تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827282356




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت دوباره اعتراض های عمومی به پاکستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت دوباره اعتراض های عمومی به پاکستان تهران- ایرنا- دور تازه ای از اعتراض های عمومی در پاکستان با تحرکات تازه رهبران احزاب معترض در این کشور، در حال شکلگیری است.


تحولات داخلی پاکستان بعد از وقفه ای کوتاه دوباره روی ریل ناامنی و بی ثباتی قرار گرفته است. با بازگشت دوباره تحولات اعتراضی، اسلام آباد و دیگر شهرهای پاکستان با سیلی از جمعیت معترض روبرو شده است که از "عمران خان" رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان حمایت می کنند.
این اعتراضها از شهریور ماه (آگوست) آغاز شده بود و با آغاز ماه محرم، رهبران معترض اعلام کردند که به احترام این روزها تحرکات خود را متوقف می کنند؛ به هر حال پاکستان، در روز دوشنبه 110 روز اعتراض را سپری کرده است.
نکته قابل توجه آن است که در دور تازه اعتراضها عمران خان به تنهایی وارد میدان شده است و حمایت طاهر القادری رهبر حزب تحریک عوامی را ندارد. به عبارت دیگر این حرکت می تواند به نوعی، نمایش قدرت مجزایی از سوی عمران خان باشد.
وی با انجام این اقدام ها تاکنون توانسته است بخشی از اقتصاد پاکستان را دچار مشکل "پرداخت هزینه های اضافی" کند. او در پاسخ به این موضوع معتقد است که ادامه حضور نواز شریف در قدرت می تواند ضررهای بیشتر و بزرگتری در برداشته باشد.
در خصوص تحولات اخیر پاکستان باید به نکته های زیر اشاره کرد:
- عمران خان تهدید کرده است اقداماتی که وی تا کنون انجام داده، بسیار محدود و کوچک بوده است و از این پس می خواهد قدرت خود را به نمایش بگذارد. وی اعلام کرده است که این اقدام را از طریق به تعطیلی کشاندن تمام پاکستان عملی خواهد کرد. عمران خان تاریخ آغاز این اقدام را پنجشنبه سیزدهم آذر (4 دسامبر) اعلام کرده است. وی می خواهد با سفر به شهرهای بزرگی همانند کراچی، لاهور، فیصل آباد و ... هر یک از این شهرها را به تعطیلی بکشاند. وی روز بیست و پنجم آذر (16 دسامبر) را روز نهایی دانسته که در آن تمامی پاکستان در خاموشی و تعطیلی خواهد بود.
لازم به ذکر است که 16 دسامبر روزی است که پاکستان بال شرقی خود یا همان بنگلادش را از دست داد. به عبارتی در این روز پاکستان شرقی (بنگلادش) از پاکستان فعلی جدا شد. همزمان شدن این تحولات با یکدیگر می تواند یادآوری خاطرات نامطلوبی برای ناسیونالیست های پاکستانی باشد. از سوی دیگر قرار دادن این تاریخ از سوی عمران خان می تواند پیام خاصی داشته باشد که تفسیر آن بسیار دشوار است.
- مخالفان نواز شریف نخست وزیر پاکستان، در ماههای گذشته یک گام از خواسته های خود عقب نشسته اند زیرا نخست خواستار برکناری نواز شریف بودند اما اکنون اعلام کرده اند که خواستار شکل گیری یک هیئت برای تحقیق در خصوص انتخابات نخست وزیری پاکستان در سال 2013 هستند. این هیئت مرکب از سازمان اطلاعات داخلی پاکستان (ISI) ، دادگاه عالی و مقامات نظامی است. گروههای معترض معتقدند که پیروزی حزب مسلم لیگ شاخه نواز به رهبری نواز شریف با چاپ میلیون ها برگه رای اضافی صورت گرفته است.
- تحلیل تحولات تازه در پاکستان را می توان در چارچوب تحلیل کلان دولت های ورشکسته قرار داد. دولت های ورشکسته دولت هایی هستند که توان کنترل کامل بر محیط داخلی خود را نداشته و برهم زدن ثبات داخلی آنها نیازمند برنامه های راهبردی و پیچیده نیست. در شرایط فعلی 2 رهبر حزبی که در انتخابات های قبل نتوانسته اند حرف زیادی برای گفتن داشته باشند به راحتی توانسته اند ادعای برهم زدن امنیت و تعطیلی کامل پاکستان را مطرح کنند. پاکستان برای اولین بار است که با روی کار آمدن دولت نواز شریف، تغییری دموکراتیک را تجربه می کند. از این رو پس از 60 سال استقلال، این تجربه هم دستخوش رخدادهای ناگواری شده است.
- احزاب مخالف و معترض هر چند در انتخابات های پیشین نتوانسته اند حامیان زیادی داشته باشند اما از این راه یعنی با حرکت های اعتراضی که گاهی روی موج احساسات مردمی سوار می شود، می توانند با استفاده از همین موج، حمایت های بزرگی را جلب و بر دایره طرفداران خود بیفزایند. این نوع از جلب حمایت ها بیش از آنکه بر توانایی مبتنی باشد بر تخریب مخالف متمرکز است.
- تا این لحظه دولت نواز شریف به اندازه کافی توان خود را از دست داده و تخریب وجهه شده است. اکنون دیگر به لحاظ بین المللی دولت وی، دولت قابل اعتمادی نیست که بتواند بر تعهدهای خود پایبند باشد؛ زیرا فردای این دولت تضمین شده نیست. میزان فعالیت های مخالفان از فعالیت های کم شدت آغاز شد و اکنون سعی شده است با پذیرش مشروط دولت فعلی، شرایطی را بر آن تحمیل کند که نواز ناگزیر به پذیرش تغییر باشد.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.پ**1358


11/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن