تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835345309
شرح کامل و مفصل در ارتباط با پایش دی اکسید کربن-کاپنومتری
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
به جهت مشخص کردن و ارزیابی شرایط ونتیلاسیون در شرایط هیپوکانیهآ و بوجود آوردن وضعیت غیرتهاجمی در زمان جا کردن مکانیکی مریض از دستگاه ونتیلاسیون استفاده می شود. قبل از آنکه درباره گونه های مختلف حالتهای پایش و مصارف پزشکی آن گفتگو شود، لازم است شرح مختصری در باره پایش دیاکسید کربن داده شود. اندازهگیری دیاکسیدکربن (CO2) در مجاری هوای بیمار کاپنوگرافی نام دارد و معمولاً از دستگاهی به نام کاپنومتر برای اندازهگیری دیاکسیدکربن و نمایش شکل موج کاپنوگرام استفاده میشود. شکل موج و مقادیر عددی که از طریق کاپنوگرام بهدست میآید میتواند به پزشک در تعیین روش درمان کمک کند. دو روش اصلی پایش دیاکسیدکربن عبارت است از: پایش کلری متریک و پایش مادون قرمز. مانیتورهای کلری متریک برای بررسی اینکه آیا لولههای درون حنجرهای به درستی در مکان خود قرار گرفته است یا خیر، بهکار میرود و این پایش بیشتر در مواردی که التهاب حنجره وجود دارد اهمیت پیدا میکند. تحلیلگر کلری متریک CO2 از جاذبهای رطوبت استفاده میکند که با مادهای که ترکیبی از CO2 را شامل میشود، پوشیده میشود تا یونهای هیدروژن را جذب کند. هنگامی که PH کاهش مییابد، رنگ دیسک جاذب رطوبت تغییر میکند و از رنگ ارغوانی به رنگ خرمایی تبدیل میشود. هنگامی که رنگ دیسک ارغوانی میشود غلظت CO2 در حد ۵/۰ تا ۰۳/۰ درصد است و هنگامی که بیمار CO2 را از طریق بازدم به بیرون هدایت میکند، رنگ دیسک تقریباً خرمایی رنگ میشود که نشاندهنده بازدم در حد ۵-۲ درصد است. لوله نای هر کجا که باشد رنگ حنجره تغییر نمیکند. یکی از دلایل اینکه جابهجایی جابهجایی لوله تغییر رنگی مشاهده نمیشود، این است که کاهش شدید خونرسانی، مشابه آنچه در شرایط ایست قلبی برای بیمار ایجاد میشود، اتفاق میافتد. اگر هیچ تبادل CO2 بین خون شریان ریوی و آلوئلها صورت نگیرد، دیاکسیدکربن خارج میشود و هیچگونه تغییر رنگی مشاهده نخواهد شد. در این حالت از روشهای خاصی برای تثبیت مکان لوله نای استفاده میشود. مانیتورهای مادون قرمز به صورت پیوسته میزان CO2 را در سیکل ونتیلاسیون نمایش میدهد. این مانیتورها دارای دو حالت مختلف است. Mainstream (m.m) و Sidestream (s.m). مانیتورهای M.M از ماژولهای نمونهبردار در مجاری هوایی استفاده میکند و به سرعت میتواند کاپنوگرام را ثبت کند. مانیتورهای S.M دارای خطوط نمونه بردار هستند که از مجاری هوایی تا مانیتور ادامه دارد.
