واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی: 50 درصد واحدهای صنایع معدنی در حالت تعطیل هستند تبریز - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: بیش از 50 درصد واحد های صنایع معدنی به دلایل مختلف در حالت تعطیل هستند.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی این سازمان،"حسین نجاتی" درجلسه بررسی راهکارهای بهبود تعامل میان مجموعه های مدیریتی معدن شمال غرب کشور درتبریز، اظهارکرد:به همین منظور باید این بخش ها برای خروج از حالت رکود به افراد فعال و سرمایه گذار واگذار شود.
"مرتضی نیرومند اسکویی" قایم مقام این سازمان در امور صنعت و معدن نیز با اشاره به اهمیت بخش معدن و ارزش افزوده آن، در خصوص کاهش شدید صدور پروانه های اکتشافی به دلیل بخشنامه های محدود کننده هشدار داد و خواستار تعامل بیشتر استان ها در جهت حل اینگونه مشکلات شد.
جلسه بررسی راهکارهای بهبود تعامل میان مجموعه های مدیریتی معدن شمال غرب با حضور معاونان معدن، روسای سازمان های اکتشافات معدنی و روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان های شمال غرب کشور برگزار شد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی یکی از مناطق غنی معدنی کشور است و از 65 نوع ماده معدنی موجود در سطح کشور 56 نوع در این استان قابل استخراج است و اجرای پایلوت سامانه کاداستر معادن برای نخستین بار در این استان نشان از جایگاه بخش معدن آن دارد.
این استان به دلیل برخی ویژگی های منحصر به فرد در ذخایر خاص معدنی همچون نفلین سینیت، پرلیت و دیاتومیت و همچنین رتبه بندی آن در بین سه استان برتر کشور از نظر ظرفیت و رتبه نخست ذخیره معدنی کشور توانسته جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد که بهره گیری از این ظرفیت ها و مزیت ها به طور قطع می تواند منجر به شتاب گیری روند توسعه اقتصادی کشور و کاهش آثار منفی ناشی از تحریم ها شود.
در این عرصه میزان ذخیره گواهی کشف استان بیش از چهار میلیارد و 118 میلیون و 498 هزار تن اعلام و میزان سرمایه گذاری در این بخش 81 میلیارد و 389 میلیون ریال اعلام می شود.
همچنین تعداد معادن فعال استان بجز شن و ماسه 627 و تعداد معادن شن و ماسه بیش از 250 فقره است و به دلیل وجود معادن شاخص در زمینه مس که پس از کرمان بیشترین ذخیره و همچنین معادن نفلین سینیت، پرلیت و دیاتومیت و سنگ های تزئینی مرمر و تراورتن که از تنوع و رنگ بسیاری برخوردار است، آذربایجان شرقی جایگاه ویژه ای در کشور و جهان پیدا کرده است.
بیشترین تعداد معادن پوکه کشور نیز در این استان قرار دارد که به دلیل برتری های کیفی آن نسبت به پوکه معدنی دیگر مناطق کشور، اغلب به کشورهای دیگر صادر می شود.
سهم اشتغال معادن آذربایجان شرقی چهار هزار و 525 نفر به صورت مستقیم اعلام و ظرفیت استخراج معادن استان در سال 91 حدود 16 و در سال گذشته 26 میلیون تن عنوان می شود که این آمارها با در نظر گرفتن طرح های مصوب این حوزه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
7240/1352/587
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]