واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر کل ستاد بحران استان؛ هرمزگان سومین استان لرزه خیز کشور است بندرعباس-ایرنا- مدیر کل ستاد بحران هرمزگان گفت: براساس اطلاعات موجود و برآوردها صورت گرفته توسط مراکز علمی ، این استان سومین استان لرزه خیز کشور است.
به گزارش ابرنا ارسلان بهاری شنبه در مانور زلزله افزود: در سال جاری 23 زلزله بالای چهار ریشتر در سطح استان هرمزگان رخ داده که چهار مورد از این تعداد با قدرتی بین پنج تا شش ریشتر بوقوع پیوسته است.
مدیر کل برحان هرمزگان ادامه داد : این میزان خطر پذیری ضرورت پرداختن به ارائه آموزشی و ارتقاء سطح دانش عمومی را برای زمان وقوع این پدیده نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه زلزله اخیر هرمزگان در منطقه سیرمند شهرستان حاجی آباد،اضافه کرد: 50 منزل در این زلزله به صورت 100 درصد تخریب شد و حدود 150 منزل آسیب دید.
بهاری بیان کرد: مدیریت بحران هرمزگان پیشگیری را به عنوان اصلی ترین نیاز و ضرورت برای آماگی در برابر حوادث غیر مترقبه و به ویژه زلزله می داند و در این راستا گام هایی بر داشته است.
وی اشاره کرد: اگر افراد با آموزش و فرهنگ سازی برای مواقع ضروری آمادگی داشته باشند ، کمترین میزان خسارت های در هنگام رخدادهای غیرمترقبه بر جامعه وارد می شود.
مدیر کل بحران هرمزگان با اشاره به وجود ساختمان های نا ایمن در سطح شهر ها و به خصوص شهر بندرعباس ، خاطر نشان کرد: متولیان ساخت و ساز و مسوولان و متولیان عمران شهری و روستایی باید اصول فنی و مهندسی ساخت و ساز در ساختمان ها رعایت کنند.
بهاری در خصوص تاثیر عملیات زیباسازی خورهای سطح شهر بندرعباس بر هدایت سیلاب به خارج از شهر هنگام وقوع بارندگی به شدت سال 70 افزود: شهر داری بندرعباس باید به این سوال مهم پاسخ دهد.
فرماندار بندرعباس نیز در این مراسم بیان کرد: وقوع زلزله به تنهایی خطری ندارد ولی وجود ساختمان های ناامن در سطح شهرها ترسناک و خطرناک است.
احمدپویافر ادامه داد: با توجه به این که زلزله از سالیان قبل در هرمزگان رخ داده و استان از نقاط زلزله خیز محسوب محسوب می شود همیشه باید برای مقابله با آن آماده بود.
وی با اشاره به اینکه زلزله بالای هشت ریشتر در کشورهای جنوب شرق آسیا رخ می دهد ولی خسارت آنها از زلزله های شش ریشتری که در ایران رخ می دهد کمتر است، اضافه کرد: این کشور ها توانسته اند با آموزش، فرهنگ سازی و مقاوم سازی به این جایگاه دست یابند.
فرماندار بندرعباس ضمن بیان اینکه با ارائه آموزش می توان سبب تغییر رفتار و افزایش سطح آمادگی افراد در برابر زلزله شد، خواستار پاسخ دادن دانش آموزان به سوال "آیا مدرسه من در برابر زلزله ایمن است " شد.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس نیز در این مانور ابراز داشت: مانور زلزله در سطح مقاطع متوسطه انجام می شود ولی لازم است این آموزش ها از خردسالی به افراد ارائه شود.
رضا حیدری زاده اشاره کرد: برای مقابله با این حوادث که هر لحظه امکان وقوع آنها وجود دارد باید همشه آمادگی داشت و روش مقابله با آنرا نیز فرا گرفت.
وی با اشاره به اینکه شعار مانور زلزله امسال " آیا مدرسه من در برابر زلزله مقاوم است" گفت: برای مقابله در برابر زلزله خود باید پیش قدم باشیم.
مدیر اموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس ادامه داد: حضور مسوولان شهرستانی و استانی در این مانور نشانه اهمیت پرداختن به ایمنی و آمادگی در برابر زلزله است.
گفتنی است مانور زلزله با هدف تمرین ،یادآوری و بالا بردن سطح آگاهی های دانش آموزان، مربیان و دیگر اقشار جامعه از حوادث به ویژه زلزله ، آموزش پناهگیری و خروج اضطراری صحیح در هنگام وقوع زلزله در حدود سه هزار مدرسه هرمزگان برگزار شد.ک/3
8144/668
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]