هر یک از این حالتهای پایش مزایا و معایب خاص خود را دارد. به عنوان مثال برخی از مزایای مانیتورهای m.m عبارت است از: ۱) سنسور در مجاری هوایی بیمار قرار میگیرد، ۲) پاسخ بسیار سریع قابل دریافت است، ۳) اتلاف زمان بسیار اندک است و ۴) هیچگونه فلوی نمونهای وجود ندارد تا حجم جزر و مدی را کاهش دهد و در مقابل مزایای مانیتورهای s.m عبارت است از: ۱) بینیازی سنسورهای حجیم و بزرگ در مسیر هوایی، ۲) توانایی اندازهگیری N2O، ۳) خطوط نمونهبرداری یک بار مصرف و ۴) توانایی بهکارگیری این مانیتور در افرادی که از لوله نای استفاده نکردهاند. در مقابل هر دو این مانیتورها معایبی نیز دارد. معایب مانیتورهای m.m شامل موارد زیر است: ۱) ترشح و رطوبت باعث مسدود شدن سنسورها میشود، ۲) سنسورها باید گرم شوند تا از انقباض جلوگیری شود، ۳) سنسورهای حجیم و بزرگی در مسیر هوایی بیمار کار گذاشته میشود، ۴) توانایی اندازهگیری N2O را ندارند، ۵) مشکل میتوان آنها را در مورد بیمارانی که از لوله نای استفاده نکردهاند، استفاده کرد و ۶) امکان آلوده شدن سنسورها وجود دارد و در قابل مانیتورهای S.M نیز دارای معایبی از جمله: ۱) مسدود شدن لولههای نمونهبردار توسط ترشحات، ۲) نیاز به استفاده از لولهای برای تخلیه آب، ۳) پاسخ کند نسبت به تغییرات CO2 و ۴) کاهش حجم جزر و مدی توسط فلوی نمونه است. برای آمادهسازی کاپنوگرام جهت استفاده، این دستگاه حتماً باید کالیبره شود و کالیبراسیون این دستگاه معمولاً در اتاق هوا شامل تقریباً ۳% CO2 انجام میشود. حفره نمونهبرداری در کاپنومترهای m.m یا خطوط نمونهبرداری در کاپنومترهای m بین آداپتور مجرای هوا و مدار ونتیلاسیون قرار داده میشود. هنگام استفاده از کاپنومتر، باید بهسرعت کاپنوگرام نمایش داده شود. CO2 در هنگام خارج شدن و با توجه به شکل موجهای ثبت شده دارای سه فاز است که در شکل (۱) نمایش داده شده است. فاز I در ابتدای تنفس و در زمانی که فضای مرده آناتومیک در حال تخلیه شدن است، رخ میدهد. تا زمانی که فضای مرده در تبادل گازها دخالتی نداشته باشد، شامل هیچ CO2 برای اندازهگیری نیست. فاز II ابتدای مرحله افزایش CO2 و زمانی است که گازهای آلوئولی با فضای مرده مخلوط میشود و فاز III فلات آلوئلی است که در هنگام بازدم اتفاق میافتد. مقدار CO2 بازدم در انتهای فاز III برابر با مقدار نهایی CO2 جزر و مدی است. (petCO2).
در شرایط طبیعی یعنی زمانی که نرخ خون نرسانی برای تهویه (V/Q) در وضعیت طبیعی قرار دارد، petco2 مقداری در حدود mmHg ۳۸-۳۵ دارد. در حالتی که V/Q کاهش مییابد، Petco2 افزایش مییابد و به مقداری که فقط اندکی کمتر از کشیدگی سرخرگی است، میرسد. پزشک گاهی تصمیم به تحلیل نمونه خون شریانی و مقایسه paco2 و petco2 میگیرد تا تعیین شود که مقادیر نهایی جزر و مدی با paco2 تا چه اندازه تفاوت دارد.
هنگامی که کاپنومتر به مسیرهای هوایی متصل میشود و به خوبی کار میکند، با هر تنفس میتوان یک کاپنوگرام طبیعی دریافت کرد. اما حالتهای غیرطبیعی زیادی وجود دارد که میتوان آنها را از طریق تغییر شکل موجهای کاپنوگرام ثبت کرد. یکی از علتهای اولیه عد وجود کاپنوگرام قطع شدن رابطه ونتیلاتور و مسیر هوایی است. در این حالت، کاپنوگرام حالت مسطح پیدا میکند و آلارم هر دو دستگاه یعنی ونتیلاتور و کاپنومتر به صدا درمیآید. یکی دیگر از علتهای ثبت کاپنوگرامهای مسطح این است که گاهی اوقات مسیرهای هوایی دچار وضعیتهای غیرطبیعی شامل گره خوردن و پا پیچ خوردن لولههای درون نای در حالتهای التهاب حنجره میشود و علت پاتوبیولوژیک بروز چنین حالتهای شامل آمبولی ریوی یا ایست قلبی است. میزان تغییر شکل کاپنوگرام بستگی به درجه این حالتهای غیرطبیعی دارد. مشکلات ناشی از تجهیزات مورد استفاده برای بیمار که باعث بروز چنین تغییر شکلهایی در کاپنوگرام میشود، عبارت است از: وجود مانع در خطوط نمونهبرداری، آلودگی نمونهها در اتاق هوا، کالیبراسیون غلط، انسداد کووت (کووت ظرفی از جنس شیشه و با خصوصیات کاملاً مشخص از نظر ابعاد و خواص اپتیک است که برای ریختن محلولها یا سوسپانسیونهای مورد نظر استفاده میشود).
افزایش petco2 به دنبال کاهش مقادیر حجمی بازدم اتفاق میافتد. این مسأله به دلیل نامناسب مسیر تهویه ایجاد و باعث میشود بیمار گازهای بازدم خود را دوباره استنشاق کند و در نتیجه میزان فشار جزیی دیاکسید کربن نسبت به هوای تازه افزایش پیدا میکند. کالیبراسیون غلط نیز ممکن است باعث افزایش petco2 شود. دلیل پاتوبیولوژیک افزایش petco2 نیز هیپوونتیلاسیون و بیماریهای انسدادی است. یکی دیگر از حالتهای غیرطبیعی در کاپنوگرامها مشاهده میشود افزایش زاویه بین فاز II و فاز III است. این مسأله باعث افزایش شیب فاز III میشود و معمولاً در حالت استنشاق مجدد و بیماریهای انسداد ریوی مشاهده میشود. اگر کاپنوگرام در حین تنفس دچار سیر نزولی شود تا به خط زمینه برسد، نشاندهنده وجود تله هوایی یا حبس شدن هوا در ناحیهای خاص است. کاپنومتر گاهی اوقات در مورد افرادی که دچار مصدومیت از ناحیه سر شده است و در افرادی که درمانهای هیپوونتیلاسیونی لازم دارند بهکار برده میشود. در این حالت پزشک باید توجه ویژهای به ونتیلاسیون لحظهای داشته باشد تا بتواند به کمک آن petco2 را تنظیم کند، که معمولاً محدودهای بین ۳۰-۲۵ میلیمتر جیوه دارد. هنگامی که پزشک تشخیص میدهد که هیپوونتیلاسیون به صورت پیوسته نیست، باید ونتیلاسیون لحظهای را به آهستگی کاهش داد تا به مقادیر طبیعی petco2 برسد. همچنین هنگامی که بیمار را از ونتیلاسیون مکانیکی جدا میکنند، استفاده از کاپنومتر بسیار سودمند است. هنگامی که ونتیلاسیون آلوئلی خود به خودی بیمار افزایش مییابد، مقدار petco2 کاهش مییابد و کاهشی نیز در ونتیلاسیون لحظه اتفاق میافتد. در این حالت زمان جدا کردن بیمار از دستگاه نیز کاهش مییابد. همانطور که توضیح داده شد، کاپنومتر در برخی موارد جهت تعدیل ونتیلاسیون لحظهای بیمار در حالت هیپوونتیلاسیون به کار میرود که معمولاً در ۲۴ یا ۴۸ ساعت پس از صدمات ناحیه در بیمارانی که دچار افزایش فشار درون جمجمهای شدهاند، استفاده میشود. معمولاً خطرناکترین بخش این صدمات کاهش خونرسانی در جمجمه است. در این شرایط اکسیمتر جمجمه دستگاهی است که گاهی اوقات برای بررسی خونرسانی جمجمه و اکسیژنرسانی در حین هیپوونتیلاسیون درمانی بسیار مفید داست. اکسیمتر جمجمه از مفهوم اسپکترومتری مادون قرمز نزدیک برای اندازهگیری اکسیژن اشباع شده در خون وریدی استفاده میکند. اکسیمتر جمجمه با روشی مشابه به پروب پالس اکسیمتر کار میکند و با فرستادن نور از لبه بینی و ثبت نور مادون قرمز برگشتی و اندازهگیری شدت نور برگشتی اکسیژن اشباع شده در خون وریدی را محاسبه میکند. در حالت اسپکتروسکوپی مادون قرمز نزدیک، منبع نور، سیگنالهای نوری را در طول موجهای ۱۰۰۰-۷۰۰ نانومتر به دو عمق متفاوت درون کورتکس میفرستد. البته برای اندازهگیری نمیتوان از یک دتکتور استفاده کرد. چرا که تأثیر سیگنالهای خارج از جمجمه وجود دتکتور دوم را ضروری میکند. دتکتورها از دو طول موج مشخص نوری (۷۳۰ و ۸۱۰ نانومتر) برای اندازهگیری نسبت اکسی هموگلوبین به دی اکسی هموگلوبین استفاده میکنند.
دتکتورها شدت نور را در دو عمق مختلف ۳۰ و ۴۰ میلیمتر اندازهگیری میکند. در این حالت مانیتور میتواند تفاوت بین سیگنالهای درون جمجمهای و برون جمجمهای را نشان دهد. اکسیمتر جمجمه دارای دو پروب چسبی است که در دو طرف پیشانی قرار داده میشود، بنابراین از این طریق میتوان به تفاوت رفتار دو نیمکره مغز پی برد. از هر یک از این پروبها یک کابل خارج میشود که به مانیتور متصل میشود و میتوان از طریق آن شاخص rso2 را در دو کانال متفاوت مشاهده کرد. مانیتورهای اکسیمتر جمجمه میتواند تغییرات اکسیژن اشباع شده ناحیه خاص را در کورتکس مغز به خوبی نمایش دهند. قسمت اعظم خون مغز را در خون وریدی تشکیل میدهد، بنابراین علت اصلی تغییرات rSO2 نبود تعادل ذخیره اکسیژن و مصرف آن توسط بافت مغز است. نبود تعادل در تبادل اکسیژن مغز و مصرف آن توسط شاخص rSO2 به خوبی قابل درک است. rSO2 در حالت طبیعی باید مقداری حدود ۸۵% داشته باشد. کاهش میزان rSO2 نشاندهنده هیپوکسی است و بیمار فوراً نیاز به افزایش خونرسانی مغزی یا کاهش فعالتهای متابولیک دارد. این حالت معمولاً با افزایش فشار خون ادامه پیدا میکند. نبود تغییر یا افزایش rSO2 نشاندهنده خونرسانی کافی یا بالای مغز است. شاخص rSO2 همچنین به منظور نشان دادن هیپوکسی مغزی که معممولاً در حین به کارگیری دفیبریلاسیون قلبی برای بیمارانی که دچار فیبریلاسیون بطنی شده است، بهکار برده میشود. اکسیمتر جمجمه میتواند هیپوکسی مغزی را با سرعتی بالاتر از EEG ثبت کند. از آنجا که پروبهای اکسیمتر باید در نواحی که هماتوم (تجمع موضعی خون نشست یافته از رگ) وجود ندارد قرار داده شود، بنابراین نمیتوان از آن در مورد افرادی که دارای هماتوم یا تورم در ناحیه پیشانی است، استفاده کرد. به همین دلیل از این دستگاه بیشتر توسط متخصصان بیهوشی مورد استفاده قرار میگیرد. البته این ابزار را میتوان در آینده برای پایش افرادی که از ناحیه سر دچار مصدومیت شدهاند نیز به کار برد. در نتیجه این دستگاه میتواند کمک بسیار بزرگی برای درمان مشکلات تنفس بیماران باشد. منبع-bmecenter
10 آذر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]
صفحات پیشنهادی
شرحی کامل برای داروی فنتولامین
فنتولامین Mesylate در کنترل فشار خون بالا در ارتباط با فئوکروموسیتوم استفاده می شود این دارو ضد فشار خون است برای پیشگیری و یا کنترل فشار خون بالا تجویز می شود برای کودکان کمتر از 6 سال و وزن کمتر از 15 کیلوگرم توصیه نمی شود نام تجاری Regitine اشکال دارویی Injection 10 mغشای نانوحفرهای برای جداکردن گاز دیاکسید کربن
