واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده خانه کشاورز شهرستان دلگان در مراجعه به ایرنا خواستار شد؛ خسارت بیمه محصولات کشاورزی شهرستان دلگان پرداخت شود تهران - ایرنا - نماینده خانه کشاورز شهرستان دلگان استان سیستان و بلوچستان پرداخت خسارت بیمه محصولات کشاورزی و تسهیل سازی وثایق بانکی برای دریافت وام کشاورزان را خواستار شد.
حبیب بامری روز سه شنبه در مراجعه به ایرنا، گفت: طی سالهای اخیر با توجه به بروز طوفان گونو(بادهای سهمگین و بارش شدید) و طوفان شن روان خسارت های جدی به محصولات کشاورزی این شهرستان وارد شده است.
وی با بیان آنکه بخشی از این خسارت ها مربوط به تیرماه امسال بوده است، اظهار داشت: طبق بررسی های کارشناسی بیمه، 90 درصد محصول خرمای این شهرستان دچار خسارت شده اما تاکنون غرامتی برای محصولات کشاورزی خسارت دیده این شهرستان پرداخت نشده است.
به گفته وی، این در حالیست که خسارت بیمه محصولات کشاورزی دیگر استان های کشور همچون کرمان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه اراضی کشاورزی دلگان به دلیل تکرار طوفان های شن و بادهای موسمی از سیستم آبیاری تحت فشار برخوردار نیستند، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل بروز طوفان های مختلف سیستم آبیاری نصب شده از جا کنده شده و تنها بخشی از سیستم که در زیرزمین نصب شده، باقیمانده است.
وی با بیان آنکه کشاورزان این شهرستان دارای معوقات بانکی بالا هستند، ادامه داد: کشاورزان این منطقه در حال پرداخت اقساط بانکی دریافتی برای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در اراضی خود هستند، در حالی که اراضی آنان به این سیستم مجهز نیست به طور مثال اگر کشاورزی در سال 86 مبلغ 80 میلیون تومان وام برای ایجاد سیستم آبیاری قطره ای و بارانی از دولت دریافت کرده باشد، هم اکنون به دلیل معوقات بانکی حدود 130 میلیون تومان به بانک بدهکار است که با توجه به شرایط زندگی وکشاورزی امکان بازپرداخت آن وجود ندارد.
بامری یکی دیگر از مشکلات کشاورزان این شهرستان محروم را درخواست وثیقه های سنگین بانکی دانست و افزود: هم اکنون کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی خود با مشکل تامین نهاده های اولیه دست به گریبانند، بنابراین برای رفع این مشکلات نیاز به دریافت وام بانکی دارند.
وی ادامه داد: اما بانک ها به دلیل معوقات بانکی و یا کافی نبودن مبلغ وثایق بانکی به کشاورزان وام پرداخت نمی کنند.
وی تصریح کرد: این درحالیست که از 80 هکتار زمین کشاورزی ممکن است تنها 30 هکتار آن دارای سند مالکیت باشد و متاسفانه بانک ها سند خانه های روستایی و اراضی کشاورزی را به عنوان وثیقه بانکی نمی پذیرند.
این نماینده کشاورزان شهرستان دلگان عدم استفاده از ماشین آلات کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات برشمرد و گفت: کشاورزان به دلیل داشتن معوقات بانکی و نبود وثایق بانکی مناسب امکان استفاده از ماشین آلات مدرن کشاورزی برای کاشت و برداشت محصولات خود را ندارند.
وی وضعیت دامپزشکی شهرستان دلگان را نامناسب عنوان کرد و اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان از استان های مرزی کشور است که احتمال بروز بیماری های دامی در مناطق محروم این استان بیشتر به چشم می خورد، به طوری که طی سالهای اخیر بخش عمده دام های شهرستان های این استان به دلیل بروز تب برفکی و یا سایر بیماری های دامی از بین رفته و دامداران این منطقه نتوانسته اند از مزایای خدمات دامپزشکی منطقه و پرداخت غرامت این اداره برخوردار شوند.
وی افزود: عمده محصولات تولیدی این شهرستان شامل خرما، محصولات زراعی (گندم و جو) و دامداری و دامپروری است.
وی از دیگر مشکلات این شهرستان را کمبود آب کشاورزی دانست و افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی کشور، برای حفظ تولیدات کشاورزی نیازمند آب هستیم تا بتوانیم به تولید محصولات کشاورزی ادامه بدهیم.
به گفته وی، تاکنون چندین بار طی مکاتباتی مشکلات کشاورزان شهرستان دلگان به مسئولان وزارت جهادکشاورزی، خانه کشاورز و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارایه شده اما تاکنون پاسخی از سوی مسئولان امر دریافت نکرده ایم.
وی از دولت خواست تا برای بازسازی و تجهیز اراضی به سیستم های آبیاری تحت فشار، کشت گندم سال زراعی جدید، دریافت خسارت محصولات کشاورزی و کنترل بیماری های دامی و تسهیل در وثیقه های بانکی کشاورزان را مورد حمایت قرار دهد.
به گزراش ایرنا، شهرستان دلگان از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان است که تا سال 86 به عنوان بخش دلگان شهرستان ایرانشهر شناخته می شد.
اقتصام(4)9186**1558
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]