تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 21 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806197231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سخت ترین آزمون خبرنگاران - کتایون لامع زاده*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سخت ترین آزمون خبرنگاران - کتایون لامع زاده* برای خبرنگار، غیرقابل تحمل ترین شکنجه آن است که مطلب و خبری را با او در میان بگذارند اما با صد قول و قسم از او بخواهند که درباره آن مطلب چیزی ننویسد، یا بدتر آنکه خبرنگار خود نکته ای را دریابد، اما ملاحظاتی فراتر از مسائل حرفه ای او را به نتیجه برساند که نباید آنچه را دریافته فاش کند. خاصه آن زمان که پای ملاحظاتی در حد منافع ملی کشورش در میان باشد.


حکایت ده ها خبرنگار ایرانی که به وین سفر کردند تا دهمین دور مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 را پوشش دهند، چنین بود که تیم مذاکره کننده از مصاحبه با رسانه ها تا حد امکان اجتناب کنند. بحث ها به مرحله حساسی رسیده بود و هر واژه نسنجیده می توانست کفه موفقیت مذاکرات را به سمت شکست تغییر دهد. به همین دلیل در این دور از مذاکرات، تکنولوژی چندان به کار نمی آمد. نرم افزارهای پیام رسان نصب شده روی تلفن همراه خبرنگاران قدری آسوده تر بودند. به جای آن، بازار تحلیل رسانه های خارجی رونق داشت. تحلیل هایی که نه بر مبنای خبر که بر اساس «شنیده ها» تبیین می شدند. در روزهای میانه مذاکرات، خبرنگاری از یک رسانه امریکایی به میان دیگر خبرنگاران آمد و گفت: «کری با پیامی به وین می آید که ظریف را روانه تهران می کند». شایعه ای که معناهای متعددی درباره وضعیت و سرانجام مذاکرات داشت اما زمان زیادی برای تکذیب شدنش لازم نبود. پس از منتفی شدن سفر ظریف به تهران همین خبرنگار، گفت: «این مطلب را از امریکا به ما گفته بودند و ما فقط لازم بود از طریق منابع ایرانی CONFIRM (تایید) آن را بگیریم.» هرچند خبرنگاران رسانه های داخلی این خبر را مخابره نکردند، ولی مشخص نبود اگر در این دام رسانه ای می افتادند چه نتایج نامطلوبی در پی داشت.
در روزهایی که احتمال دست نیافتن به توافق جامع پررنگ تر می شد، خبرنگار امریکایی دیگری گفت: به امریکا خبرداده ام که این بار بوی ژنو 3 می آید. خود را برای یک توافق جامع آماده کنید. وقتی دلیل این خبرسازی را جویا شدیم، گفت: من این طور احساس می کنم. چون در ژنو 3 هم می گفتند مذاکرات شکست می خورد ولی درست در لحظاتی که ما گزارش هایمان را بر مبنای شکست می نوشتیم، آنها از این اتاق به اتاق دیگر می دویدند تا برخی واژه های توافقنامه را تصحیح کنند و پرینت آن را بگیرند. این بار هم همه دم از شکست می زنند، پس خود را برای یک موفقیت آماده کنید. سکوت دیپلمات های ایرانی به خبرنگاران امکان محک این گمانه زنی را نمی داد. آنها فقط می دانستند که نمی توانند چندان به نتایج مذاکرات خوش بین باشند.
خبرنگاران رسانه های داخلی هم باید در حد امکان سد های امنیتی را می شکستند و با مذاکره کنندگان ولو در حد چند واژه صحبت می کردند و هم باید خبرهایی که از رسانه های خارجی به عنوان شنیده ها و تحلیل می گرفتند را غربال و حلاجی می کردند. وین 8 یکی از سخت ترین آزمون های خبرنگاری بود، به خبرنگاران داخلی و خارجی درس تعامل داد. چون ناچار بودند زیر یک چادر و در محیطی کوچک کنار یکدیگر کار کنند. همچنین این آزمون به آنها یاد می داد به شنیده ها و گفته ها با دید موشکافانه تری نگاه کنند.
روزهای مذاکره وین 8 خبرنگاران را آبدیده کرد. از همین رو بود آنچه را عده ای در تهران «هیچ» خواندند، خبرنگارانی که در وین بودند «امید» دیدند و در نهایت «دید امیدوارانه» همین خبرنگاران بود که بر جریان رسانه ای داخل کشور حاکم شد.
*خبرنگار اعزامی ایرنا به وین


11/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن