واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هجوم گرازهای وحشی به زمین های کشاورزی کجور نوشهر نوشهر- ایرنا - هجوم شبانه گرازهای وحشی به باغ ها و زمین های کشاورزی بخش تاریخی و کوهستانی کجور خسارت های سنگینی به کشاورزان و باغداران این بخش وارد کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، گرازهای وحشی با کندن و شکستن درختان در برخی از روستاهای بخش کجور از جمله اسلام آباد ، اویل و فیروزکلای سفلی به کشاورزان منطقه خسارت وارد کردند ، به گونه ای که این وضعیت موجی از نگرانی را درمنطقه به همراه داشته است.
بنا به گفته کارشناسان، تداوم خشکسالی ، کم شدن وسعت مراتع و کاهش جمعیت گرگ به عنوان دشمن اصلی گراز بر اثر شکار از عواملی است که سبب افزایش جمعیت گرازهای وحشی در چند سال اخیر شده و شرایط را برای فعالیت کشاورزان در بسیاری از مناطق کشور از جمله بخش تاریخی و کوهستانی کجور سخت کرده ، به طوری که هیچ زمین کشاورزی از خسارت های این حیوانات در امان نمانده است.
در همین حال ، شماری از کشاورزان بخش کجور با ابراز نگرانی از وضعیت موجود از مسوولان نهادهای ذیربط خواستار اقدام شده اند.
"یوسف صالحی " که خود را گردوکار روستای فیروز کلای سفلی معرفی کرد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : این حیوانات وحشی با تخریب و پاره کردن سیم های خاردار وارد باغ گردو شده و حدود 150 اصله نهال گردو را از ریشه کندند.
وی افزود : سال گذشته با دریافت تسهیلاتی به مبلغ حدود یکصد میلیون ریال از بانک کشاورزی نسبت به کشت تعداد 200 اصله نهال گردو در گستره حدود دو هکتار اقدام کرده بودم که متاسفانه این حیوانات وحشی آن را از بین برده و تمام زحمات دو سال اخیرم را هدر دادند.
او ادامه داد : در چنین وضعیتی دیگر توان بازپرداخت تسهیلاتی را که دراین قالب دریافت کرده ام ، ندارم و مسوولان انتظار دارم برای رفع این نگرانی چاره اندیشی کنند.
صالحی گفت : طبق قانون برخی از دستگاه ها مسوول پی گیری این موضوع بوده و باید با همکاری اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران ضمن ارایه مجوز نسبت به به کارگیری میرشکار(شکارچیان بومی) از ورود این حیوانات وحشی به باغ ها جلوگیر کنند تا باغداران متحمل خسارت های سنگین نشوند.
" اسماعیل خواجوند " از اهالی روستای اسلام آباد نیز گفت : این که گرازهای وحشی به مزارع کشاورزی و باغ های این منطقه خسارت می زنند موضوع تازه ای نیست که مسوولان ندانند، بلکه سال ها است که این مساله باغداران و کشاورزان منطقه را آزا می دهد.
وی افزود: این حیوانات علاوه برتخریب باغ ها ، همچنین هرساله بویژه در زمان برداشت محصولاتی چون گندم، جو و حبوبات نیز به کشاورزان منطقه خسارت وارد می کنند.
او اظهار داشت : هر چند عده ای از روستاییان دارای مجوز و بدون مجوز اقدام به هلاکت این حیوانات می کنند، اما این راهکار یک راهکار اساسی برای رفع این مشکل نیست.
به گفته این روستایی، اهالی این منطقه درآمدی جز از طریق کشاورزی و دامداری ندارند و کم توجهی مسوولان نهادهای ذیربط نسبت به رفع این مشکل در حقیقت ظلمی به کشاورزان و باغداران این منطقه است.
مدیرجهاد کشاورزی نوشهر نیز به خبرنگار ایرنا گفت که بیشتر کشاورزان و باغداران برای رفع این مشکل به این نهاد مراجعه می کنند، در صورتی که مسوولیت معدوم کردن این حیوانات برعهده جهاد کشاورزی شهرستان نیست.
"میرحسین سنجرانی " علت ورود این حیوانات به باغ های منطقه دراین سال ها بویژه سال جاری را ناشی از خشکسالی و گرسنگی این گونه های جانوری دانست و ادامه داد : این حیوانات برای تامین غذای روزانه خود ناگزیرند وارد زمین های کشاورزی و باغ های دور از بافت مسکونی که تردد افراد کمتر است، شوند.
وی گفت که برای جلوگیری از ورود این حیوانات وحشی به باغ ها و زمین های کشاورزی، باغداران و کشاورزان باید نسبت به محصور کردن زمین هایشان اقدام کنند.
سنجرانی افزود: درصدد هستیم تا درآینده نزدیک اعتباراتی از منابع مختلف در قالب تسهیلات به کشاورزان بدهیم که نسبت به محصور کردن زمین هایشان اقدام کنند.
تماس های پیوسته خبرنگار ایرنا جهت گفت وگو با رییس حفاظت محیط زیست نوشهر تا زمان مخابره این گزارش نتیجه ای نداشت.
بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با جمعیتی دستکم 12 هزار نفر ، 63 روستا و سه شهر در فاصله حدود 75 کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان واقع است.ک/4
624/1535/1654
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]