تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798259125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون پژوهشی وزارت بهداشت:شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا پایین تر است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون پژوهشی وزارت بهداشت:شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا پایین تر است تهران - ایرنا - معاون پژوهشی وزارت بهداشت گفت : شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا پایین تراست وازهر100هزار نفر 134 نفر درکشورمان به سرطان مبتلا می شوند.


به گزارش ایرنا، دکتر ملک زاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ودکتر اکبری رئیس انجمن سرطان کشور باحضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که شامگاه یکشنبه ازشبکه دوم سیما پخش شد به بررسی موضوع راه های مقابله با شیوع سرطان پرداختند.
دکتر ملک زاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت درپاسخ به سوالی مبنی براین که وضعیت کشور ما درخصوص سرطان نسبت به دیگر کشورها به چه صورت است گفت : خوشبختانه درکشور ما نظام ثبت سرطان وجود دارد واطلاعاتی که ما درکشور داریم معمولاً توسط سازمان بهداشت جهانی و موسسات تحقیقاتی مربوط به سرطان درسطح دنیا مرتب جمع آوری می شود و هر سال دقیق ترین گزارشات از شیوع سرطان در مقایسه با نقاط دنیا صورت می گیرد.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت یادآور شد: طبق آخرین آماری که در سال 2013 منتشر شد نشان می دهد که در ایران شیوع سرطان به ازای هر 100 هزار نفر 134 نفر است واین درحالی است که رقم در آمار متوسط ابتلا به سرطان درهمه کشورهای دنیا به ازای هر 100 هزار نفر 188 نفر است.
ملک زاده تصریح کرد: ایران درمقایسه با کشورهای همسایه از شیوع سرطان کمتری برخودار است اما اگر مقایسه با گذشته های خیلی دور صورت بگیرد یک روند رو به رشد مختصری در کشور مشاهده می شود و علت اصلی آن افزایش امید به زندگی و افزایش طول عمر است.
وی اظهار داشت: در جامعه ما در طول 40 سال امید به زندگی در بدو تولد در حدود سال های 1347 نزدیک به 52 و 53 سال بوده که این رقم در حال حاضر به 71 سال برای مردان و 72 سال در خانم ها رسیده است.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت با بیان این که سرطان به طور کلی بیماری است که در بیشتر از 80 درصد مواقع در سنین بالا اتفاق می افتد و در حقیقت یکی از عوارض مسن شدن است گفت: با پدید شدن مسن تغییراتی در سلول ها به وجود می آید لذا هر جامعه ای که افراد مسن تری داشته باشد شیوع سرطان هم در آن جامعه افزایش پیدا می کند.
ملک زاده تاکید کرد: به طور کلی شیوع سرطان در کشور ما از متوسط دنیا و در مقایسه با اغلب کشورهای همسایه پایین تر است.
ملک زاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت نیز در پاسخ به این سوال که چه کار کنیم که این روند رو به رشد کنترل شود اظهار داشت: اولین مطلب این است که ما باید در این زمینه تحقیقات انجام دهیم، هر چند تحقیقاتی که ما در این زمینه انجام دادیم نسبت به خیلی از کشورهای دیگر سرآمد است و نسبت به کشورهای در سطح منطقه در سطح بالاتری قرار داریم و در سال گذشته تلاش های بسیار زیادی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: نزدیک به 12 مرکز تحقیقات سرطان در کشور داریم ولی یک اصلی در سرطان ثابت شده که 50 درصد سرطان ها قابل پیش بینی هستند و با یک سری اقداماتی که به آن ها اشاره می کنم می توان 50 درصد آن ها را پیشگیری کرد ضمن این که 50 درصد سرطان ها هم قابل درمان هستند یعنی پس از معالجه فردی که سرطان دارد این فرد به مدت 5 سال فردی است که معمولاً بهبود یافته و خوشبختانه ما در داخل کشور امکانات معالجه و تشخیص سرطان خیلی افزایش پیدا کرده است.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت با بیان این که 50 درصد سرطان ها معالجه ای ندارند اظهار داشت: متوسط طول عمر افراد در برخی سرطان ها مانند سرطان لوزالمعده که از سخت ترین سرطان هاست حدود 6 ماه و در برخی دیگر ممکن است 2 تا 3 سال باشد
ملک زاده با بیان این که ما باید برای دو موضوع برنامه ریزی داشته باشیم گفت: یکی برنامه مربوط به درمان سرطان است که خوشبختانه در حال حاضر در کشور ما همه امکانات آن و داروهای آن و جراحان حاذق وجود دارد و موضوع دوم پیشگری از سرطان است نیاز به تغییر شیوه زندگی دارد که این موضوع نیز نیازمند تلاش و کوشش وزارت بهداشت و رسانه ها و همکاری خود مردم دارد.
ملک زاده در ادامه به مهم ترین عوامل شیوع سرطان اشاره کرد و گفت: دخانیات و از آن مهم تر مصرف تریاک است که مصرف این ماده مخدر حتی به مقدار کم چندین برابر سیگار می تواند ایجاد سرطان زایی کند، بعد از مصرف غذاهای خیلی شور ، عدم مصرف سبزی جات و میوه ، عدم مصرف آجیل، تنبلی و ورزش نکردن ، چاقی و پرخوری و برخی عفونت های ویروسی و میکروبی از مهم ترین عوامل ایجاد سرطان هستند.
وی تصریح کرد: این ها عواملی هستند که ما درصددیم در یک مجموعه تحقیقاتی در چندین نقطه کشور آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.
در ادامه این برنامه دکتر اکبری رئیس انجمن سرطان کشور در پاسخ به سوال مجری مبنی براین که سرطان چیست اظهارداشت: "سرطان" یعنی ازتعادل خارج شدن، یک برنامه ریزی منسجمی برای هرسلول بدن وجود دارد و معلوم است این سلول چه زمانی به دنیا می آید وچه زمانی باید ازبین برود و این برنامه ریزی سلولی عامل حیات است.
وی ادامه داد: حال اگر سلولی منحرف شد واین کار را نکرد و در قالب مرگ برنامه ریزی شده قرار نگرفت شروع به زیاد شدن می کند ووقتی این اتفاق افتاد نام سرطان را به خود می گیرد واین اتفاق درهر عضوی که باشد اسم آن عضو به آن سرطان تعلق می گیرد.
در ادامه برنامه اکبری رئیس انجمن سرطان کشور درپاسخ به این سوال که آیا این که گفته می شود شیوع سرطان در ایران رشد چشمگیری داشته است واقعیت دارد یا خیر اظهارداشت: باید برخی از الفاظ علمی را درست به کار ببریم، بروز و شیوع با یکدیگر متفاوت است، بروز سرطان درایران نسبت به کشورهای غربی گاهی به یک پنجم ویا یک ششم می رسد یعنی آن ها قریب به 5،6 برابر ما اغلب سرطان ها را دارند .
وی با بیان این وضعیت ما چیزی حدود 40، 50 سال قبل آن هاست تصریح کرد: اما آن ها توانسته اند با تجربه 50 ساله خود کاری کنند که روند رو به رشد سرطان را کند کنند وحتی به نزول برسانند، اما ما این کار را نکردیم و یا نمی کنیم که ان شا الله باید انجام دهیم.
رئیس انجمن سرطان کشور با بیان این که روند رو به رشد سرطان در کشور ما تند است اظهارداشت: درست است که کل سرطان های ما از کشورهای غربی و حتی کشورهای منطقه کمتر است اما به هر حال روند رو به رشد ما از آن ها تندتر است.
وی ادامه داد: اگر ما نسبت به این موضوع حساسیت نشان ندهیم وخوب کار نکنیم ممکن است درچندین سال آینده آمار بیشتری ابتلا به سرطان در کشور ما بیشتر شود.
اکبری ادامه داد: خوشبختانه چون مراقبت های بیماری سرطان در کشور ما خیلی مناسب است و در خیلی از مواقع معادل کشورهای غربی پیش رفته از این بیماری مراقبت می کنیم، مرگ ناشی از سرطانمان خیلی بالا نیست یعنی حدود 30 هزار مورد مرگ در سال داریم که این رقم، رقم بدی نیست و خوب است اما روند رو به رشدمان بالاست.
شبک**1983**1859


26/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن