محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832393939
توجه به جایگاه روستاها سبب رونق اقتصادی سیستان و بلوچستان می شود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توجه به جایگاه روستاها سبب رونق اقتصادی سیستان و بلوچستان می شود زاهدان -ایرنا - مجتبی شجاعی از نویسندگان جوان سیستان و بلوچستان است که در مطلبی با عنوان یادداشت وارده نوشت: توجه به جایگاه برجسته روستاها در عرصه های مختلف سبب رونق فعالیتهای اقتصادی استان می شود.
در ادامه مطلب آمده است: بیش از نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان را روستاییان تشکیل می دهند در حالی که این رقم در سطح کشور کمتر از 25 درصد است.
این میزان درصد جمعیت در جنوب استان و به ویژه مناطق ساحلی بیش از میانگین استان است، لذا توجه به جایگاه برجسته روستاها در عرصه اقتصادی، تولیدی، محیطی و اجتماعی موجب افزایش کارایی فعالیت های تولیدی و زراعی این مناطق می شود.
جمعیت استان سیستان و بلوچستان حدود دو میلیون و 700هزار نفر است.
از سویی کارکرد تولیدی، زارعی و دامی و اخیرا گردشگری و زیست محیطی این روستاها از جنبه های مختلف، نقش مهم و برجسته ای در اقتصاد جامعه دارد.
از طرفی، تنوع فضای روستاهای استان سیستان و بلوچستان سبب بهره وری های اقتصادی متنوع در روستاها شده است به گونه ای که در بعضی نواحی روستایی، فعالیت های اقتصادی در سطوح گوناگون از قبیل کشاورزی، صیادی و اخیرا گردشگری و با ویژگی های خاص شکل گرفته و یا در حال شکل گیری است.
راهکارهای عمده اقتصادی کردن فعالیت ها در روستاها که منجر به توسعه همه جانبه و تحقق اقتصاد مقاومتی در روستاها می شود عبارت است، قدم نخست در توسعه روستاها، مشارکت دادن مردم در فعالیت های اقتصادی است.
این موضوع از طریق اجرای طرح تشکیل شرکت های تعاونی توسعه و عمران در مناطق روستایی می تواند منجر به جلب مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی شود و مردم سهامدار این شرکت ها خواهند بود.
این امر موجب تقویت بنیه اقتصادی روستاها می شود، در طرح شرکت های توسعه و عمران روستایی، دولت سیاستگذار و حامی خواهد بود و کار توسط مردم انجام می شود.
(سیاست های نظام در قالب سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی)
گام دوم، وارد کردن و دخالت دادن فناوری های نوین در عرصه فعالیت های اقتصاد روستایی از طریق حمایت های دولت که خود یکی از شاخص های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی تجاری و ماشینی است. (برقدار کردن چاه ها، ماشین آلات کشاورزی، بسته بندی و…).
گام بعدی، ارتقای حضور زنان در فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و برنامه ریزی برای گسترش مشارکت آنان، به ویژه در زمینه های اقتصادی در روستاهای استان، شرطی لازم برای توسعه پایدار است.
گام چهارم، در قالب الگوی توسعه پایدار رویکرد متنوع سازی فعالیت های اقتصادی در روستاهای استان بوده که یکی از رویکردهای مورد توجه در توسعه همه جانبه اجتماعات روستایی است،
به طوری که وجود تنوع در اقتصاد روستایی لازمه دستیابی به توسعه پایدار روستایی است (مثلا کشاورزی ترکیبی با دامداری و یا حتی شیلات و صیادی و صنایع دستی و…).
تدوین یک طرح کامل به نام طرح ساماندهی فعالیت های اقتصادی روستایی در استان سیستان و بلوچستان با مشارکت نخبگان علمی و فرمانداران و بخشداران صاحب نظر که در آن، روش های تامین مالی برای سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی اشتغالزا و تعیین مجتمع های روستایی برای انجام فعالیت اقتصادی و مسائل مرزی و اقتصاد روستاهای مرزی لحاظ شده باشد.
توسعه صنایع کوچک و تبدیلی، یک راهکار و راه حل بسیار مهمی برای ایجاد تعادل و پاسخ به چالش هایی نظیر فقر و پایین بودن درآمد، عدم تعادل بین شهر و روستا، کشاورزی با بازده پایین، مهاجرت، عرضه نیروی کار و… است، که در شمال استان با جنوب استان متفاوت است.
این بخش میتواند برای گروه های کم زمین یا بدون زمین که درآمد کشاورزی پاسخگوی نیازهایشان نیست، به ویژه در زمان رکود کشاورزی یعنی زمانی که تقاضا برای نیروی کار نسبت به فصل کاری کمتر است، ایجاد اشتغال و درآمد کند.
توسعه بازارچه های محلی روستایی به ویژه در مسیر روستاهایی که در محور اصلی و جاده های ترانزیت و پر تردد قرار دارند از دیگر رهکارهای توسعه در روستاهای استان است.
کمک به توسعه صنایع دستی با توجه به سابقه دیرینه صنایع دستی و هنرهای سنتی در اقتصاد روستاها، تقویت و توسعه این بخش از مهم ترین راهکارهای اشتغالزایی در روستاهای استان محسوب می شود.
صنایع دستی روستایی که به نوعی تداعی کننده بخشی از سنت های اصیل قومی مردم استان (سیستانی و بلوچستانی) است، نه تنها موجب اشتغال در روستاها می شود بلکه منبع درآمد مهمی برای خانوارهای روستایی است.
از سویی از آنجا که اشتغال به صنایع دستی در بسیاری از روستاها، بیشتر در فصول بیکاری صورت می گیرد، این امر در پیشگیری از مهاجرت فصلی روستائیان به شهرها حائز اهمیت است.
ایجاد اشتغال روستایی افزون بر اینکه از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری می کند، از اضافه شدن تعداد بیکاران در شهرهای استان نیز می کاهد.
صنعت گردشگری (توریسم) نیز از صنایع فرهنگی محسوب می شود که زمینه رشد فوق العاده ای در مناطق روستایی دارد، طبیعت زیبای مناطق روستایی همراه با جاذبه های سنتی، زمینه و مورد علاقه گردشگران محسوب می شود.
توسعه این صنعت که با هزینه قابل توجهی همراه نیست، در حاشیه خود باعث توسعه کسب و کار خواهد شد و از طرفی توسعه گردشگری روستایی تغییرات مثبتی را در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و زیست محیطی وضعیت زیست محیطی و کالبدی در سطح روستاهای منطقه فراهم می آورد.
راهکارهایی شامل مهیا کردن زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاری خصوصی، جلو گیری از تخریب محیط زیست، بهسازی و ارتقای سیمای روستایی، تخصیص سرمایه دولتی به توسعه امکانات و تسهیلات گردشگری، برقراری امنیت اجتماعی و غیره می تواند در دستیابی به این هدف موثر باشد.
کمک به جذب رسمی دهیاران به منظور ایجاد انگیزه در راستای راهبری مسائل روستا همانند مدل بهورزان و ایجاد انگیزه مادی برای دهیاران، جذاب سازی فضای روستایی کشور از طریق توسعه هدفمند فضاهای فرهنگی و آموزشی روستاها، ایجاد مراکز تفریحی، اقامتی، سیاحتی در روستاها و تشکیل خوشه های دانشی روستایی و توسعه زیرساخت های دانشی از قبیل ایجاد و توسعه مراکز تحصیلی و آموزشی به ویژه آموزش های کاربردی، ارتقای سطح سواد روستائیان و آموزش آنان در بکارگیری روش ها و فناوری های نوین از موارد دیگر است.
ساماندهی ساختار سکونتگاه های روستایی استان بسیار ضروری است باید روستاهای مرکزی تر( بزرگتر و دارای امکانات بیشتر)، روستاهای کوچک تر و پراکنده اطراف خود را پوشش دهند و این روستاها از طریق شهرک ها یا شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و در نهایت کلانشهرها ارتباط یابند.
ممکن است در این فرآیند بسیاری از مناطق دور افتاده تر یا غیرقابل دسترس که طبق روند موجود نیز در حال تخلیه و نابودی هستند، از چرخه خارج و ساکنان آنها به دیگر روستاها یا مناطق جدید کوچ داده شوند.
به نظر نمی رسد هیچ گروهی مستعدتر از فارغ التحصیلان روستازاده برای امر کارآفرینی روستایی باشد بنابراین ایجاد شرایطی مناسب برای فعالیت و جذب این افراد به فضاهای روستایی می تواند بسیار در توسعه روستا و جلوگیری از مهاجرت اثرگذار باشد.
تمامی این حوزه های مختلف توسعه می بایست در برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت توسعه کشور، همچون روندی از یک شبکه به هم پیوسته دیده شوند. ک1
7312 /2047
07/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان: توسعه فرهنگی با رونق اقتصادی و عمرانی سیستان و بلوچستان مطابقت ندارد
مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان توسعه فرهنگی با رونق اقتصادی و عمرانی سیستان و بلوچستان مطابقت نداردمدیرکل فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان گفت ساین استان با رویکرد دولت تدبیر و امید در مسیر توسعه رونق اقتصادی و عمرانی قرار دارد اما آنچه که با این میزان توسعه مطابقت ندارد توسعه فطول راههای روستایی آسفالته سیستان و بلوچستان دو برابر شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی طول راههای روستایی آسفالته سیستان و بلوچستان دو برابر شده است چابهار – ایرنا - معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی گفت طول راههای روستایی آسفالته در سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر دو برابر شده است سید حسین میرشفیعی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از ونماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان: موضوع وفاق و همدلی را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان موضوع وفاق و همدلی را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیمنماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت موضوع وفاق و همدلی را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم و قدمها را بلندتر از منافع شخصی و حزبی برداریم و در مقام حرف گروههای غربی نباشیم و ملاکفعالیتهای اقتصادی کوچک اشتغالزا در سیستانوبلوچستان توسعه مییابد
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی کشور گفت حمایت از مددجویان تولیدکننده صنایع دستی به منظور کمک به اشتغالزایی مهمترین رویکرد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه سیستانوبلوچستان مهناز امام دادی در دیداردانش تولید نهال میوه های گرمسیری در سیستان و بلوچستان بومی سازی شد
دانش تولید نهال میوه های گرمسیری در سیستان و بلوچستان بومی سازی شد زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت دانش تولید نهال میوه های گرمسیری با تلاش کارشناسان و محققان این استان بومی سازی شد به گزارش ایرنا رضا نجفی روز شنبه در حاشیه بازدید از مرکز تحقیقامعاون وزیر راه: راههای آسفالته روستایی سیستان و بلوچستان دو برابر شده است
معاون وزیر راه راههای آسفالته روستایی سیستان و بلوچستان دو برابر شده است چابهار – ایرنا - معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی گفت راههای روستایی آسفالته در سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر دو برابر شده است سید حسین میرشفیعی روز پنجشنبه در هنگام بازدید از وضعیت راههای روستایرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس خبر داد نمره عدم قبولی در هدفمندی یارانهها/ لزوم توجه به اقتصاد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس خبر دادنمره عدم قبولی در هدفمندی یارانهها لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی در بودجه ۹۴رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت دولت در اجرای هدفمندی یارانهها تاکنون نمره قبولی کسب نکرده است و نیز باید الزامات اقتصاد مقاومتی را در بودجه ۹۴ لحاظ کچکیده اخبار اقتصادی امروز وام ۳۰میلیونی مسکن مهر تنها برای ۴ استان/ بیتوجهی تعدادی بانکها و مؤسسات به بخشنامه
چکیده اخبار اقتصادی امروزوام ۳۰میلیونی مسکن مهر تنها برای ۴ استان بیتوجهی تعدادی بانکها و مؤسسات به بخشنامه بانک مرکزی صادرات محصولات کشاورزی ایران توسط آذربایجان به روسیهبازنگری تعرفه گران اینترنت موبایل فردا در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات اظهارات رئیس سندیکای تولیدکنندگان چوبآبیاری نوین در 100 هکتار اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرا می شود
آبیاری نوین در 100 هکتار اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرا می شود زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت طرح آبیاری نوین در مدت چهار سال با صرف 10 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در سطح 100 هکتار از زمین های کشاورزی این استان اجرا می شود رضا نجفی روزاقتصاد منطقه یورو رونق خود را از دست داده است/ اوضاع اقتصادی در اين منطقه رو به وخامت
یکی از اعضای هيئت مديره بانک مرکزی اقتصاد منطقه یورو رونق خود را از دست داده است اوضاع اقتصادی در اين منطقه رو به وخامت یکی از اعضاي هيئت مديره بانک مرکزي اروپا اوضاع اقتصادي را در منطقه يورو بحراني توصيف کرد و خواستار راه حلی برای این بحران شده است به گزارش گروه اقتصادی باشگااستاندار: مجوز تامین سوخت افغانستان برای سیستان و بلوچستان صادر شد
استاندار مجوز تامین سوخت افغانستان برای سیستان و بلوچستان صادر شد زاهدان - ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت مجوز تامین سوخت بازار کشور افغانستان از سوی دولت برای این استان صادر شد به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز یکشنبه در نشست با فعالان عرصه رسانه در زاهدان با بیان ابا توجه به فرا رسیدن فصل سرما اعلام شد هشدار شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از یخزدگی کنتوره
با توجه به فرا رسیدن فصل سرما اعلام شدهشدار شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از یخزدگی کنتورهای آبمعاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نسبت به خطر یخزدگی کنتورها و تأسیسات آب مشترکین در فصل سرما هشدار داد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقلجایگاه کرج در سرمایهگذاریهای خارجی مشخص شود؛ افزایش قدرت اقتصادی با سرمایهگذاری بخش خصوصی
جایگاه کرج در سرمایهگذاریهای خارجی مشخص شود افزایش قدرت اقتصادی با سرمایهگذاری بخش خصوصی اقتصاد > بازرگانی - شهردار کرج افزایش قدرت اقتصادی را با عوامل متعددی چون سرمایهگذاری خارجی همپیوند دانست و گفت رسیدن به تحولات اقتصادی بزرگ نیاز به شناخت بسترها و زیرسافرماندار اردکان: توجه به زیرساخت روستاها مهاجرت معکوس را بدنبال دارد
فرماندار اردکان توجه به زیرساخت روستاها مهاجرت معکوس را بدنبال دارد یزد - ایرنا - فرماندار اردکان گفت در صورت توجه به زیرساخت های مناطق روستایی مهاجرت معکوس به روستاها دور از انتظار نیست به گزارش ایرنا حسین اسماعیلی روز سه شنبه در جمع اعضای شورای اسلامی و دهیار ترک آباد براجرای 5هزار طرح اشتغال توسط کمیته امداد درروستاهای سیستان وبلوچستان
سیستان وبلوچستان اجرای 5هزار طرح اشتغال توسط کمیته امداد درروستاهای سیستان وبلوچستان قائم مقام کمیته امدادسیستان وبلوچستان افزود پنج هزار طرح اشتغال توسط کمیته امداد در روستاهای سیستان و بلوچستان اجرا شده است به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان شهرکی افزود کمیته امداد بیشظرفیت های اقتصادی و فرهنگی سیستان و بلوچستان در عرصه ملی مورد غفلت واقع شده است -
کشاورز عنوان کرد ظرفیت های اقتصادی و فرهنگی سیستان و بلوچستان در عرصه ملی مورد غفلت واقع شده است زاهدان-خبرگزاری مهر مدیر کل سیاسی استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت از ظرفیت و پتانسیل های استان در عرصه اقتصادی اقوام و فرهنگی تا کنون در عرصه ملی استفاده نشده است و بسیاری اتولید اقتصادی تر آبزیان مستلزم توجه به تغذیه ماهیان است
تولید اقتصادی تر آبزیان مستلزم توجه به تغذیه ماهیان است زنجان - ایرنا - مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت دستیابی به تولید اقتصادی تر آبزیان مستلزم توجه جدی به تغذیه انواع ماهیان است محمود صیادبورانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود برای دستیابی به تولید ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها