واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مقایسه وضعیت دندان ایرانیان با کشورهای مشابه
وی با بیان اینکه ما شورای سیاستگذاری دهان و دندان را به همین منظور در وزارت بهداشت تشکیل دادهایم، افزود: امر بهداشت دهان و دندان باید به مردم و درمانگاه های خیریه واگذار شود.
آفتاب: وزیر بهداشت گفت: تعداد دندانهای سالم ایرانیان از متوسط کشورهای مشابه پایین تر و علت، بی توجهی به پیشگیری است بنابراین امر بهداشت دهان و دندان باید به مردم و درمانگاههای خیریه واگذار شود.
به گزارش دفاع نیوز، سیدحسن قاضی زاده هاشمی در مراسم فیشورسیلنت و فلورایدتراپی 600 دانش آموز منتخب در تهران در کلینیک چمران افزود: در حوزه سلامت و بهداشت دهان و دندان با وجود همه تأکیدات دین مبین اسلام کم توجهیم.
وی گفت: این اقدام باید از آموزش و پرورش آغاز شود چرا که آموزش و پرورش علاوه بر دانش آموزان با اضافه شدن والدین آنها میتواند نیمی از جمعیت کشور را درگیر این موضوع کند.
وزیر بهداشت امکانات درمانی در حوزه دهان و دندان را ناچیز خواند و گفت: هر قدمی در موضوع پیشگیری برداشته شود میتواند در سلامت آینده ایرانیان موثر باشد چرا که بیماریهای دهان و دندان عوارض بسیار زیادی دارد و حتی بخشی از بیماری های گوارشی ناشی از اختلالات دهان و دندان است.
وی با بیان اینکه ما شورای سیاستگذاری دهان و دندان را به همین منظور در وزارت بهداشت تشکیل دادهایم، افزود: امر بهداشت دهان و دندان باید به مردم و درمانگاه های خیریه واگذار شود.
هاشمی با بیان اینکه البته دولت در این بحث در مناطق محروم گام های خوبی برداشته است و امکانات و یونیت فراوان داریم اما نیازمند دندانپزشک هستیم، تأکید کرد: در طرح تحول سلامت پیش بینی کرده ایم که سال آینده در بحث پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان چند اقدام عملی صورت گیرد.
مهدوی زاده، مدیرکلینیک دندانپزشکی شهید چمران نیز در این مراسم گفت: با اجرای این طرح تخریب، پوسیدگی و درد دندان در کودکان کاهش می یابد.
مهدوی زاده تأکید کرد: بسیاری از مردم از دندانپزشکی به علت خاطرات دندانپزشکی از دوران کودکی هراس دارند و با اجرای این طرح بر کودکان به علت نداشتن تزریق، تراش و در نتیجه هیچگونه دردی کودکان با دندانپزشکی آشتی خواهند کرد.
مدیر کلینیک دندانپزشکی شهید چمران با اشاره به طرح فیشور سیلانت 1000 دندان دائمی در وزارت دفاع تصریح کرد: این طرح که با همکاری وزارتخانه های دفاع، بهداشت و آموزش و پرورش اجرا شد.
مهدوی زاده تاکید کرد: فیشورسیلانت و فلورایدتراپی کاری علمی است و مجری این کار باید آموزش دیده باشد به همین علت با انجمن دندانپزشکی کودکان ایران همکاری کردیم و از تخصص آنان در این زمینه بهره گرفتیم.
مدیر کلینیک دندانپزشکی شهید چمران خاطرنشان کرد: کمیته ای علمی با کمک انجمن دندانپزشکی کودکان ایران برگزار و تصمیم گرفته شد که همراه با فیشورسیلانت، فلوراید تراپی انجام شود و به خانواده دانش آموزان نیز آموزش داده شود چرا که اجرای هر یک از این 3 مورد بدون اجرای دیگری اقدامی ناقص است.
وی افزود: اگر این 3 عامل همراه با تغذیه مناسب در کنار یکدیگر قرار بگیرند مجموعه کاملی از اقدامات پیشگیری کننده شکل خواهد گرفت.
مهدوی زاده تصریح کرد: 5 نفر از متخصصان انجمن دندانپزشکی کودکان ایران برای آموزش دندانپزشکان شرکت کننده در این طرح انتخاب شدند و اهمیت این موضوع به حدی بود که دندانپزشکان شرکت نکرده در کلاس های آموزشی از طرح خارج شدند.
مدیر کلینیک دندانپزشکی شهید چمران افزود: این 5 متخصص همچنین با حضور در مدارس، دانش آموزان مناسب برای اجرای این طرح را انتخاب کردند چرا که در فیشورسیلانت تراپی باید دندان ها دارای شیار عمیق بوده و هیچ پوسیدگی در آنها وجود نداشته باشد در نتیجه بیش از 1500 دانش آموز معاینه و 600 نفر انتخاب شدند.
وی گفت: در این طرح وزارت آموزش و پرورش، اداره کل آموزش و پرورش استان تهران و مدیران و معلمان بهداشت کمک زیادی به ما کردند.
مهدوی زاده افزود: پس از انتخاب دانش آموزان به والدین کودکان فراخوان دادیم و ضمن تکمیل پرونده و تاریخچه پزشکی و دندانپزشکی کودکان در کلینیک دندانپزشکی شهید چمران درباره سلامتی دانش آموزان و احتمالاً بیماری هایی که باید مورد نظر قرار گیرد سوالاتی پرسیده شد تا طرح با دقت و کیفیت کامل انجام شود
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]