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۸ محققان موفق به تولید غشای نانوحفرهای شدند که قادر به گیرانداختن گاز دیاکسید کربن و عبور هوا است این غشاء استحکام بالایی داشته و میتوان از آن در موتورهای احتراقی استفاده کرد به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا پژوهشگران ژاپنی موفق به ساخت غشائی شدند که می122 و پایش فشار اصفهان کامل ترین سامانه های آبفای کشور
122 و پایش فشار اصفهان کامل ترین سامانه های آبفای کشور سامانه 122 و سامانه پایش فشار آب اصفهان از مجهزترین و کامل ترین سامانه های 122 و پایش فشار در کشور هستند که می توان با بررسی داده ها و اطلاعات این سامانه ها نقاطی که اصولاً با مشکل افت فشار مواجه هستند موانع موجود در این زمیناحمدیمقدم: منتقدان ناجا در موضوع عفاف و حجاب وارد صحنه شوند/ ۲۴ ساعته معتادان را جمع میکنیم/ در ارتباط با دس
احمدیمقدم منتقدان ناجا در موضوع عفاف و حجاب وارد صحنه شوند ۲۴ ساعته معتادان را جمع میکنیم در ارتباط با دستگاه قضا تنشی نداریم فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که ناجا علیرغم آنکه بسیاری از دستگاهها به مسئولیت خود عمل نمیکنند به وظایف خود عمل میکند از کسانی که بیشترمعاون بهداشتی وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس: آلودگی آب تهران خبر سوخته است/ آب شرب تهران کاملاً سالم است
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس آلودگی آب تهران خبر سوخته است آب شرب تهران کاملاً سالم استمعاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت آلودگی آب تهران یک خبر سوخته است مردم هیچ نگرانی نداشته باشند آب شرب سراسر تهران کاملاً سالم است میزان نیترات آن هم در کمتر از حد مجاز است عدرمان کامل سرطان مثانه با داروی مهیج
درمان کامل سرطان مثانه با داروی مهیج پزشکان می گویند دارویی تازه که طیف وسیعی از سرطان ها را در برابر سیستم ایمنی بدن آسیب پذیر می کند مهیج است و می تواند به معنی پیدایش جبهه تازه ای در مبارزه با سرطان باشد این دارو پوششی که سلول سرطانی زیر آن "استتار می کند" تا از حملدستگاه های آندوسکوپی کاملا استریل می شوند
۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۵ ۳۱ ۰۳کد خبر ۱۰۸۲۶دستگاه های آندوسکوپی کاملا استریل می شوند دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری های گوارش و کبد ایران گفت آندوسکوپی در مراکز درمانی و بیمارستان ها با دستگاه هایی استریل و ضد عفونی شده صورت می گیردبه گزارش ایرنا دکتر مرات شاهین درچه مواردی را باید در ارتباط با داروی تئوفیلین جی بدانید
تئوفیلین به پیشگیری و درمان خس خس سینه تنگی نفس و تنگی قفسه سینه ناشی از آسم برونشیت مزمن آمفیزم و بیماری های ریوی دیگر استفاده می شود این راههای هوایی را باز کرده نفس کشیدن را آسانتر میکند این دارو گاهی اوقات برای دیگر کاربردها هم جویز می شود نام تجاری Theochal-G Theoxiارتباط چاقی با نیمی از سرطانها در جهان
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد هر ساله چاقی و اضافه وزن با 500 هزار مورد جدید ابتلا به انواع بیماری سرطان ارتباط دارد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا همچنین نتایج این بررسی حاکی از آن است که نزدیک به دو سوم از سرطانهای مرتبط باحمایت کامل از بیماران سرطانی از اولویتهای وزارت بهداشت است
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۰ رییس مرکز تحقیقات سرطان گفت یکی از برنامه های اصلی وزارت بهداشت حمایت کامل از بیماران مبتلا به سرطان است به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر محمد اسماعیل اکبری در خصوص میزان بروز سرطان در ایران بیان داشت میزان بروز سرطان در کشور ما نسبت به کشورهای غموثرترین دانسته ها در ارتباط با چراغ سیالتیک اتاق عمل
مهندس پزشک باید قادر باشد در بین انواع چراغهای سیالتیک چراغی را مطابق با استاندارد های IEC و نیز از هر جهت با معیارهای برای بیمارستان بخصوص از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بشد ولی کارآیی آن خوب باشد را برگزیند معیارهای این تصمیم گیری آن است که اول اصول علمی و فنی چراغ سیالتیکبارش باران موجب لغزندگی محورهای ارتباطی خراسان شمالی شد
بارش باران موجب لغزندگی محورهای ارتباطی خراسان شمالی شد بجنورد - ایرنا - مدیریت راهداری اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت بارش باران در محورهای ارتباطی این استان موجب لغزندگی سطح جاده شده اما تردد وسایط نقلیه بدون مشکل در جریان است محمد مشتری روز پنجشنبه به خبرگزاری جمتردد در تمام محورهای ارتباطی گلستان با احتیاط انجام می شود
تردد در تمام محورهای ارتباطی گلستان با احتیاط انجام می شود گرگان- ایرنا- اداره کل راه و شهرسازی گلستان صبح شنبه اعلام کرد با وجود ادامه ریزش برف و باران در استان تمام محورهای ارتباطی گلستان باز بوده و تردد بویژه در مناطق کوهستانی با احتیاط انجام می شود به گزارش ایرنا علاوه براطلاعاتی کامل و جامع در مورد اثر سوء اعتیاد بر خانواده
با شدت گرفتن اعتیاد فرد معتاد به ناچار وقت و انرژی بیشتری برای تهیه و مصرف مواد و یا ترک آن صرف می کند تهیه و مصرف مواد به تنها مساله مهم زندگی فرد معتاد بدل شده و او به تدریج رابطه خود با اعضای خانواده را کم تر می کند اعتیاد بیماری است که علاوه بر فرد معتاد بر سایر اعضایرئیس بیمارستان ضیائیان: عمل جراحی دکتر انوری با موفقیت کامل صورت پذیرفت
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ رئیس بیمارستان ضیائیان بااشاره به عمل جراحی دکتر انواری مدیر بیمارستان که شب گذشته قربانی اسیدپاشی شد گفت عمل جراحی دکتر انوری با موفقیت کامل صورت پذیرفت و حال عمومی وی خوب است به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر محمد عفت پناه رئیس بیمارستان ضیائیان صبارتباط یک افزودنی در صابون، خمیردندان و شامپو با سرطان
ارتباط یک افزودنی در صابون خمیردندان و شامپو با سرطان مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد که یک ماده ضد میکروبی موجود در بسیاری از صابون های مایع شامپو و خمیر دندان با ابتلا به بیماری های کبدی و سرطان ارتباط دارد به گزارش آخرین نیوز به نقل از هلث محققان دانشگاه کالیفرنیا و داننخستین عمل جراحی تعویض مفصل زانو در مروشت انجام شد
نخستین عمل جراحی تعویض مفصل زانو در مروشت انجام شد شیراز - ایرنا - برای نخستین بار در بین شهرستان های استان فارس پس از شیراز عمل جراحی تعویض مفصل زانو در مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری مرودشت بر روی یک بانوی 64 ساله انجام شد متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری مرودشت-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها