واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا اعضای شوراهای شهرها از آرای شهروندان نگرانند؟ پایگاه خبری و تحلیلی مازند شورا در یادداشتی به قلم شعبان وفایی نژاد در خصوص انتخاب شهرداران توسط مردم و نگرانی ها اعضای شوراها پرداخت.
در این یادداشت می خوانیم در قانون اساسی اصول سوم، ششم، هفتم، پنجاه، 100 تا 106 بحث مردم سالاری دینی، شهروند مداری، مشارکت مردم، واگذاری تصدی دولت به دولت های محلی، هماهنگ سازی وظایف و مسئولیت ها در محدوده شهرها و قانون جامع مدیریت شهری را در اولویت های قانون اساسی است و مردم کشورمان حضور و فعالیت شوراها را به عنوان رکن چهارم دموکراسی در دوره چهارم در کشور تجربه می کنند.
این روزها 95 درصد اعضای شوراهای شهرهای کشورمان بسیج شده اند تا مانع از تصویب طرح انتخاب شهرداران از سوی شهروندان شوند ؛ در این ارتباط آنها هر لحظه و از طرق مختلف فریاد سر می دهند که انتخاب شهرداران باید به دست متخصصین امور شهر ، شهرداری ها و شوراها صورت پذیرد به همین جهت دلهره و نگرانی عجیبی از این طرح در بین اعضای شوراها به وجود آمده است؛ البته آنها مدعی هستند شهروندان فاقد توانایی لازم در انتخاب شهرداران کارآمد هستند .
صاحب قلم به مدد سابقه سه دهه فعالیت در امور شهری این سوأل را از این مدعیان دارد که مگر جایگاه مشروعیت شما در خانه شهروندان بر اساس آرای شهروندان نبوده است اگر ادعای شما صحیح باشد پس حضور شما نیز در پارلمان شهری بر اساس انتخاب درست مردم نبوده است. از سویی دیگر شهروندانی که شما را به عنوان منتخب خود معرفی کرده اند حق دارند مجری مصوبات شما را از منتخبین خود برگزینند. اگر در بحث انتخاب شما شهروندان در سراسر کشور اصلح شناسی بوده بنابراین در حوزه انتخاب شهرداران نیز شایسته سالاری و اصلح شناسی ملاک و معیار شهروندان شهرهای کشور خواهد بود .
نگارنده معتقد است اکثر مخالفین شوراها در انتخابات شهرداران یک نگرانی عمده و واحد تحت عنوان کاهش قدرت شوراها دارند ، اگر شهرداران مقتدر و مستقل شوند مانع اجرایی شدن مصوبات غیرقانونی اعضای شوراها خواهند شد قابل توجه است 98 درصد شهرداران سراسر کشور تمایل دارند انتخابات شهرداران توسط شهروندان باشد شورائیان نباید به شعور شهروندان در انتخاب شهرداران اهانت کنند باید اجازه داد شهرداران خود را در برابر شهروندان نیز مسئول بدانند و اینگونه نباشد که آنها همواره دغدغه تأمین رضایت اعضای شوراها را در ذهن داشته باشند.
قابل توجه است طی سه دوره ی گذشته ای که شاهد انتخاب شهرداران توسط اعضای شوراها بوده ایم همگان شاهد نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداران بوده اند این در حالی است که آنها ( شهرداران ) نیز عامل ناکامی و ناکارآمدی خودشان را رفتارها و انتظارات غیرقانونی و خارج از ضوابط اعضای شوراها اعلام می دارند.
برای تصدیق این ادعا زمانی را یاداور می شویم که اعضای شوراهای شهرها برای وادار ساختن شهرداران به تحقق خواسته هایشان ، همواره چوب و چماق استیضاح و برکناری را بر سر آنها می زنند و شهرداران نیز که نگران این موضوع هستند براحتی تن به هر تخلف در هر حوزه ای می دهند.
در شرایط کنونی هم شهروندان وشهرداران تمایل دارند انتخابات شهرداران توسط مردم باشد و از این انتخاب که سلامت کاملتر عملکرد شهرداری ها را تصمین می کند استقبال می کنند ضمن اینکه شورائیان نیز وادار می شوند که مصوبات قانونی را به تصویب برسانند ؛ دولت هم خود را موظف می داند از شهردار منتخب مردم حمایت و پشتیبانی کامل داشته باشد بنابراین این همه نگرانی در شوراها نسبت به آراء شهروندان معنی ندارد و اتفاقاً آنها باید از این مسئله استقبال کنند .
یادآور می شود اعضای شوراهای شهرها باید قبول کنند که در انجام رسالت خود در تأمین رضایت و انتظارات شهروندان کاملاً ناموفق بوده اند .خاطر نشان می شود ماده 177 قانون برنامه پنجم تاکید بر تفکیک امور محلی از ملی، رعایت مقتضیات محلی در مدیریت شهری و یکپارچگی و هماهنگی در مدیریت شهری را مورد تاکید قرار داده است ؛ از طرف دیگر از عمر قانون بلدیه 100 سال می گذرد و از قانون شهرداری ها 6 دهه می گذرد و بازنگری اساسی در قانون شوراها و شهرداری ها را دولت باید در دستور کار خود قرار دهد.ک/1
608
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]