واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: طرح پیشگیری از مصرف مواد مخدر در 10 درصد مدارس اجرا می شود یاسوج - ایرنا - قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: هم اکنون تنها 10 درصد مدارس کشور زیر پوشش طرح پیشگیری از مصرف مواد مخدر هستند و لازم است این میزان در آینده به 100 درصد برسد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "لیرضا جزینی"روز چهارشنبه در همایش یک روزه نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر که در یاسوج برگزار شد، افزود: بر اساس بررسی های انجام شده 67 درصد دانشجویان معتاد اعلام کرده اند که اولین تجربه مصرف مواد مخدر آنان مربوط به مقطع تحصیلی متوسطه است.
وی بیان کرد: معلمان و مدیران مدارس باید بیش از پیش دانش آموزان را تحت کنترل قرار داده و والدین نیز بر رفتارهای فرزندان خود نظارت جدی داشته باشند.
جزینی اظهار کرد: دانش آموزان معتاد باید به جای اخراج شدن از مدرسه درمان شوند زیرا در این صورت تاثیرگذارتر است.
وی عنوان کرد: هر چقدر در زمینه کاهش میزان مصرف مواد مخدر بین دانش آموزان تلاش، برنامه ریزی و هزینه شود باز هم ناکافی است.
جزینی ابراز داشت: از سال تحصیلی جدید در سه کتاب درسی به طور مستقیم به موضوع آشنایی دانش آموزان با انواع مواد مخدر و پیامدهای غیرقابل جبران آن پرداخته شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: در زمینه بحث پیشگیری، مقابله، درمان، صیانت و توانمندسازی دانش آموزان معتاد تفاهم نامه همکاری بین این ستاد و وزارت آموزش و پرورش منعقد شده است.
جزینی با اشاره به اینکه افغانستان به عنوان یکی از همسایگان اصلی ایران در زمینه کشت مواد مخدر است، گفت: پارسال پنج هزار و 500 تن و از ابتدای امسال تاکنون نیز هفت هزار تن تریاک در افغانستان کشت شده است.
وی با اشاره به ورود بخش عمده ای از مواد مخدر تولید شده در افغانستان به ایران، بیان کرد: پارسال 600 تن و از ابتدای امسال تاکنون نیز 320 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف و ضبط شده که امری نگران کننده است.
جزینی اظهار کرد: یکی از جدیدترین مواد مخدر صنعتی تولید شده در دنیا روانگردان ها هستند.
وی عنوان کرد: این نوع ماده مخدر در داخل کشور قابل تولید بوده و مواد اولیه آن نیز از خارج کشور وارد می شود.
جزینی ابراز داشت: یک باور نادرست بین عده ای از مردم کشور در زمینه مصرف قرص های روانگردان وجود دارد و بانوان برای لاغری و دانشجویان نیز برای بیدار ماندن در شب های امتحان از آن استفاده می کنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: روانگردان ها مقدمه ای برای مصرف شیشه هستند و توهم و قتل نیز از پیامدهای مصرف این نوع ماده مخدر است.
جزینی گفت: یکی از دلایل اصلی گرایش جوانان کشور به مصرف انواع مواد مخدر از جمله شیشه و روانگردان ها توصیه همسالان و دوستان و تمایل به تجربه کردن این نوع ماده مخدر است.
وی بیان کرد: حدود یک میلیون و 325 هزار معتاد شناسایی شده در کشور وجود دارد که 65/2 درصد جمعیت کشور را شامل می شود.
جزینی اظهار کرد: مشارکت دادن مردم برای مبارزه اصولی با مواد مخدر امری ضروری بوده و یکی از اولویت های مهم در این راستا استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در زمینه های پیشگیری، درمان و کاهش آسیب است.
وی عنوان کرد: بررسی ها نشان می دهد که 55 درصد طلاق ها، 85 درصد همسرآزاری ها، 25 درصد کودک آزاری ها و 20 درصد انواع جرایم اخلاقی در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر است و همین مسایل ضرورت مبارزه جدی با این معضل مهم اجتماعی را صدچندان می کند.
در حاشیه این همایش کارگاه آموزشی با موضوع آشنایی با انواع مواد مخدر و پیامدهای مخرب آن برای شرکت کنندگان برگزار شد.
7535/627 /1596
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]