محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829083395
سمت اقتصاد ایران پس از تمدید مذاکرات
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سمت اقتصاد ایران پس از تمدید مذاکرات
تمدید توافقات ژنو بسیاری از فعالان اقتصادی مشتاق توافق را دلسرد کرد. هرچند که دولت پیش از این عنوان کرده بود که در تلاش است که به تحریم ها بی اعتنا باشد اما از صبح دیروز بازارهای داخلی بر اثر فشارهای روانی موجود به این خبر واکنش نشان داده اند.
فرارو: تمدید توافقات ژنو بسیاری از فعالان اقتصادی مشتاق توافق را دلسرد کرد. هرچند که دولت پیش از این عنوان کرده بود که در تلاش است که به تحریم ها بی اعتنا باشد اما از صبح دیروز بازارهای داخلی بر اثر فشارهای روانی موجود به این خبر واکنش نشان داده اند. بورس تهران با 1200 واحد سقوط به کانال 47 هزار واحدی رسید و نوساناتی نیز در بازار ارز مشاهده شد. با این شرایط اقتصاد ایران تا تیرماه سال آینده چه مسیری را طی خواهد کرد؟
همه چیز را به تحریمها ربط ندهیم
سعید لیلاز کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «چرا باید همه چیز را به تحریم ها ربط بدهیم؟ از جنگ جهانی به این طرف یعنی از سال 1320، هرگز مناسبات حاکم بر ایران در خارج از کشور تعیین نشده بلکه هر آنچه بر سر کشور می آید آن چیزی است که در داخل تعیین و تکلیف می شود. کسانی که اندکی با تاریخ معاصر آشنایی داشته اند به خوبی می توانستند روند مذاکرات را حدس بزنند.»
وی افزود: «پیش از این نیز اعلام کرده بودم که مذاکرات شکست بخورد یا نخورد هیچ نقش تعیین کننده ای بر اقتصاد ایران نخواهد داشت. مشکلی که ما در کشور با آن رو به رو هستیم میل به اغراق است. حتی می توان گفت که درصدی از این فشارها و جو روانی حاکم بر کشور با انگیزه های سیاسی شکل گرفته است. نوعی سیاست که این باور را در جامعه به وجود می آورد که اگر ما بتوانیم در مذاکرات به جمع بندی برسیم همه جا گلستان می شود و اگر هم این اتفاق نیافتد همه چیز از هم می پاشد.»
وی با رد این این جمله که تحریم منشا تمام مشکلات است گفت: «همه چیز در مدیریت خلاصه می شود. از این که تیم مذاکره کننده در این زمینه تسلیم نشده است خوشحالم. این امر نشان می دهد که مسئولان درک درستی از وضعیت و باید و نباید ها دارند. با این حال نمی گویم که تحریم ها اثر بدی بر اقتصاد ندارند. اما اگر هم توافقی حاصل می شد در خوشبينانه ترين حالت تنها سرعت روند بهبود را 10 درصد افزايش می داد. اما در مقابل می توانم با قاطعیت بگویم که این مدیرت است که شرایط بحرانی را تشدید می کنند و یا بهبود می بخشد.»
تحریمها تعیین کننده نبودند و نیستند
لیلاز تصریح کرد: «باید به این باور برسیم که تحریم ها به هیچ عنوان تعیین کننده نیستند. نه فقط در ایران بلکه اگر در تاریخ معاصر جهان هم جست و جو کنیم کدام کشور را می توانیم بیابیم که به خاطر اعمال تحریم ها از پا درآمده است؟ مثلا تحریم هایی که نزدیک به 60 سال است بر کوبا اعمال می شوند بسیار بدتر و فجیع تر از تحریم های ایران هستند. هنوز هم ادامه دارند. و یا تحریم های عراق در دوران صدام حسین که تنها با نیروهای نظامی از میان برداشته شد. تمام این موارد نشان می دهند که نه تنها تحریم ها تنها مختص ایران نیست بلکه آن تاثیر تعیین کننده ای هم که از آن صحبت می شود وجود ندارد.»
وی افزود: «پس به جای آنکه تنها امیدوار به ایجاد توافق هسته ای باشیم و برای رسیدن به آن دل خوش کنیم، باید به حل و فصل مسائل و مشکلات داخلی خودمان بپردازیم. باید به این نکته هم توجه کرد که تمدید اخیر مذاکرات معنایی تازه دارد. معنای آن این است که فرآیند مصالحه جامع آغاز شده و در حال حاضر تنها بحث زمان و روز آن مطرح است. در عمل ما به آن توافق جامع بسیار نزدیک شده ایم.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تمدید مذاکرات تا تیرماه آینده گفت: «چرا از این صحبت به میان می آید که حال آینده اقتصاد ایران در 7 ماهه آینده چه خواهد بود؟ عملکرد اقتصادی دولت در 15 ماه گذشته به چه صورت بوده است؟ در آن زمان هم تحریم ها به همین منوال ادامه داشت. دولت علی رغم وجود تحریم ها با عملکردی قابل قبول بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی را از سر راه برداشت. نرخ تورم در این دوران به یک سوم رسید. چگونه؟ تنها از طریق انضباط مالی. تخصیص هزینه های عمرانی در 6 ماه گذشته 2.5 برابر شد. آن هم تنها از طریق انضباط مالی. بهداشت کشور که پیش از این از مرحله فروپاشی هم گذر کرده بود حال کم تر از 10 ماه به یکی از قابل قبول ترین شرایط خود رسیده است. رشد اقتصادی هم پس از سال ها از منفی به مثبت رسیده است. هرچند کافی نیست اما پیشرفت خوبی است.»
آینده اقتصاد ایران چگونه میشود؟
وی ادامه داد: «دولت باید ثبات و آرامش سیاسی اقتصادی بر کشور حاکم کند. این رکود اقتصادی ای که شاهد آن هستیم اما به تحریم ها ربط ندارد. بلکه این رکود 5 سال قبل از شروع تحریم ها آغاز شد. چه چیزی باعث آن شده است؟ یعنی بر اثر تحریم ها بوده که طی این سال ها سالم ترین اقتصاد منطقه به فاسدترین آن تبدیل شده؟ نه. تمام این مسائل به سو مدیریت برمی گردد. اتفاقی که در این سال ها زیر سایه تحریم ها پنهان شده بود. الان هم تمام این اغراق ها و تاکید بر تاثیرگذاری تحریم بر اقتصاد کشور باید از میان برداشته شود. زیرا تمام این اغراق گویی ها نه تنها به زیان دولت است بلکه دروغ است و دروغ.»
وی تاکید کرد: «حال با تمدید توافق ژنو برای سومین بار، روند اقتصادی کشور همچون گذشته ادامه پیدا خواهد کرد. این تواقق سیاسی باعث شد که ما 700 میلیون دلار در ماه دریافتی داشته باشیم. یعنی معادل فروش 300 هزار بشکه نفت خام به قیمت جدید در روز. گویی ظرفیت فروش نفت خام ما افزایش یافته باشد. با این شرایط ما به اندازه کافی منابع ریالی و ارزی برای مدیریت کردن اقتصاد داریم و دولت باید هرچه زودتر در این زمینه دست به کار شود.»
لیلاز توضیح داد: «یکی از آن کارها می تواند تک نرخی کردن نرخ ارز باشد. چرا بانک مرکزی تا به امروز این کار را عملی نکرده است؟ هیچ توجیهای برای تاخیر این کار وجود ندارد. همین الان چندین میلیارد تومان رانت به دو نرخی بودن ارز تعلق می گیرد؟ چرا دولت این کار را ادامه می دهد؟ از این نمونه ها در مدیریت ما زیاد است. مثلا هزینه های جاری دولت در امسال 33 درصد افزایش پیدا کرده است. این اتفاق نگران کننده است. باید کم تر از این باشد. دولت باید در هزینه ها انضباطی عمل کند. و یا در حال حاضر صحبت از ثبت هزینه حامل های انرژی به میان آمده است. سیاستی نادرست که اگر دولت آن را اجرا کند و اقتصاد را با مشکل مواجه کند نه تقصیر جان کری است و نه تقصیر آمریکا. بلکه خودمان با اعمال سیاست های نادرست مقصریم.»
هیجانات بازار زودگذرند
این کارشناس اقتصادی با اشاره به نوسانات بازارهای داخلی گفت: «هیجانات موجود در بازار ضمن این که واقعی بودنشان دو ویژگی دارند. ویژگی اول آن است که نوسانات تعیین کننده شرایط نبوده و فرعی هستند و به زودی به روند گذشته باز می گردند. یعنی همان طور که دلار 3800 تومان به 2900 رسید دلار 3400 هم به دوران نزولی باز می گردد. اگر دولت انضباط مالی را ادامه و مصرف منابع ارزی را کاهش دهد به دنبال آن تقاضا برای ارز هم کاهش یافته و به حدود 3000 تومان خواهد رسید.»
وی با بیان آنکه تحریم ها لزوما هم بد نیست ادامه داد: «شاید تاثیر مثبت تمدید مذاکرات هم بیشتر از تاثیر منفی اش باشد. این تمدید باعث شده که 7 میلیار دلار ارز آزاد شوند. دیوارهای تحریم به گفته رییس جمهور نه تنها ترک برداشته، بلکه به عقیده من حال فرو ریخته است. زیرا دو طرف به این باور رسیده اند که دیگر راهی جز مصالحه ندارند. هم ایران و هم آمریکا. توافق ژنو برای سومین بار است که تمدید می شود. این تمدید سه باره در پایان راه یعنی رسیدن به توافق.»
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
تمدید مذاکرات و تاثیر آن براقتصاد ایران/ بازارها و فعالان بخش خصوصی نگران شدند
تمدید مذاکرات و تاثیر آن براقتصاد ایران بازارها و فعالان بخش خصوصی نگران شدند اقتصاد > اقتصاد کلان - انتشار اخبار تمدید توافق ژنو در مذاکرات وین فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده است به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين پيش از اين فعالان اقتصادي به انتظار انتشار اختوصیههای دولت به فعالان اقتصادی پس از تمدید مذاکرات |اخبار ایران و جهان
توصیههای دولت به فعالان اقتصادی پس از تمدید مذاکرات وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه بورس ارز در سال آینده راهاندازی میشود به آرامش در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت با توجه به شرایط فعلی اقتصاد نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی باید کاهش یابد و شورای پول و اعتبار درنظرسنجی از فعالان بخش خصوصی: تمدید توافقات و سناریوهای پیش روی اقتصاد ایران
نظرسنجی از فعالان بخش خصوصی تمدید توافقات و سناریوهای پیش روی اقتصاد ایران اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت مدید توافقات در پایان مذاکرات وین هرچند نقطه مطلوبی برای اقتصاد و دیپلماسی ایران نبود ولی حداقل به فعالان بخش خصوصی این امید را داد که تا تیرماهنتیجه مذاکرات هرچه باشد اقتصاد ایران به پیش خواهد رفت
نتیجه مذاکرات هرچه باشد اقتصاد ایران به پیش خواهد رفت رییس دفتر رئیس جمهوری گفت نتیجه مذاکرات هرچه که باشد اقتصاد ایران به پیش خواهد رفت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز محمد نهاوندیان عصر امروز پنجشنبه در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها درجمع خبرنگاروضعیت بازار ارز پس از تمدید مذاکرات |اخبار ایران و جهان
وضعیت بازار ارز پس از تمدید مذاکرات رئیس کل بانک مرکزی با پیش بینی وضعیت بازار ارز و طلا پس از اعلام نتایج مذاکرات اخیر هستهای گفت شرایط نرمال است و اتفاق خاصی که باعث ایجاد شوک در بازار شود بهوجود نیامده است ضمن اینکه پیش بینی میکنم آرامش بیشتری با توجه به نتایج حاصله داشمذاکرات برای ایران نه بهشت میآورد نه جهنم/ باید به درون اقتصاد ایران توجه کرد
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۵ یک دکتری اقتصاد گفت مدیریت داخلی سیستم اقتصادی و اداره اقتصادی کشور را مشخص میکند که آینده اقتصاد ایران چه خواهد شد نه مذاکرات 1 5 اینکه همه چیز را گره بزنیم به بحث تعاملات و مذاکرات با 1 5 اشتباه است این مذاکرات نه قرار است برای ما بهشتی را بهتاثیر تمدید مذاکرات ایران و غرب بر تصمیم اوپک چه خواهد بود؟
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۶ مذاکرات ایران و 1 5 در آستانه برگزاری نشست سالانه اوپک و در حالی که قیمت نفت به سطح 75 دلار رسیده تمدید شد تا بازار گمانهزنیها درباره تاثیر نتیجه مذاکرات بر تصمیم اوپک و همچنین بازار نفت داغتر شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ازسفیر ارمنستان در تهران تأکید کرد تلاش برای افزایش سطح روابط اقتصادی با ایران/ نظر مدیرعامل بورس کالا درباره مذ
سفیر ارمنستان در تهران تأکید کردتلاش برای افزایش سطح روابط اقتصادی با ایران نظر مدیرعامل بورس کالا درباره مذاکرات و تأثیر آن بر بازار سرمایهسفیر ارمنستان در تهران با اشاره به اینکه حضور بورس کالای ایران در اتحادیه بین بورسی فرصت خوبی برای همکاری ایجاد کرده است گفت در تلاش هستیوضعیت بازار سرمایه پس از تمدید مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
وضعیت بازار سرمایه پس از تمدید مذاکرات هستهای وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت بازار سرمایه پس از تمدید مذاکرات اخیر هستهای توضیحاتی ارائه کرد کد خبر ۴۵۲۴۸۸ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ - 25 November 2014 به گزارش تابناک علی طیب نیا در حاشیه جلسه شورای گفتگوی دولتمدید مذاکرات هستهای؛ برد یا باخت بازار سرمایه؟ |اخبار ایران و جهان
تمدید مذاکرات هستهای برد یا باخت بازار سرمایه تمدید زمان مذاکرات تا 7 ماه آینده باعث ریزش شدید شاخص بورس و خروج بخشی از سرمایه های این بازار شد کد خبر ۴۵۲۸۳۳ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ - 26 November 2014 به گزارش خبرآنلاین با فرارسیدن سوم آذر و پایان دور دوم توافقاتاوضاع اقتصادی ایران پس از تمدید توافق ژنو
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۹ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت با توجه به تمدید توافق ژنو تا دهم تیرماه تحریم ها خفیفتر می شود و منابع به کشور بازمی گردند و مزیت های زیادی به دنبال خواهد داشت محمدمهدی رییسزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیسرمقاله دنياي اقتصاد/ ترجمه اقتصادي تمديد مذاکرات
سرمقاله دنياي اقتصاد ترجمه اقتصادي تمديد مذاکرات به گزارش آخرین نیوز ترجمه اقتصادي تمديد مذاکرات عنوان يادداشت روز روزنامه دنياي اقتصاد به قلم علي فرحبخش است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد مذاکرات سياسي بالاخص آن زمان که سابقه ژئوپليتيک دارند و از بياعتمادي سالهاي متوآینده مشارکت خودروسازان خارجی با تمدید مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
آینده مشارکت خودروسازان خارجی با تمدید مذاکرات هستهای معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با تشریح جزئیات دستورالعمل تولید خودروهای برقی و هیبریدی گفت با وجود تمدید مذاکرات هستهای خودروسازان مطرح دنیا هفته آینده به ایران خواهند آمد و مقدمات همکاری خودروسازان داخلی و خارجی فراهم خواوضاع اقتصادی ایران پس از تمدید مذاکرات
اوضاع اقتصادی ایران پس از تمدید مذاکرات وی گفت با توجه به این که نرخ 80 دلاری برای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده پیشبینی شده به نظر میرسد با این رقم کسری بودجه داشته باشیم و راهکار برطرف کردن این کسری کوچک کردن ساختار دولتی است آفتاب عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایوزیر امور اقتصادی و دارایی: به تدریج در حال خروج از رکود هستیم/ایران جزء امن ترین کشور برای سرمایهگذاری است
وزیر امور اقتصادی و دارایی به تدریج در حال خروج از رکود هستیم ایران جزء امن ترین کشور برای سرمایهگذاری استوزیر امور اقتصادی و دارایی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان این که به تدریج در حال خروج از رکود هستیم گفت ایران جزء امن ترین کشور برای سرمایهگذاری است قیمت نفت درواکنشهای خارجی به تمدید مذاکرات ایران با غرب
وزرای خارجه 1 5 واکنشهای خارجی به تمدید مذاکرات ایران با غرب نتانیاهو خبر تمدید مذاکرات را بهتر از توافق بد خواند جان کری هدف دستیابی به توافق سیاسی در ۴ ماه است اشتاین مایر هنوز شانس دستیابی به توافق جامع از میان نرفته لاوروف امیدواریم که توافق نهایی طی چهار ماه آینده امتغییرات جدید مدیریتی در وزارت اقتصاد/ خداحافظی شرفشاهی از دفتر طیبنیا |اخبار ایران و جهان
تغییرات جدید مدیریتی در وزارت اقتصاد خداحافظی شرفشاهی از دفتر طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی قصد دارد تغییرات جدید مدیریتی را در این وزارتخانه کلید بزند کد خبر ۴۵۲۳۸۳ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۷ - 25 November 2014 به گزارش خبرنگار تابناک علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد-
اقتصادی
پربازدیدترینها