واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک متخصص قلب: رژیم غذایی بیشترین نقش را در درمان پرفشاری خون دارد ارومیه - ایرنا - متخصص قلب و عروق مرکز آموزشی درمانی قلب سیدالشهدا (ع) ارومیه گفت: رژیم غذایی در درمان پرفشاری خون نقش عمده و بسزایی دارد و شهروندان باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
دکتر کمال خادم وطن روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی به ویژه در سطح وابسته به اجتماع می تواند از ایجاد پر فشاری خون جلوگیری کرده و یا دست کم وقوع آن را به تاخیر بیندازد.
وی اظهار کرد: پرفشاری خون شایعترین تشخیص پزشکی در افراد بالغ دارای بیماری با مراجعات سرپایی است و شایعترین بیماری به شمار می رود که به خاطر آن نسخه داروئی تجویز می شود.
وی اضافه کرد: شیوع این بیماری در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه رو به فزونی است و کنترل آن حتی در کشورهای توسعه یافته ای مانند ایالات متحده آمریکا در سطح نامطلوبی قرار دارد.
وی ادامه داد: کاهش سطح فشار خون منجر به کاهش قابل ملاحظه ای در خطر ایجاد آنفارکتوس ها و سکته های مغزی و قلبی، پارگی آئورت، نارسائی قلبی، نارسائی کلیوی، بیماریهای کرونری و مرگ می شود.
متخصص قلب و عروق مرکز آموزشی درمانی قلب سیدالشهدا (ع) ارومیه گفت: این فواید شامل همه گروههای دارای پرفشار خون بدون توجه به سن، جنس، نژاد و شدت پرفشاری خون می شود و در اکثر بیماران پرفشاری خون درمان قطعی ندارد که البته بعضی از فرم های پرفشاری خون ثانویه از این قاعده مستثنی هستند.
خادم وطن افزود: تغییر شیوه زندگی می تواند فشار خون را تحت تاثیر قرار داده و پایه گذار پیشگیری و درمان پرفشاری خون باشد و از مهمترین جنبه ملاحظات در شیوه زندگی، ملاحظات تغذیه ای است.
وی اظهار کرد: بر عکس نگاه قدیمی که روی مواد غذایی خاص متمرکز بوده، امروزه الگوهای تغذیه ای برای درمان پرفشاری خون مورد توجه جدی قرار دارد.
وی اضافه کرد: امروزه در خصوص این بیماری دو الگوی تغذیه ای بیشتر مورد توجه قرار گرفته که یکی رژیم غذایی مدیترانه ای و دیگری ملاحظات تغذیه ای برای توقف پرفشاری خون معروف به DASH1 است.
وی ادامه داد: رژیم غذایی مدیترانه ای شامل مقادیر بالایی از میوه های تازه، سبزیجات با تاکید بیشتر روی ریشه ها و گونه های سبز رنگ، غلات کامل شامل حبوبات، نان ها، برنج یا ماکارونی وماهی های پرچرب غنی از اسید چرب های امگا 3 و از طرفی دارای مقادیر پایین تری از گوشت های قرمز، محصولات لبنی کم چرب یا بدون چرب به جای محصولات لبنی پرچرب، استفاده از روغن زیتون و کانولا، استفاده از آجیل از جمله گردو، بادام و فندق و استفاده از کره های گیاهی که با دانه های روغنی کلزا و بذر کتان آغشته است به جای کره های حیوانی و سایر روغن ها توصیه می شود.
متخصص قلب و عروق مرکز آموزشی درمانی قلب سیدالشهدا (ع) ارومیه گفت: رژیم غذایی مدیترانه ای دارای سطح چربی متوسطی است، به طور نسبی میزان پایین تری از چربی اشباع شده را دارد، دارای مقادیر بالایی از فیبر بوده و همچنین مقادیر متنابهی از اسید چربهای غیر اشباع به ویژه امگا 3 را داراست.
خادم وطن افزود: رژیم غذایی DASH نیز دارای مقادیر بالایی سبزیجات، میوه ها، محصولات لبنیاتی کم چرب، غلات کامل، ماهی، مرغ و آجیل است و میزان مصرف شیرینی جات، نوشابه های دارای شکر و گوشت قرمز در آن به طور قابل توجهی پایین است و در این رژیم غذائی مصرف میزان کل چربی وچربی های اشباع شده و کلسترول پایین است و از طرفی این رژیم غذایی غنی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم، پروتئین و فیبر می باشد.
پرفشاری خون از بیماری های شایع در ایران است که مشکلات ثانویه بسیاری را برای مبتلایان فراهم می کند.
8137/8136
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]