محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843424615
چگونه زمان شیردادن به نوزاد را بفهمیم
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
طبق آخرین توصیههای انجمن طب اطفال آمریكا، باید هر زمانی كه نوزاد علائم گرسنگی را بروز میدهد به وی شیر داد. به عبارت دیگر شما باید قبل از اینكه نوزاد شروع به گریه كند به وی شیر بدهید. نوزاد باید هر زمان که میل دارد ، در شب و یا روز این فرصت وامکان را داشته باشد که مستقیما از سينه مادرش شیر بخورد.
در شماره قبل به زمان «شروع شیردهی» و «پوزیشن شیر دهی» اشاره شد،در ادامه مطلب تغذیه نوزاد با شیر مادر، به دفعات تغذیه با شیر مادر ، مدت هر وعده و نحوه شیر خوردن نوزاد می پردازیم .
نوزاد باید هر زمان که میل دارد ، در شب و یا روز این فرصت وامکان را داشته باشد که مستقیما از پستان مادرش شیر بخورد. بدیهی است برقراری هم اتاقی مادر و نوزاد به این خواسته کمک زیادی می کند ضمن اینکه در تولید و ترشح بیشتر و زودتر شیر و تداوم شیر دهی نیز تاثیر بسزایی دارد.
تغذیه نامحدود و برحسب تقاضای شیر خوار ، هم برای نوزاد و هم برای مادر او مفید است. برای نوزاد بیشترین اثر قابل توجه آن دریافت شیر بیشتر ، وزن گیری بهتر و کاهش سطح بیلی روبین در روزهای اول پس از تولد است . بیشترین اثر آن برای مادر، پیشگیری از احتقان(گرمی ، سفتی ، قرمزی و حساس بودن هر دو پستان) و زخم نوک پستان می باشد.
دفعات تقاضای شیر خوار برای شیر خوردن متفاوت است . بعضی از نوزادان در یکی دو روز اول پس از تولد ممکن است تمایل زیادی به شیر خوردن نداشته باشند و یا پس از هر بار شیر خوردن چندین ساعت بخوابند.
اگر نوزاد سالم و طبیعی است و مشکلی ندارد ، بیدار کردن او برای تغذیه مکرر ضرورتی ندارد، مسلما چنانچه تغذیه مکرر باشد به تولید و ترشح بیشتر شیر کمک می کند و نوزاد آغوز بیشتری در یافت نموده و از مزایای آن بهره فراوان تری می برد، ضمن آن که بروز زردی نیز در او کمتر می شود . برعکس بعضی از نوزادان در روزهای سوم تا هفتم ممکن است تمایل بیشتری به شیر خوردن داشته باشند که از فواید آن نیز بهره مند می شوند . گر چه دفعات شیر خوردن به تعداد 8 تا 12 بار توصیه شده ولیکن دفعات تغذیه از پستان مادر در طی شبانه روز بر حسب میل خود شیر خوار و ظهور علائم گرسنگی متفاوت است. شیر خوارانی که برحسب میل خودشان تغذیه می شوند معمولا تمایل به استفاده از شیر مادر به دفعات بیشتری دارند.
نکته دیگر توجه به علائم گرسنگی نوزاد است. این علائم عبارتند : علائم اولیه گرسنگی :
– نوزاد سر خود را بطرف صدای مادر چرخانیده و دهانش را باز می کند.
– لباس یا ملافه را مزه مزه کرده و زبانش را تکان می دهد.
– دست هایش را به صورت حرکات نامنظم تکان می دهد.
– مچ دست هایش را به طرف دهان می برد.
– در صورت عدم توجه به علائم مذکور ، حرکات او تشدید می یابد.
– شروع به نق زدن می کند. علائم دیر رس گرسنگی :
– نوزاد ابرو و پیشانی اش را در هم می کشد.
– دهانش را کاملا باز کرده و سرش را با عصبانیت به این طرف و آن طرف می برد و بازوانش را خم کرده و پاهایش را شبیه به حرکات دوچرخه زدن تکان می دهد.
– با دست های مشت شده دهانش را جستجو می کند .
– و بالاخره شروع به گریه می کند.
– به علت کوچک بودن حجم معده نوزاد و همچنین نسبت کمتر «کازئین» به « پروتئین وی « *،هضم بهتر و جذب سریع تر شیر مادر و کوتاه بودن زمان تقریبی تخلیه معده ( تا 90 دقیقه )، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نیاز به تغذیه مکرر داشته و به دلیل زودتر گرسنه شدن ، بایستی با ظهور علائم گرسنگی ، مکررا از سینه تغذیه می شوند.به طور ایده آل باید با احساس و مشاهده اولین علائم گرسنگی ، تغذیه از پستان شروع شود، گرچه والدین معمولا گریه نوزاد را دلیل گرسنگی او می دانند و بعد از گریه تغذیه او را شروع می کنند ولیکن لازم به ذکر است که گریه آخرین علامت گرسنگی در نوزاد است.
شروع تغذیه نوزاد در چنین شرایطی که نوزاد انرژی زیادی صرف کرده و خسته شده است، بدلیل مکیدن نامناسب حاصل از خستگی، علاوه بر دریافت شیر کمتر، ممکن است سبب کاهش ترشح شیر مادر نیز بشود.
این پروتئین معمولا ترکیبی از بتا-لاکتوگلوبولین حدود65 درصد، آلفا-لاکتا آلبومین حدود ۲۵ درصد و سرم آلبومین حدود ۸درصد است. پروتئین وی، در میان تمام انواع پروتئین شناخته شده ازبالاترین ارزش غذایی برخوردار است. مدت هر وعده شیر خوردن و نحوه گرفتن پستان در نوزادان متفاوت است:
به طور کلی نوزادان از جهت خصوصیات فردی در گرفتن پستان مادر و نحوه و مدت شیر خوردن به پنج دسته تقسیم می شوند.
دسته اول : نوزادانی که به سرعت ، با قدرت و راحت پستان مادرشان را دهان گرفته و ظرف چند دقیقه آن چه را نیاز دارند دریافت و سپس پستان را رها می کنند.دراین صورت ممکن است باعث آزردگی نوک پستان مادر هم بشوند.
دسته دوم : هیجان زده به طرف سینه مادر حمله ور می شوند و قبل از آنکه آنرا درست در دهان بگیرند رها کرده و شروع به داد و فریاد می کنند. در این موقع باید نوزاد را بغل گرفته و آرام کرد، سپس به آرامی نوزاد را زیر پستان گذاشت . با گذشت چند روز ، مادر و نوزاد یاد خواهند گرفت چگونه عمل کنند.
دسته سوم : در چند روز اول از مکیدن طفره می روند و منتظر روزهای بعد می شوند که جریان شیر برقرار شود تا آن گاه به راحتی شیر بخورند.این نوزادان را نباید مجبور به گرفتن پستان مادر کرد، بلکه لازم است با صبر و حوصله و تکرار در فواصل زمانی نزدیک به هم آنان را تشویق به مکیدن پستان کرد. بالاخره نوزاد یاد خواهد گرفت و شیر خوردن را ادامه خواهد داد.
گروه دیگر : نوزادنی که ابتدا نوک پستان مادر را لیس می زنند و مزه شیر را می چشند و سپس پستان را می گیرند و شروع به مکیدن می کنند. این گروه را نیز نباید به زور و با عجله وادار به گرفتن پستان نمود ، زیرا ناراحت شده ، شروع به گریه کرده و از گرفتن پستان امتناع می ورزند.
دسته چهارم : آرام آرام شیر می خورند و هر چند یک بار شیر خوردن راقطع و کمی استراحت می کنند . مادر باید به آن فرصت دهد تا به قدر کافی شیر بخورند و خوب رشد کنند.
دسته پنجم : نوزادانی هستند که معمولا ترکیبی از روش های فوق در آن ها مشاهده می شود.
برای مادر شناخت روش های مکیدن پستان که در هر نوزاد متفاوت است بسیار کمک کننده و راهگشا است، لذا آگاهی داشتن از خصوصیات طبیعی و ویژگی های هر شیر خوار در زمینه روش پستان گرفتن و مکیدن ، به مادر ، اطرافیان و نیز گروه پزشکی ، کمک می کند تا بیهوده نگران نشوند و در هر مورد بتوانند تصمیم درستی بگیرند. در حقیقت وقتی یک نوزاد سالم خودش از پستان جدا می شود و تمایل به ادامه شیر خوردن ندارد، اعلام واقعی پایان تغذیه در یک نوبت است و می توان به شیر دهی خاتمه داد.
فقط در نظر گرفتن ” زمان مکیدن ” در ارزیابی شیر دریافت شده توسط نوزاد، ممکن است گمراه کننده باشد ، زیرا همان طور که اشاره شد نوزادان مختلف خصوصیات فردی متفاوتی در نحوه و مدت شیر خوردن از خود نشان می دهند به طوری که بعضی نیاز به زمان کمتر و بعضی نیاز به زمان بیشتری جهت دریافت شیر کافی از پستان دارند. مطالعه در نوزادان شش روزه نشان داد که 50 درصد آن ها 10تا 20 درصد حجم شیر یک پستان را در دو دقیقه اول و 80 تا 90 درصد باقیمانده را در مدت چهار تا پنج دقیقه بعدی کسب نمودند. مطالعه دیگری در نوزادان بین پنج تا هفت روزه ، مدت شیر خوردن آنها را از هفت تا سی دقیقه گزارش نموده است. معمولا توصیه می شود که نوزاد در هر وعده شیر خوردن از هر دو پستان تغذیه کند، یعنی باید به او اجازه داد که تغذیه از پستان اول را تمام کرده و خودش آنرا رها کند تا شیر چرب انتهایی (Hind milk) را دریافت کرده باشد، سپس پستان دوم به او عرضه شود تا در صورت تمایل از آن پستان نیز شیر بخورد. شیر خواران بزرگ تر اگر بعد از تخلیه کامل یک پستان احساس رضایت و کفایت نموده و تمایلی به گرفتن دوم نداشته باشند لزومی ندارد که در هر وعده شیرخوردن از هر دو پستان تغذیه نماید.
به هر حال به مادران توصیه می شود که در نوبت بعدی شیردهی، تغذیه را از پستانی که قبلا استفاده نشده یا به خوبی تخلیه نشده است شروع کنند. وقتی به نوزاد فرصت داده می شود تا ابتدا پستان اول را تخلیه کند و سپس به پستان دوم گذارده شود ، او تعادل مناسبی بین مایعات و انرژی برقرار می کند، زیرا ترکیب شیر در طول تغذیه تغییر یافته و فقط نوزاد می داند که چه زمانی به تعادل آب و کالری رسیده است . به ابتدای شیر که حجم زیاد و چربی کم دارد شیر پیشین یا Foremilk و به قسمت آخر شیر که کم حجم و پرچرب است شیر پسین با Hindmilk می گویند. اگر مادر زود به زود پستان مورد مکیدن را تغییر دهد ، شیر کم چربی عاید نوزاد شده و معده او از شیر کم کالری پر می شود. افزایش وزن نوزادی که Foremilk زیاد و Hindmilk ناکافی در یافت می کند ممکن است کند شده و موقع مکیدن پستان و در فاصله تغذیه ها نق بزند و مدفوع آبکی سبز داشته باشد. مطالعه نشان داده است اعم از این که نوزاد همیشه در هر نوبت تغذیه از یک و یا هر دو پستان تغذیه کند، مقدار شیری که در 24 ساعت می خورد یکسان است ، گرچه وقتی از یک پستان تغذیه می کند، ممکن است مدت تغذیه او از آن پستان مختصری طولانی تر باشد. وقتی یک نوزاد سالم خودش از سينه مادر جدا می شود و تمایل به ادامه شیر خوردن ندارد، اعلام واقعی پایان تغذیه در یک نوبت است و می توان به شیر دهی خاتمه داد
11 آذر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]
صفحات پیشنهادی
جام جم ایام - ارتش ایران در زمان هخامنشیان چگونه بود؟
امپراتوری ایران در روزگار شاهان هخامنشی تقریبا دویست سال بر خاور نزدیک و مدیترانه خاوری تسلط داشت و بزرگ ترین امپراتوری بود که جهان تا بدان روزگار به خود دیده بود از بسیاری جهات موفقترین امپراتوری نیز به شمار میرفت برای مدت طولانی تنها از منظر یونانیان به ایران نگریسته می&zwnبالا رفتن هوش نوزاد با دیدن صورت های خندان!
كودك با دیدن چهر ه های خندان لبخند میزند یا به نوعی احساس رضایت خود را نشان میدهد ثابت شده دیدن چهره های خندان تاثیر بسزایی روی حافظه کودک می گذارد مطالعات محققان امریکایی نشانی میدهد کودکان وقایعی که با صداهای خوشایند شاد یا چهره های خندان دیده یا شنیده باشند را بیش از سایرئیس سازمان جوانان هلال احمر در اختتامیه مسابقات رفاقت مهر: رفاقت باید جایگزین رقابت در بین جوانان شود/ دلیل ک
رئیس سازمان جوانان هلال احمر در اختتامیه مسابقات رفاقت مهر رفاقت باید جایگزین رقابت در بین جوانان شود دلیل کاهش غرقشدگی حضور امدادگران در ساحل استاختتامیه مرحله کشوری بیست و ششمین دوره مسابقات رفاقت مهر خواهران با حضور رئیس سازمان جوانان هلال احمر مدیرعامل جمعیت هلال احمر استنارسی شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان مازندرانی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نارسی شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان مازندرانی است ساری-ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان در این استان را نارس بودن آنها اعلام کرد به گزارش خبرنگار ایرنا قاسم جان بابایی روزپنجشنبه در آیین نمادین تزرئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی: سازمان نظام زیستفناوری باید هر چه زودتر تشکیل شود
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی سازمان نظام زیستفناوری باید هر چه زودتر تشکیل شودرئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت سازمان نظام زیست فناوری باید هر چه زودتر شکل گیرد چرا که به نفع این حوزه است و میتواند نوید خوبی برای تحقق اهداف بسیج در بخش زیستفناوری باشد به گزارش خبرنگار بچگونه ویتامین C بیشتری مصرف کنیم؟
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ با توجه به سرد شدن هوا یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از سرماخوردگی مصرف موادمغذی و حاوی ویتامین مخصوصا ویتامین C است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ویتامین C در اغلب خوراکیها وجود دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کردهجوش سرسیاه را چگونه از بین ببریم؟
جوش سرسیاه را چگونه از بین ببریم فشار دادن کمودون به تخلیه و بهبود آن کمک میکند اما بهتر است این کار را انجام ندهید آکنه بخشی از دردسرهای دوران نوجوانی است که گاهی ادامهدار میشود و خلاصی از آن غیرممکن طبق آمار 20 درصد افراد بعد از 25 سالگی دچار جوش میRچگونه جوانتر بمانیم؟
