واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: راز جذابیت های داعش برای جوانان
این روزها انتشار اخبار پیوستن جوانان به خصوص اروپایی ها به داعش در سوریه و عراق باعث تغجب افکار عمومی است که چرا افرادی که در اروپا زندگی کرده اند به کشورهایی می روند که از نظر سطح امکانات زندگی در سطح مناسبی نیست.
به گزارش نامه نیوز، کنکاش درباره علت گرویدن جوانان به این گروه افراطی و ترویستی ادامه دارد و تا کنون دلیل خاص و مشخصی برای اتفاق اعلام نشده اما یک پژوهشگر آمریکایی کارشناس در روانشاسی سیاسی در تحقیقی نوشته است، انگیزه اصلی برای کسانی که از راه ترکیه به سوریه و عراق میروند تا به گروه داعش بپیوندند، مسائل دنیایی مرتبط با مسائل جنسی، ماجراجویی، هیجان و رفاقتها است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد؛ پروفسور جان هورگان، کارشناس روانشانسی سیاسی و مدیر مرکز پژوهشهای تروریسم در دانشگاه «پنسیلوانیا» معتقد است: «بیشترین انگیزه کسانی که از راه ترکیه برای پیوستن به جهادیها میروند، آنگونه که برخی گمان میکنند، ربطی به دین ندارد.»
پروفسور هورگان میافزاید: «گروه داعش به آنها اوهام و آمیختهای از منافع شخصی و سیاسی میفروشند. به این جوانان وعده مسائل جنسی، ماجراجویی، هیجان و رفاقت داده میشود. اما در عین حال میتوانند از قرنها تفرقه و غربت انتقام بگیرند. همچنین از رفتارهای آنها برای اهانت به غرب به عنوان پاداشی اضافی استفاده میشود.»
در مرکز فرانسوی مبارزه با انحراف دینی نیز در پژوهشی با عنوان «تحول گفتمان تروریستی جدید نزد جوانان»، به چگونگی استفاده از فیلمهای «ماتریکس»، «ارباب حلقهها» و بازی کامپیوتری «عقدیه جنگ» در جذب جوانان توسط گروه داعش پرداخته است.
کارشناسان و مسئولان میگویند که این جوانان آروزی شهادت دارند و شریعت و خلافت را تمجید میکنند. اما آن سوی این گفتمان مومنانه، راهیان جنگ در سوریه و عراق، انگیزههای دنیایی پنهان میکنند.
سختی زندگی، ماجراجویی، خواستههای سیاسی، ناتوانی در آمیخته شدن با جامعه، جاذبیت جنگ، تمایل برای پیروی از دوستان، دریافت لقب قهرمان از نظر آنها و گذران تجربهای هیجان انگیز با دوستان، از جمله انگیزههایی است که جوانان را به گروههای جهادی در سوریه و عراق جذب میکنند.
بسیاری هم گفتمان اسلام تندرو را از اینترنت برداشت میکنند و بدون آنکه آن را بفهمند یا مقتضای آن را بشناسند، از آن برای پوشاندن کمبودها و ضعفهای خود و سیراب کردن اوهام یا دیدگاههای آرمانگرایانه خود، استفاده میکنند.
این گزارش میافزاید: «گفتمانهای تروریستی جدید، ابزارهای جذب را از راه استفاده از اینترنت، به روز کرد به گونهای از این راه، پیشنهادهایی متنوع و متفاوت به جوانان داده میشود که میتواند بسیاری را جذب کند.»
بنابر این گزارش: «پس از آن جوانان از مرحله بازسازی اعتقادی در فضای مجازی به حضور میدانی منتقل میشوند.»
مارج سجمان متخصص روانشانسی و از نیروهای سابق سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) که مسیر داوطلبان جهادی را رصد میکند و کتاب «چهره حقیقی تروریستها» را تالیف کرده، میگوید: «بسیاری از آنها چیزی از قرآن نمیدانند.»
او میافزاید: «آنها احساس وابستگی به گروهی سیاسی میکنند. آنها اینجا مجاهد هستند. دین تنها یک پوستهاست. این یک گروه اسلامگرا است اما میتوانست هر چیز دیگری باشد همچون گروهی آنارشیست یا مخالف فاشیسم... این جامعهای خیالی است که گمان میکنند خود بخشی از آن را تشکیل میدهند حتی اگر به آن وابستگی نداشته باشند. آنها خود را سربازانی برای دفاع جامعهای احساس میکنند که به آنها گفته میشود در معرض تجاوز است.»
منبع: عصر خبر
۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]