واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر: ایران رتبه نخست پژوهش های ناباروری را در خاورمیانه دارد اراک- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه پژوهش های ناباروری در منطقه خاورمیانه رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
«رضا ملک زاده» عصر پنج شنبه در جریان بازدید از مرکز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی افزود: پژوهش های ناباروری در کشور پیشرفت خوبی داشته است و ایران در سطح بین المللی رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده و جزو کشورهای پیشرفته در این زمینه به حساب می آید.
وی ادامه داد: توسعه و ادامه برنامه های گذشته پژوهش های ناباروری تا تکمیل این تحقیقات در دستور کار این معاونت قرار دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آلودگی هوای استان مرکزی یکی عوامل ایجاد بیماری در این استان است، گفت: توجه، تحقیق و پژوهش برای کاهش آلودگی هوای این استان، برقراری نظام ثبت بیماری ها مانند سرطان، نازایی و تقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشی از اولویت های این وزارت خانه است.
ملک زاده یادآور شد: هم اکنون سالانه 170 هزار نفر در اثر سکته های مغزی و قلبی 10 سال زودتر از موعد فوت می کنند که آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل ایجاد این سکته ها در افراد جامعه است.
وی ادامه داد: در نیم قرن اخیر با کنترل بسیاری از میکروب ها، امید زندگی در کشور از 52 سال به 73 سال افزایش یافته است که با تحقق این مهم امید به زندگی در کشور حدود 20 سال افزایش یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشگی خاطر نشان کرد: همچنین با کنترل آلودگی هوا، آب و غذا می توان امید به زندگی را در کشور تا 80 سال افزایش داد.
ملک زاده با بیان اینکه 67 درصد ایرانی ها چاق هستند یا اضافه وزن دارند، ادامه داد: هم اکنون 85 درصد مرگ و میر در کشور در اثر بیماری های مزمن قلبی و عروقی ایجاد می شود که این مهم مربوط به بخش محیطی و کاهش تحرک و زندگی ماشینی افراد است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه توسعه اقتصاد دانش بنیان از اولویت های برنامه های کشور است بیان کرد: قوانین و مقرراتی که در این زمینه وجود دارد قوانین کامل و جامعی هستند ولی به آنها عمل نمی شود و لازم است که برای تحقق آنها در دانشگاه ها شرکت های دانش بنیان وجود داشته باشد.
ملک زاده خاطر نشان کرد: یک هزار میلیارد تومان بودجه در صندوق نوآوری و شکوفایی برای ارائه تسهیلات به صنعت وجود دارد که تاکنون طرحی برای در یافت تسهیلات معرفی نشده که این مهم نشان از عدم شکل گیری شرکت های دانش بنیان در کشور دارد.
وی ادامه داد: به استفاده از تحقیقات علوم پزشکی، می توان با تشکیل شرکتهای دانش بنیان و بررسی مسائل آب، آلودگی هوا و غذا محصولاتی تولید کرد که نیترات و نمک کمتری داشته باشند و به سلامت جامعه کمک کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: هم اکنون بین صنعت و دانشگاه ارتباط منطقی وجود ندارد و از این ارتباط غفلت شده است.
«حسن طاهراحمدی» افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی آمادگی دارد در کنار صنعت و با کمک صنعت برای پیشبرد اهداف کمک کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر یک روزه خود به استان مرکزی از مرکز فوق تخصصی درمان و تحقیقات ناباروری جهاد دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی صنعتی حوزه سلامت این استان بازدید کرد.
هم چنین با حضور ملک زاده توافق نامه ای بین دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و صنایع این استان امضا شد.
716/559 / 1539
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]