تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843412493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازنگری قانون بیمه محصولات کشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازنگری قانون بیمه محصولات کشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر ساری - ایرنا - فراگیر نبودن بیمه محصولات و نیاز به امنیت بیشتر برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، بازنگری در قانون بیمه محصولات کشاورزی را با هدف تدوین الگوی مناسب ساز و کار بیمه ای اجتناب ناپذیر کرده است.


بیمه محصولا ت کشاورزی از کلیدی ترین ساز و کارهای حمایتی برای کاهش ناپایداری های ناشی از وقوع حوادث طبیعی شناخته می شود.
وسعت جغرافیایی و تنوع اقلیمی ایران، ویژگی های خاصی را برای بخش کشاورزی به وجود آورده که ضمن فراهم آوردن فرصت های متنوع برای سرمایه گذاری های جدید، به طور طبیعی تهدیدهای مختلفی را نیز به همراه دارد.
از جمله این تهدیدها عوامل خسارت زا و مخاطراتی است که تولید محصولا ت کشاورزی را با ریسک های فراوانی همراه می سازد.
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از 40 نوع حوادث طبیعی ثبت شده در جهان 31 نوع آن در ایران امکان وقوع دارد.
از این رو، بیمه کشاورزی یکی از مهم ترین ساز و کارهای ایجاد امنیت در سرمایه گذاری های انجام شده و مقابله با ریسک های فراوانی است که سرمایه گذاری های در این بخش را تهدید می کند.
در زمینه بیمه محصولات کشاورزی در ایران جز دو تجربه پیش از انقلا ب به وسیله شرکت های سهامی بیمه ایران (دولتی) و شرکت سهامی بیمه امید (خصوصی) سابقه ای وجود ندارد.
در دهه 50 قانون بیمه محصولا ت کشاورزی مشتمل بر 6 ماده و یک تبصره در سال 1355 به تصویب رسید؛ در این قانون، بیمه به صورت صندوق ویژه ای به نام صندوق بیمه کشاورزی در شرکت سهامی بیمه ایران پیش بینی شده بود.
توسعه واقعی بیمه محصولا ت کشاورزی پس از انقلا ب اسلا می با تصویب قانون تاسیس صندوق بیمه محصولا ت کشاورزی در سال 1362 و اساسنامه قانونی سال 1363 آغاز شد.
عملکرد صندوق بیمه از آغاز تاسیس تا شروع برنامه پنجساله اول در سال زراعی 1364-1363تنها دو محصول پنبه و چغندرقند در سطح معادل 89 هزار هکتار در 2 استان خراسان و مازندران زیر پوشش بیمه قرار گرفته بود.
تعداد بیمه گذاران در این سال زراعی حدود 30 هزار نفر بود؛ در سال زراعی 1385 - 1384 تعداد محصولا ت زیر پوشش به 82 محصول رسید؛ تعداد بیمه گذاران در همین سال بیش از یک میلیون و 782 هزار نفر و سطح محصولا ت زراعی تحت پوشش حدود پنج میلیون و 370 هزار هکتار بود.
با توجه به شرایط اقلیمی ایران و تولید محصولا ت مختلف و متنوع در چهار فصل والگوهای بهره برداری کشاورزی در کشور، انتظارات از صنعت بیمه کشاورزی را افزایش داده است.
قانون برنامه سوم توسعه در بند ج ماده 181تکلیف کرده بود که برای افزایش سهم صنعت بیمه در جبران خسارت های ناشی از حوادث غیرمترقبه، دولت مجاز به فراهم آوردن شرایطی است که حداقل 50 درصد محصولا ت کشاورزی، دامداری، شیلا ت، بناهای عمومی و تاسیسات شهری و روستایی تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
به رغم تاکید قانونگذار، عملکردهای به دست آمده، دولت و مجلس را ناچار کرد تحقق هدف 50 درصدی پوشش بیمه محصولا ت کشاورزی را به پایان برنامه چهارم توسعه موکول کند.
براساس اطلاعات موجود اکنون تعداد بیمه گذاران به بیش از 2 میلیون نفر (بیش از 50 درصد کل بهره برداران و فعالان بخش کشاورزی کشور) و تعداد محصولات زیرپوشش بیمه به 165 محصول افزایش یافته است.
اکنون بخش کشاورزی تامین کننده حدود یک پنجم تولید ناخالص داخلی و یک سوم از سهم کل اشتغال بیش از چهار پنجم از نیاز های غذایی و نه دهم نیاز صنایع از این بخش است و سهم مهم و چشمگیری در معیشت سه میلیون خانوار کشاورز دارد.
جمعی از استادان دانشگاه و مسوولان استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت توسعه کشاورزی پایدار بر لزوم بازنگری در قوانین بیمه محصولات کشاورزی تاکید کردند.
استاد رشته کشاورزی دانشگاه آزاد واحد تهران قوانین موجود بیمه محصولات کشاورزی را فراگیر ندانست و گفت: برآیند آمارهای بیمه محصولات کشاورزی نشان می دهد که قوانین بیمه با ضعف های ساختاری مواجه است.
امیررضا ردایی در گفت و گو با ایرنا افزود: اگر چه از آغاز تاسیس بیمه محصولات کشاورزی تاکنون اقدامات زیادی در این بخش صورت گرفته ولی انتظار بیش از وضع موجود بوده است.
وی تاکید کرد: ساختار بیمه محصولات کشاورزی نیازمند بازنگری بوده و ضروری است برای رفع چالش های موجود این بخش ساز و کار بیمه ای کارآمد و مناسب تدوین شود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: به طور کلی همه بخش کشاورزی ایران بویژه حوزه بیمه محصولات، نیازمند توجه بیش از پیش مسوولان است.
ردایی با بیان این که باید با فراگیری صنعت بیمه در بخش کشاورزی توان تولید بهره برداران را افزایش داد، تصریح کرد: ورود بیمه بخش خصوصی در کنار فعالیت های دولتی و استفاده از روش های مدرن و پویا در مدیریت بیمه محصولات کشاورزی ضروری است.
وی با تاکید بر متنوع کردن خدمات و تعرفه های بیمه ای اضافه کرد: حوزه فعالیت های صندوق بیمه محصولات باید به سایر فعالیت ها، زیربناها و عوامل تولید گسترش یابد.
وی با بیان این که تامین نیاز غذایی جامعه از مهمترین مسایل کشورهاست، گفت: افزایش تولید و بازده محصولات کشاورزی در گرو سرمایه گذاری و ورود تکنولوژی مناسب در این بخش است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران بر ضرورت اطلاع رسانی همه جانبه از صنعت بیمه در بخش محصولات کشاورزی کشور تاکید کرد.
«عزیزالله شهیدی فر» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صنعت بیمه محصولات کشاورزی کشور باید از حالت سنتی خارج و به روز شود.
وی موضوع بیمه در محصولات کشاورزی را بسیار متنوع دانست و گفت: بیمه در این بخش می تواند تولید را تضمین کند زیرا اصل بیمه کاهش ریسک است بنابراین هر مقدار بتوانیم سطوح بیمه ای را افزایش دهیم، به همان میزان کاهش ریسک کرده ایم.
وی اصلاح ساختار بیمه ای بخش کشاورزی را اجتناب ناپذیر دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار بیمه ای محصولات هر سال باید متطبق خواست و نگاه های تولیدکننده اتفاق بیفتد و به روز شود تا بتوانیم سطوح بیمه ای را افزایش دهیم.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در کل کشور وضعیت بیمه محصولات کشاورزی ضعیف بوده ولی در استان مازندران مناسب است اما قابل انتظار نیست.
شهیدی فر گفت: خدمات بیمه ای مناسب بسیار قابل اهمیت است و از دولت انتظار می رود که بیشتر به صندوق بیمه کشاورزی کمک کند تا تعرفه های مربوط به کشاورزی پایین بیاید.
وی اظهار امیدواری کرد با نگاه جدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی شاهد شکوفایی بیمه و بیمه گری بخش محصولات کشاورزی باشیم.
وی آموزش را از مولفه های گسترش این بیمه دانست و گفت: همه بهره برداران، کلیات این که بیمه خوب است را می دانند ولی از نحوه کم وکیف و تعرفه های آن مطلع نیستند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: متاسفانه جای تبلیغات بیمه محصولات کشاورزی در میان انبوه تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی تجاری خالی است.
شهیدی فر بر اطلاع رسانی عمومی در زمینه بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: بسیاری از پیام های کوتاه مربوط به بیمه محصولات کشاورزی در زمان مربوط به دست تولیدکننده نمی رسد و فقط مسوولان از آن مطلع می شوند.
وی یادآور شد: برای نمونه 10 سال قبل 100 هزار هکتار اراضی برنج در مازندران بیمه شده بود ولی این رقم در سال 92 به 20 هزار هکتار کاهش یافت.
وی این مقدار کاهش بیمه محصول برنج قابل تامل و معنادار دانست و افزود: این آمار نشان داد که صندوق بیمه کشاورزی نتوانست به انتظاراتی که تولیدکننده داشت، پاسخ دهد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیمه محصولات را نوعی بسته حمایتی به کشاورزان عنوان کرد و گفت: فرهنگ سازی بیمه محصولات باید به درستی انجام گیرد.
حسن عنایتی در گفت و گو با ایرنا افزود: ضروری است با بکارگیری روش های مختلف صنعت بیمه را به بهره برداران شناساند و ارتباط نزدیکی با تولیدکنندگان برقرار کرد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: برای بیمه محصولات نباید منتظر باشیم تا کشاورز به سراغ ما بیاید بلکه ما باید به سراغ تولیدکننده برویم.
عنایتی بیمه محصولات کشاورزی در کشور را صنعت نوپا عنوان و اضافه کرد: ما باید ارتباط خود را با بهره برداران کشاورزی مستحکم کنیم.
وی متناسب نبودن تعرفه غرامت و خسارت را از دیگر چالش های این بخش اعلام کرد و گفت: این مشکل اکنون به تدریج در حال برطرف شدن است.
عنایتی با تاکید بر ضرورت تقویت کارگزاران بیمه افزود: متاسفانه این اشکال وجود دارد که کارگزاران بیمه در پهنه بهره برداران بخش کشاورزی استقرار ندارند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تغییرات آب و هوایی و وقوع حوادث طبیعی در کشور گفت: باید بیمه محصولات کشاورزی را جدی گرفت.
وی تاکید کرد: اگر کشاورز این بسته حمایتی و پشتبانی را به جان نمی خرد و رفتارهای موجود بخش را نمی پسندد، ما باید رفتارمان را نسبت به بیمه و بیمه گر تغییر بدهیم.
وی در پاسخ به سووالی مبنی بر این که چند درصد بهره برداران این استان محصولات خود را بیمه کرده اند، بدون ارایه آمار گفت: انتظار ما بیش از وضع موجود است.
عنایتی با تاکید بر توجه جدی مسوولان به انتظارات کشاورز گفت: دولت باید سیستم بخش بیمه محصولات کشاورزی را تجهیز کند یعنی ارزیابی برآوردها به روز شود و کارگزاران بیمه به سرعت در صحنه حاضر شوند و خسارت ها را بررسی کنند.
وی هزینه فرایند تولید در بخش کشاورزی را بسیار بالا ذکر و اضافه کرد: تناسب پرداخت غرامت و خسارت موضوعی مهمی است که بیمه باید این امر را جدی پیگیری کند.
عنایتی تصریح کرد: مسوولان بیمه باید با دادن تخیفیف، آن دسته از کشاورزانی که سال ها با بیمه همکاری می کنند و هیچ خسارتی را متحمل نشده اند، تشویق کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز دستورالعمل ها، برنامه ها و مراکز بیمه گری جامع نیست و نمی توانیم همه محصولات را به طور کامل پوشش دهیم.
به گفته مدیر زراعت جهادکشاورزی مازندران برای پیشبرد و توسعه بیمه در بخش کشاورزی باید از خرد جمعی کشاورزان و تشکل ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها بهره برد.
مدیر گروه خدمات بیمه ای صندوق بانک کشاورزی استان مازندران گفت: ماهیت بیمه در این استان مخاطره انگیز باید منطبق با ویژگی های این استان باشد یعنی ضریب خطر و غرامت پرداختی رابطه مستقیمی وجود دارد که باید لحاظ شود.
حمیدرضا رضوی نیا در گفت و گو با ایرنا افزود: منابع دولتی در این صندوق محدود بوده و ضروری است سهم دولت را افزایش دهیم زیرا کشاورزان راغب به حق بیمه های ارایه شده نیستند و ترجیح می دهند بیمه های ارزان قیمت را انتخاب کنند.
وی ابراز امیدواری کرد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بیمه محصولات کشاورزی ساز و کاری در نظر بگیرند که بر اساس آن تعهدات بیمه با دریافت منابع دولتی بیشتر شود.
رضوی نیا یادآور شد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی فعالیت خود را از سال 63 در کشور آغاز کرد و تاکنون 165 نوع محصول بخش کشاورزی زیر پوشش محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
مسوول صندوق بیمه بانک کشاورزی مازندران با بیان این که مازندران جزو 10 استان حادثه خیز کشور است، بر ضرورت توجه اهمیت بیمه توسط تولیدکنندگان تاکید کرد.
وی افزود: ادبیات ما برای خدمات در بیمه خدمات بخش کشاورزی تغییر ساختار بوده یعنی در راستای اطلاع رسانی، اعتماد سازی کنیم.
رضوی نیا ترویج بیمه و اشاعه فرهنگ بیمه پذیری را لازمه توسعه بیمه بخش کشاورزی دانست و گفت: ضروری است صنعت بیمه در بخش کشاورزی نهادینه شود.
به گفته وی، پارسال 55 میلیارد ریال از مردم حق بیمه دریافت شد و تاکنون 103 میلیارد ریال غرامت به بیمه گزاران بخش های باغبانی، زراعت، دام و طیور، آبزیان و منابع طبیعی پرداخت شد.
رضوی نیا گفت: امسال نیز تعرفه های بیمه به موقع اعلام شده و عزم خوبی در سطح استان مازندران از طریق نهادهای اجرایی فراهم شده است.
وی با اشاره به این که برای بیمه پذیری بیشتر شرکت های خدمات مشاوره فنی در مراکز خدمات جهادکشاورزی این استان شکل گرفته است، ادامه داد: اکنون 130 کارشناس مختلف بخش کشاورزی در 21 دفتر خدمات بیمه ای زیر پوشش این صندوق فعالیت دارند.
وی گفت: در نظر داریم امسال بیمه پوششی را برای خسارت هایی که ریسک آن بالاست و تعهدات بیشتری برخوردار است، گسترش دهیم تا مردم از این نوع بیمه برخوردار شوند.
رضوی نیا گفت: در مورد محصول برنج امسال تمام توان را گذاشتیم که بتوانیم بعد از استخراج آمار توسط مرکز تحقیقات برنج آمل، بیمه تضمین تولید را در استان راه اندازی کنیم.
وی با یادآوری استقبال کم باغداران مازندران از بیمه محصولات کشاورزی گفت: بیمه تضمین تولید است یعنی تمام عوامل دخیل در کاهش تولید باید زیر پوشش بیمه قرار گیرد.
وی از اجرای بیمه دیم مرکبات در سال جاری خبر داد و گفت: در مناطق بالادست مرکباتی که مشمول آبیاری نمی شوند، به عنوان بیمه دیم مرکبات زیر پوشش قرار می گیرند.
مدیر گروه خدمات بیمه ای صندوق بانک کشاورزی مازندران اظهار داشت: اکنون حق بیمه هایی که این بانک دریافت می کند حدود 25 الی 30 درصد را کشاورزان و تولید کنندکان پرداخت می کند و بقیه را دولت به صورت یارانه ارایه می دهد.
رضوی نیا با بیان این که در استان بخش طیور بیشتر سهم دریافت غرامت را دارد، گفت: از مجموع 130 میلیارد ریال معادل 77 میلیارد ریال مربوط زیر بخش طیور بود.
وی تعداد بیمه گر حوزه مختلف این بخش در استان مازندران را 47 هزار نفر عنوان و اضافه کرد: این آمار در مقایسه با سطح گسترده اراضی و باغات مازندران مطلوب نیست.
بنا به اظهار کارشناسان میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش ها از همه کمتر و در حدود شش درصد است. با وجود این، بخش کشاورزی تامین کننده نیاز غذایی بیش از 80 درصد جمعیت کشور و 90 درصد نیاز صنایع است و بیشترین سهم را در تولید ناخالص ملی بدون احتساب نفت دارد.
این امر نشان می دهد که بخش کشاورزی از استعدادهای بالقوه ای برای رونق اقتصاد کشور
برخوردار است که در صورت توجه لازم به آن، می توان نقش خود را در آینده اقتصادی کشور ایفا کند.
در این به نظر می رسد گسترش بیمه محصولات کشاورزی، بی شک می تواند باعث تحول بنیادین در توسعه بخش کشاورزی شود.
به اعتقاد کارشناسان ترویج و اشاعه فرهنگ بیمه در بخش کشاورزی با استفاده گسترده و هدفمند از فرآیند اطلاع رسانی، شیوه های نوین آموزشی و بکارگیری رسانه ها، از راهکارهای اساسی توسعه بیمه کشاورزی محسوب می شود.
در این خصوص، نقش موثر همیاری تمامی نیروهای فعال بخش کشاورزی کشور شامل مسوولان، مدیران، کارشناسان، مروجین و کشاورزان پیشرو در توسعه فرهنگی بیمه بسیار حائز اهمیت بوده و غیر قابل انکار است.
کارشناسان، گسترش حوزه فعالیت صندوق بیمه محصولات کشاورزی به سایر زمینه ها از قبیل سرمایه گذاری ها، زیربناها، زیر ساخت ها و سایر عوامل تولید، جایگزینی تدریجی بیمه با سایر ساز و کارهای کمک به تولید کنندگان و حمایت از خسارت دیدگان، ایجاد زمینه های لازم برای مشارکت بیشتر بهره برداران در گسترش بیمه کشاورزی و افزایش تدریجی حق بیمه سهم بیمه گذار و کاهش تدریجی حق بیمه سهم دولت را در رونق تولید و بیمه گری موثر می دانند.
تنوع بخشی به منابع مالی صندوق بیمه اعم از دریافت تسهیلات اعتباری، انتشار اوراق مشارکت، شرکت در معاملات بورس و سایر فعالیت های سرمایه گذاری و اقتصادی از محل منابع مالی در ابعاد گسترده تر،استفاده از بیمه به عنوان عاملی در جهت حرکت از مدیریت بحران به سوی مدیریت ریسک، ایجاد زمینه های لازم برای راه اندازی و تاسیس شرکت های بیمه خصوصی و حذف تدریجی امتیازات از بیمه دولتی و یا برقراری امتیازات از بیمه دولتی و یا برقراری امتیازات مشابه برای بیمه های خصوصی و تاکید بر رقابت صندوق بیمه در حوزه بیمه اقتصادی را از دیگر راهکارهای اساسی توسعه بیمه کشاورزی از دیگر راهکارهایی است که کارشناسان برای افزایش ضریب نفوذ بیمه محصولات کشاورزی پیشنهاد می کنند.
گزارش: جانعلی فتحی
621/506


11/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن