واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهار میلیون دلار صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی خراسان شمالی صادر شد بجنورد-ایرنا-مدیر صنایع کشاورزی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از ابتدای امسال تاکنون چهار میلیون دلار صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی این استان صادر شده است.
"محمدعلی سودمند" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشتر محصولات صادر شده بخش کشاورزی این استان کشمش، حبوبات، رب گوجه فرنگی و خشکبار است.
وی نبود واحدهای بسته بندی مناسب و فراوری محصولات کشاورزی را از جمله دلایل مشکلات صادرات تولید کشاورزی استان دانست و افزود: اکنون زیرساخت های این بخش در استان در حال آماده سازی است.
وی اظهار کرد: نبود زیرساخت های حمل و نقل و نبود تشکل ها و تجار در این بخش نیز از دیگر مشکلات صادرات در حوزه کشاورزی است.
وی گفت: میزان و کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی در استان دارای قابلیت صادراتی است و باید این محصولات با فراوری و بسته بندی مناسب صادر شود.
وی میزان تولیدات بخش کشاورزی این استان را یک میلیون و 300 هزار تن ذکر کرد و افزود: هم اکنون 650 هزار تن از انواع محصولات کشاورزی این استان فراوری می شود و 400 هزار تن نیز نیاز به صنایع فراوری دارد.
وی افزود: 70 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان وجود دارد که سالانه در این مراکز 650 هزار تن انواع محصول بخش کشاورزی فراوری می شود.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اکنون 23طرح در بخش صنایع تبدیلی در این استان با پیشرفت فیزیکی بالای 40 درصد در دست ساخت است.
سودمند افزود: از مجموع این تعداد 10 واحد در بجنورد در حال ساخت است.
وی گفت: این واحد ها در بخش های سردخانه ای، بسته بندی آجیل و حبوبات، کمپوست، بسته بندی خشکبار، سبزی، گردو و فراورده های گوشتی و سایر موارد است.
وی همچنین افزود: این واحدها 300 میلیارد ریال تسهیلات نیز دریافت کرده اند که با بهره برداری از این صنایع 60 هزار تن به ظرفیت فراوری محصولات بخش کشاورزی این استان افزوده می شود.
وی گفت: افزایش ظرفیت واحدهای فراوری محصولات بخش کشاورزی در این استان به ظرفیت صادرات این محصولات به سایر کشورها می افزاید.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در توسعه پایدار کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار، کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده و نیز افزایش صادارت غیرنفتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
سودمند افزود: اکنون به علت کمبود صنایع تبدیلی بخش زیادی از محصولات کشاورزی و بخصوص باغی منطقه با صرف هزینه های زیاد، تبدیل به ضایعات و از چرخه مصرف خارج می شود.
وی گفت: خراسان شمالی شرایط و استعداد بالایی برای افزایش تولید محصولات باغی بخصوص انگور دارد که در این راستا گسترش واحدهای فراوری و تبدیلی ضروری است.
وی تاکید کرد: با سرمایه گذاران در بخش ایجاد صنایع تبدیلی بویژه محصولات باغی استان در راستای صدور مجوز تاسیس، پروانه بهره برداری، گرفتن تسهیلات بانکی و نیز نظارت بر فعالیت آنها و انجام مشاوره فنی، حمایت و همکاری خواهد شد.
سودمند اولویت سرمایه گذاری در این بخش را بسته بندی میوه، تولید آب میوه و کنسانتره و نکتار میوه جات، کمپوت و کنسرو غیرگوشتی، خشک کردن و آبگیری از میوه ها، شیره انگور، روغن و انبارهای فنی و مکانیزه برای نگهداری میوه عنوان کرد.
وی افزود: تا حدودی در این استان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش زراعت ایجاد شده اما هنوز هم نیاز به کارکردن در این زمینه هست.
خراسان شمالی در عرصه زراعی، باغی، دامی و شیلات دارای ظرفیت و استعداد بالایی لذا ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بخش ها ضروری است.ک/3
7184/330
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]