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ آلودگی هوا استرسهای مداوم و مصرف غذاهای فرآوری شده شما را سریعتر پیر میکنند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هندوستان تایم در مقالهای منتشر کرد با توجه به برخی الگوهای زندگی که موجب پیری زودرس میشوند برخی راهکارهای ساده منشست کشوری غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان در یزد آغاز شد
نشست کشوری غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان در یزد آغاز شد یزد- ایرنا-نشست کشوری غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان روز شنبه در سالن همایشهای باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد آغاز شد به گزارش ایرنا معاون مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی دررئیس سازمان بسیج علمی کشور: فقط یک بیستم شرکتهای دانشبنیان مورد تأیید است
رئیس سازمان بسیج علمی کشور فقط یک بیستم شرکتهای دانشبنیان مورد تأیید استرئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت 20 هزار شرکت دانشبنیان هدفگذاری شده اما فقط کمتر از یک بیستم آنها مورد تأیید است برای رفع این فاصله باید آسیبشناسی شود و واحدهای تخصصی بسیج میتوانند مشاوران تخصصی خوبی بچگونه سطح هموگلوبین را بطور طبیعی افزایش دهیم
دکتر سلام-هموگلوبین پروتئین غنی از آهن در گلبول های قرمز خون است این پروتئین کارش حمل اکسیژن به کل بدن است کاراصلی آن این است که اکسیژن را از ریه ها به بافت های بدن می رساند به طوری که سلول های زنده به درستی می تواند کار خود را انجام دهد هموگلوبین نیز دی اکسید کربن را از سکنگره پرستاری سلامت نوزادان برگزار میشود
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ دانشگاه علوم پزشکی ایران با مشارکت اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و انجمن پزشکان نوزادان ایران نخستین کنگره سلامت نوزادان را به همراه کنگره پرستاری سلامت نوزادان از 11 تا 14 آذرماه در بیمارستان میلاد برگزار میکند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویاچگونه خواب خوب موجب حفظ تناسب اندام می شود؟
چگونه خواب خوب موجب حفظ تناسب اندام می شود اینکه رژیم غذایی صحیح در کنار ورزش کردن دو ابزار مهم در کنترل وزن انسان هستند امری است اثبات شده اما در کنار این دو مورد نباید از یک عامل بسیار مهم یعنی داشتن خوابی راحت و خوب غافل شد دانشمندان عقیده دارند خواب با کیفیت از چند جهت برواگذاری غرفهها در سازمان میادین بر اساس مقررات و مصوبات قانونی انجام میشود -
واگذاری غرفهها در سازمان میادین بر اساس مقررات و مصوبات قانونی انجام میشود مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت واگذاری غرفهها در سازمان میادین بر اساس مقررات و مصوبات قانونی انجام میشود اظهار نظرهایی که این روزها توسط برخی افراد در این رابطه مطرح میشودچگونه سرطان لب و حفره دهان درمان می شود
چگونه سرطان لب و حفره دهان درمان می شود تهران - ایرنا - روش های درمانی متفاوتی برای بیماران مبتلابه سرطان لب و حفره دهان وجود دارد که بستگی به اندازه اولیه ضایعه وضعیت درگیری گره لنفاوی گردن وجود یا عدم وجود متاستاز گسترش و حال عمومی بیمار دارد به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقاترییس سازمان نظام پزشکی هفته بسیج را تبریک گفت
رییس سازمان نظام پزشکی هفته بسیج را تبریک گفت تهران - ایرنا - رییس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت هفته بسیج با ارسال نامه ای به رییس بسیج جامعه پزشکی این هفته را تبریک گفت به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران دکتر علیرضاپیام مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت برنامه «پایان بحران درمان HIV» امسال نیز دنبال میشود
پیام مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشتبرنامه پایان بحران درمان HIV امسال نیز دنبال میشودمدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد سال سومی است که برنامه منطقه ای پایان بحران درمان HIV ادامه یافته و با کمک دولتها گروههای اجتماعی و افراد مبتلا به HI-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها