واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در این زمان و این مکان نمایشگاه کتاب برگزار نکنید! سنندج - ایرنا- نمایشگاه بزرگ کتاب استانی با حضور 330 ناشر داخل و خارج از استان کردستان از روز چهارم آذر در محل نمایشگاه های بین المللی استان کردستان در سنندج گشایش یافت اما به اعتقاد بازدیدکنندگان، ناشران و غرفه داران، نه مکان و نه زمان برگزاری، مناسب برپایی چنین نمایشگاهی نیست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این نمایشگاه از چهارم تا 10 آذرماه هر روز از ساعت 9 الی 12 و 14 الی 20 جهت بازدید علاقمندان دایر است و خبرنگار ایرنا در طول چند روز برگزاری این نمایشگاه و حضور در آن مکان، مسایلی را از دید خود و از نگاه بازدیدکنندگان، ناشران و غرفه داران نُت برداری کرده است که بیان آن در جهت رفع مشکلات مطرح شده خالی از لطف نیست.
مکان فعلی نمایشگاه های استان کردستان که عنوان دائمی نیز بر آن گذاشته شده متاسفانه تنها در حد یک سوله و انبار محصولات است و امکانات و شرایط لازم نمایشگاه را ندارد و مسوولان استان باید هرچه سریعتر نسبت به تکمیل ساختمان نمایشگاه های بین المللی استان که اکنون به آثار باستانی تبدیل شده اقدام نمایند.
این نمایشگاه که در یکی از پرترددترین و پرترافیک ترین مناطق شهر سنندج در جنب ترمینال بزرگ تهران و میدان میوه و تره بار واقع شده است فاقد پل هوایی برای عبور و مرور مراجعه کنندگان به نمایشگاه است و از این رو مردم با استرس از این محل عبور می کنند.
اگرچه یک پل عابر پیاده پایین تر از نمایشگاه بر روی ترمینال بزرگ تهران تعبیه شده اما فاصله زیادی با محل نمایشگاه دارد و اگر بنا است این نمایشگاه دائمی باشد باید پلی در این مکان نیز تعبیه شود.
نکته دوم نبود پارکینگ مناسب برای توقف خودروهای مراجعه کنندگان به نمایشگاه است که اگرچه کوچه ای بزرگ در حد فاصل ساختمان نمایشگاه و میدان میوه و تربار واقع شده اما در فصل بارش به دلیل عدم آسفالت مسیر، پر از گل و لای است که یا باید این مکان را آسفالت کنند و یا مکانی مسقف برای پارکینگ خودروها در نظر بگیرند.
مراجعه کنندگان به نمایشگاه از سرد بودن این مکان نیز ناراضی هستند و معتقدند سیستم گرمایشی و سرمایشی برای این مکان در نظر گرفته نشده است.
عده ای هم معتقدند بازدید از این نمایشگاه تنها برای افرادی که خودرو دارند، مقرون به صرفه است چرا که پل عابر پیاده در این محل وجود ندارد و یا سرویس ایاب و ذهاب نیز برای مراجعه کنندگان به دلیل پرت بودن مکان نمایشگاه در نظر گرفته نشده است.
مکان نمایشگاه نیز که در مکانی خارج از محدوده دسترسی مردم است یا باید تغییر کند و یا سرویس جابجایی برای افراد را از طریق هماهنگی با سازمان اتوبوسرانی شهرداری در نظر بگیرند.
اما در مورد نمایشگاه کتاب؛ اغلب مراجعه کنندگان و ناشران و غرفه داران وجود آن را الزامی و به این خاطر از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کردند اما انتقاداتی نیز به زمان و مکان این نمایشگاه داشتند.
برخی ها معتقدند نمایشگاه کتاب باید در شهریور و مهرماه در آغاز بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و قبل از فصل سرما و بارش برگزار شود.
برخی ها هم می گویند این روزها سرما و کوتاه بودن طول روز بر رفت و آمدها تاثیر گذاشته و این مساله منجر شده که کمتر مردم رغبت به آمدن به نمایشگاه داشته باشند در حالیکه سرویس ایاب و ذهاب نیز تدارک دیده نشده است.
برخی از غرفه داران هم از اینکه این دوره آرایش غرفه ها به شکل شکیل تر و منظم تری است از مسوولان برگزاری قدردانی کردند.
بانک صادرات نیز غرفه ای برای تحویل بن به علاقمندان خرید کتاب در این نمایشگاه تدارک دیده که برخی معتقد بودند که این بن ها باید با اولویت افراد کتابخوان از جمله دانشجویان، دانش آموزان، اساتید دانشگاهی، هنرمندان، روزنامه نگاران و فعالان فرهنگی توزیع شود.
ضعف تبلیغاتی نیز از جمله مواردی بود که برخی از مراجعه کنندگان آن را یادآور می کردند و معتقد بودند که باید از تمام ظرفیت ها در جهت تبلیغ برگزاری این نمایشگاه استفاده می شد.
نکته دیگر در این ارتباط عدم جانمایی مکانی برای اصحاب رسانه و خبرنگاران برای پوشش اخبار نمایشگاه است در حالی که از یک طرف مراجعه کنندگان از نبود تبلیغات و اطلاع رسانی ناراضی هستند از سوی دیگر مسوولان برگزاری نمایشگاه هم تمایلی برای این اطلاع رسانی ندارند در حالیکه می توانستند فضایی برای رسانه ها برای پوشش اخبار نمایشگاه در نظر بگیرند.
تصور اینکه افراد با نایلون های پر از کتاب از درب نمایشگاه خارج شوند را همیشه از نمایشگاه های کتاب انتظار می رود اما در این نمایشگاه به دلایل متعددی که بازدیدکنندگان عنوان می کنند افراد یا با دست خالی و یا با نایلون های کم حجم، نمایشگاه را ترک می کنند و دلیل آن را نیز برخی ها گران بودن قیمت کتاب، نبود ناشران معتبر در نمایشگاه و خریداری کتاب در آغاز سال تحصیلی آموزشی اعلام می کنند.
یکی از مواردی که اغلب بازدیدکنندگان سراغ آن را می گرفتند نقشه راهنمای غرفه ها بود که وجود نداشت و هر بازدید کننده باید تمام غرفه ها را سر می زد تا به کتاب مورد نظر می رسید.
اگرچه برگزاری نمایشگاه کتاب اقدام بسیار خوب فرهنگی محسوب می شود اما برگزاری این رویداد در استان کردستان برای اولین بار اتفاق نیافتاده و انتظار می رود مسوولان با استفاده از تجربیات گذشته موارد انتقادی را به حداقل کاهش دهند و در این راستا تدبیر به خرج دهند.
پیشنهاد می شود در روزهای باقی مانده خلاء اطلاع رسانی را با مستقر کردن خبرنگاران در نمایشگاه، استفاده از ظرفیت تریبون های عمومی از جمله مساجد، اتوبوس ها و تاکسی ها، رادیو و تلویزیون و سایر رسانه ها پرکنند و مردم را بیشتر در جریان این رویداد فرهنگی قرار دهند.
در زمان برگزاری یک رویداد فرهنگی انتظار می رود فضا نیز فرهنگی و نورپردازی و زیباسازی مکان نیز در شان آن رویداد فرهنگی باشد که در نمایشگاه کتاب شاهد کمترین خلاقیت از سوی مسوولان برگزاری بودیم.
و در آخر اینکه اگر دستگاه های اجرایی به هر دلیلی نمی توانند برپایی چنین نمایشگاهی را مدیریت کنند چه بهتر آن را به بخش خصوصی واگذار نمایند و خود ناظر بر برگزاری باشند.ک/4
7346/533
گزارش از فرزاد نویدی
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]