنها با همسر خود و زنهای دیگر ارتباط دارند. ارتباط مرد با چند زن در افریقای جنوبی رایج است. همچنین گاه مردان مسنتر با دختران جوان رابطه برقرار میکنند. متأسفانه آمار بیکاری در کشور بالاست و آمار رسمی از بیکاری بیستوششدرصدی جمعیت کشور حکایت میکند. گفته میشود در بخش کارگری میزان بیکاری چهل درصد است. بیکاری و فقر باعث میشود گاه دختران جوان در قبال پول خودفروشی کنند. باعث تأسف است که با وجود آن که ۸۵ درصد مردم در افریقای جنوبی مذهبی هستند روابط نامتعارف، غیرقانونی و خلاف مذهب بسیار رواج دارد. چرا با وجود مذهبی بودن مردم این مشکلات وجود دارد؟ آیا ناشی از مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعهی افریقای جنوبی است؟
ذهنیت مردم این است که این بیماری تنها دیگران را دچار میکند، درحالیکه در حال حاضر ۱۰ درصد از سفیدپوستان افریقای جنوبی هم مبتلا هستند. برخی مشکلات سیاسی هم در این مسأله مؤثر است. رئیسجمهوري قبلی افریقای جنوبی معتقد بود ربطی بین ويروس اچآيوي و بیماری ایدز نیست و به همین دلیل خیلی از افراد آلوده برای درمان مراجعه نکردند، اما اکنون کمپینی در کشور راه افتاده که مردم را تشویق میکند که تست ايدز بدهند. در حال حاضر چند درصد از مردم افریقای جنوبی به این بیماری مبتلا هستند؟
آمار واقعا وحشتناک است. سه میلیون مبتلا وجود دارد. برای مثال گاه میبینیم سیاهپوستان در آخر هفته مراسم تدفین کسی را برگزار میکنند که بر اثر ابتلا به اين بیماری جان داده اما این مسأله هیچگاه بیان نمیشود. مسألهی دیگر انگ و بدنامی این بیماری است، به همین دلیل آمار دقیق نیست. مشکل دیگر، افراد با درآمد بالا هستند. مثلاً پلیسها و معلمها، به دلیل تمکن مالی، ارتباطهای جنسی کنترلنشدهی بیشتری دارند و این خود باعث شیوع بیماری میشود. از سوی دیگر وقتی مردان متوجه بیماری خود میشوند به عنوان حکم مرگ به آن نگاه میکنند و منتظر میمانند تا بمیرند. در حال حاضر در افریقای جنوبی تلاشمان این است که بگوییم بیماری ایدز به معنی حکم مرگ نیست و بیمار میتواند مانند همهی بیماران لاعلاج به زندگی ادامه دهد. داشتن روابط متعدد در افریقای جنوبی فرهنگی بازمانده از گذشته است یا ناشی از زندگی مدرن؟
نه این فرهنگ در گذشتهی مردمان این سرزمین نبوده است. در زمان آپارتاید که سیاهان به اسارت درآمدند، مشکلات جبرانناپذیری به بار آمد و سیستم مردسالاری هم وارد این فرهنگ شد. نیروی کار مدام مهاجرت میکرد. در نظام آپارتاید تمام آزادیهای سیاهان از آنها گرفته شد و تنها جایی که احساس آزادی میکردند روابط جنسی بود که در خفا انجام ميشد. به دلیل وجود آپارتاید همهی احساس وقار و شأن و مردانگی از آنها گرفته شد و به همين دلیل همه این احساس گمشده را در ارتباط برقرار کردن با افراد مختلف جستوجو میکردند. معمولاً مردان دوست ندارند دورهی درمان را تجربه کنند و به همین دلیل برخی که به هر دلیل به این ویروس آلوده میشدند خودشان را در روابط متعدد غرق میکردند. اعتیاد به الکل هم نقش زیادی در شیوع این بیماری بین مردان داشته است. از سوي ديگر برداشت اشتباه مردم از این بیماری باعث میشود آنها فکر کنند بیماریشان شخص یا در نهایت فقط خانوادهی خودشان را تحت تأثیر قرار میدهد درحالیکه آنها جامعه و کشور را متأثر میکنند. در حال حاضر انجمن شما برای آموزش کارگران و مزرعهداران با چه مشکلی روبهروست؟
مهمترین مشکل دسترسی به کارگران مزارع است و متقاعد كردن مردان به آزمایش دادن. ما باید در مدیریت برنامهها دقت بیشتری داشته باشیم. باید منابع مالی را تقویت کنیم. هرچه وزارتخانههای بهداشت و کشاورزی بیشتر درگیر این برنامهها شوند منابع مالی بیشتری نیز در اختیار برنامهها و طرحها قرار میگیرد. امیدواریم، با ادامه و استمرار، برنامهی انجمن تا ۱۰ یا ۱۵ سال دیگر پایان یابد و انجمن را منحل اعلام کنیم. در برنامههای آموزشیتان چه نکاتی را به زنان آموزش میدهید؟
استفاده از وسایل پیشگیری را به آنان آموزش میدهیم. دولت افریقای جنوبی هر سال میزان زیادی از وسایل پیشگیری را در سطح کشور توزیع میکند. اشاره کردید که یکی از مشکلات جامعهی افریقای جنوبی بیوفایی مردان است که در شیوع بیماری ایدز هم نقش دارد. آیا سازمانهای اجتماعی و فرهنگی و افراد و تشکلهای فعال در جامعه به این ناهنجاری واکنش نشان نمیدهند؟
در حال حاضر در بخش دولتی و غیردولتی جنبش بزرگی شکل گرفته، چراکه میزان ابتلای مردم به بیماری ایدز بالاست و تجهیزات بهداشتی نیز کافی نیست. باید روی بافت فرهنگی جامعه کار کنیم. ما به مددکاران اجتماعی نیاز داریم چراکه بهعلت سیستم نیروی کار مهاجر، که بیست سال پیش وجود داشته، مفهوم خانواده به طور کلی از بین رفته است. مردم هم به دنبال راهحل سریع هستند، ولی به این زودی نميتوان به نتیجه رسید. بسیاری از مشکلات را باید دولت حل کند و در برخی مسائل مردم خودشان باید تلاش کنند. ۴۷۴۷
کلید واژه ها: ایدز -
سه شنبه 11 آذر 1393 - 22:18:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
رییس مرکز بهداشت خوزستان: 67.9 درصد از موارد ابتلا به ایدز در استان از راه اعتیاد تزریقی است
رییس مرکز بهداشت خوزستان 67 9 درصد از موارد ابتلا به ایدز در استان از راه اعتیاد تزریقی است اهواز - ایرنا - رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به راههای ابتلا به بیماری ایدز HIV در استان گفت 67 9 درصد از موارد ابتلا به این بیماری در استان از راه اعتیاد تزریقی است به گزارش ایراطلاع رسانی موثرترین راه پیشگیری از ایدز است
اطلاع رسانی موثرترین راه پیشگیری از ایدز است همدان- ایرنا- کارشناس ایدز مرکز بهداشت استان همدان گفت اطلاع رسانی و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه موثرترین راه پیشگیری از انتقال بیماری ایدز است محمد میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود ایدز از جمله بیماری هایی اسانتقال ایدز از طریق خون به روایت رییس سازمان انتقال خون
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۳ مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ضمن تاکید بر سلامت محصولات خونی روشهای انتقال HIV ایدز از طریق خون را تشریح کرد دکتر علیاکبر پورفتحالله در آستانه روز جهانی ایدز در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در پاسخ به سوالی دربارامیدهای جدید برای پیشگیری از ایدز/ واکسن بدون سوزن و درد
امیدهای جدید برای پیشگیری از ایدز واکسن بدون سوزن و درد جامعه > سلامت - ساخت دارو برای مهار بیماری های لاعلاج و صعب العلاج امروز دیگر یک رویا نیست هادی معیری نژاد-بیش از سه دهه از شناخت ویروس ایدز می گذرد و محققان دارو های فراوان برای کنترل و کم کردن آثار مخرب آن بررییس مرکز بهداشت خوزستان: 90 درصد مبتلایان به ایدز خوزستان را مردان تشکیل می دهند
رییس مرکز بهداشت خوزستان 90 درصد مبتلایان به ایدز خوزستان را مردان تشکیل می دهند اهواز - ایرنا - رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت 90 درصد مبتلایان به ایدز HIV را در خوزستان مردان و 10 درصد را زنان تشکیل می دهند که از وضعیت کشوری تبعیت می کند به گزارش ایرنا دکتر سید سعید سیدیانرییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات: مصرف شیشه ۵۲برابر شده/ موج قویتری از مخدرهای صنعتی در راه است
رییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات مصرف شیشه ۵۲برابر شده موج قویتری از مخدرهای صنعتی در راه است جامعه > آسیبها - دو هفته نامه کلید ملی گفتگویی با علی هاشمی رییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات منتشر کرده است کارنامه علی هاشمی می توان حدس زد محاسناطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه راهکار مناسب مقابله با ایدز است
اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه راهکار مناسب مقابله با ایدز است مریوان - سنندج - ایرنا- رئیس مرکز بهداشت شهرستان مریوان با اشاره به شعار روز جهانی ایدز با عنوان پیشگیری کنید درمان کنید و زندگی کنید اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه را راهکاری مناسب و اصولی در زمینه مقابله بایدز درمان ندارد؛آموزش روش های مقابله در مدارس اجباری شود
رییس مرکز تحقیقات ایدز کشور تاکید کرد ایدز درمان ندارد آموزش روش های مقابله در مدارس اجباری شود تهران - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات ایدز کشور با بیان اینکه ایدز درمان قطعی ندارد تنها روش مقابله با این بیماری را کند کردن روند آن از طریق آگاهی بخشی و اجباری کردن آموزش راههای مقابلهرییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفتی:منطقه ویژه صنعت نفت در خوزستان راه اندازی می شود
رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفتی منطقه ویژه صنعت نفت در خوزستان راه اندازی می شود اهواز- ایرنا-رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت گاز و پتروشیمی خوزستان گفت برای نخستین بار در کشور منطقه ویژه صنعت نفت در خوزستان راه اندازی می شود به گزارش ایرنا علی کرانیآموزش و اطلاع رسانی به جامعه راهکار اصلی مبارزه با ایدز است
آموزش و اطلاع رسانی به جامعه راهکار اصلی مبارزه با ایدز است مریوان - سنندج- ایرنا- فرماندار شهرستان مریوان گفت آموزش و اطلاع رسانی به جامعه از جمله جوانان و نوجوانان مهمترین اولویت و راهکار مبارزه با ایدز است محمد فلاحی روز سه شنبه در خصوص راه های پیشگیری و آخرین وضعیت این بیماآموزش و اطلاع رسانی بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به ایدز است
آموزش و اطلاع رسانی بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به ایدز است سرواباد - سنندج - ایرنا - فرماندار سرواباد با اشاره به افزایش شیوه بیماری ایدز در استان گفت یکی از علل شیوع بیماری ایدز در جامعه ناآگاهی بیکاری و عدم اشتغال جوانان است در همین راستا آموزش و اطلاع رسانی بهترین راهکاراطلاع رسانی مطلوبی برای مقابله با ایدز انجام نشده است
معاون فرماندار ملایر اطلاع رسانی مطلوبی برای مقابله با ایدز انجام نشده است ملایر-ایرنا-معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر گفت هنوز اطلاع رسانی های مطلوبی برای مبارزه با ایدز انجام نشده است و هر روز شاهد افزایش شمار مبتلایان به این بیماری در سطح جامعه هستیم به گزارش ایرانتقاد دبیر همایش سرطان و پیشگیری؛ سازمان مبارزه با سرطان نداریم
انتقاد دبیر همایش سرطان و پیشگیری سازمان مبارزه با سرطان نداریم تهران - ایرنا - دبیر علمی همایش سرطان و پیشگیری با انتقاد از نبود سازمان مبارزه با سرطان گفت با توجه به آمار رو به گسترش ابتلا به انواع سرطان ها در کشور ضروری است سازمان مبارزه با سرطان به عنوان یک نیاز اجتماعی کمعاون بهداشت وزیر بهداشت: ۳۴ درصد موارد ایدز در کشور از طریق انتقال جنسی است/لوازم پیشگیری باید رایگان باشد
معاون بهداشت وزیر بهداشت ۳۴ درصد موارد ایدز در کشور از طریق انتقال جنسی است لوازم پیشگیری باید رایگان باشدمعاون بهداشت وزیر بهداشت گفت حدود 34 درصد موارد ابتلا به ایدز از طریق انتقال جنسی است و هزینه هر بیمار مبتلا به ایدز ماهانه ۲ میلیون تومان است به گزارش خبرگزاری فارس به نقلآموزش و اطلاع رساني مهمترين راه پيشگيري و کنترل بيماري ايدز
۳ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۵۱ق ظ آموزش و اطلاع رساني مهمترين راه پيشگيري و کنترل بيماري ايدز معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان مهمترين راه پيشگيري و کنترل ايدز را آموزش و اطلاع رساني به اقشار مختلف مردم جامعه بويژه جوانان برشمرد به گزارش خبرگزاري موج فرزام بيدارپور در کميته استانيتنها راه مبارزه با بیماری ایدز آموزش است
مدیر شبکه بهداشت قشم تنها راه مبارزه با بیماری ایدز آموزش است قشم – ایرنا – مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم گفت تنها راه مبارزه با بیماری های واگیردار از جمله ایدز آموزش است به گزارش ایرنا دکتر منصور سالاری روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز در دبیرستان دخترانهکشورهای با وضعیت اقتصادی بهتر، در پیشگیری و کنترل ایدز موفقترند
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ رییس مرکزمدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت با انکار کردن واقعیات و یا نادیده گرفتن برخی اَعمال مذموم چیزی حل نمیشود به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کویر دکترمحمدمهدی گویا در نشست پیشگیری از ابتلا به ایدز-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها