تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816529961




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شپش سر بیماری شایعی که فراموش شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "شپش سر" بیماری شایعی که فراموش شده است همدان-ایرنا-اکثر افراد فکر می کنند "شپش سر" از جمله بیماری هایی است که دیگر در جامعه به ندرت دیده می شود اما این بیماری در سال های اخیر به عنوان یکی از شایع ترین بیماری ها با قدرت انتقال بالا معرفی شده است.


به گزارش ایرنا امروزه زمانی که نام شپش سر را بر زبان می آوریم اکثر افراد فکر می کنند که دیگر دوره چنین مشکلاتی به سر آمده است چرا که این نوع بیماری ها مربوط به زمانی بود که خانه ها حمام نداشتند و شامپوهای مختلف و رنگارنگ نیز در ویترین مغازه ها جا خشک نکرده بود .
اما جالب است بدانید، هم اکنون شپش یکی از بیماری های شایع در همه سنین به ویژه در سن مدرسه است بنابراین آگاهی از علایم و نشانه های این بیماری در والدین می تواند گامی مثبتی در جهت کنترل این مشکل باشد.
اگرچه بهبود وضعیت بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی به شپش داشته است، اما همچنان این انگل گستردگی جهانی دارد و این مشکل مختص جامعه یا طبقه اجتماعی خاصی نیست.
همچنین طول مو، جنس ، سن و رنگ مو تاثیری در انتقال شپش نداشته و شامپو کردن معمولی نیز باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمی شود.
این بیماری به راحتی قابل درمان است اما اگر به این مشکل توجهی نشده و یا برای درمان آن اقدام نشود با توجه به قدرت سرایت بالای این بیماری این مشکل به تعداد زیادی از اطرافیان فرد مبتلا نیز منتقل خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت استان همدان در خصوص این بیماری گفت:شپش سر یا پدیکولوزیس به صورت تک گیر در افراد مختلف به خصوص در سن دبستان مشاهده می شود اما با نظارت های انجام شده خوشبختانه موردی از همه گیری در این بیماری در استان گزارش نشده است.
دکتر"حسین عرفانی"افزود: به والدین توصیه می شود بر رعایت بهداشت فردی فرزندانشان تاکید و نظارت بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد:انتقال این بیماری در فصل سرد زمستان با توجه به قرار گرفتن لباس های زمستانی دانش آموزان در یک محل واحد در مدرسه ، بیشتر می شود.
عرفانی با بیان اینکه شپش سر بیشتر در ناحیه پشت سر و پشت گوش ها ایجاد بیماری می کند، افزود:علامت این عارضه، خارش شدید و بدون علت سر است که بر اثر خارش شدید گاهی اوقات ممکن است عفونت پوستی و زرد زخم ناحیه پشت سر و پشت گوش نیز در فرد ایجاد شود.
وی گفت: علامت هشدار دهنده این عارضه، خارش های ناحیه سر است و هنگام معاینه موی سر این افراد زواید سفید رنگی به نام "رشک" به موی آن ها چسبیده است که در واقع این زواید تخم شپش بوده و فرق آن با پوسته یا شوره ی سر این است که این رشک به مو چسبیده شده و با فشار دادن از موی سر جدا نمی شود، ولی پوسته سر به راحتی توسط دست جدا می شود.
یک متخصص پوست و مو در همدان نیز در خصوص بیماری شپش سر به خبرنگار ایرنا گفت: این بیماری به گروه خاصی از جامعه محدود نیست و برخلاف تصور عموم در گروهی که از نظر مالی در وضعیت مناسبی هستند نیز دیده می شود و در سال های اخیر موارد مختلفی از شیوع این بیماری در دبستان ها و مهد کودک ها دیده شده است .
دکتر"احمد زنگنه" در خصوص راه انتقال این بیماری گفت:بیماری از طریق تماس مستقیم و یا غیر مستقیم مثل شانه ، برس ، حوله ، ملحفه ، پتو ، کلاه ، روسری و تل و گل سر منتقل می شود اما انتقال از طریق استخر و شناکردن ممکن نیست .
دکتر زنگنه در خصوص علایم بالینی بیماری شپش سر اظهار کرد: وجود خارش بدون علت در بچه ها به خصوص در پشت سر و پشت گوش ها می تواند ابتدایی ترین علامت ابتلا به این بیماری باشد اما تشخیص قطعی با دیدن خود شپش در روی موها قطعی می شود .
وی ادامه داد: تخم های این حشره اگر زنده باشند معمولا به رنگ خاکستری تا قهوه ای هستند اما اگر باز شده باشند سفید و شفاف هستند و این تخم ها برخلاف شوره سر ، به راحتی از موها جدا نمی شوند .
این متخصص پوست و مو به راه های درمان بیماری شپش سر اشاره کرد و گفت: اگر تمام نکته های مربوط به درمان به خوبی رعایت نشود ممکن است دوره درمان بسیار سخت و طاقت فرسا باشد .
دکتر زنگنه ادامه داد: اولین نکته مهم در درمان این بیماری درمان گروهی است یعنی تمام افرادی که در طی یکماه اخیر با فرد مبتلا در تماس نزدیک بوده اند باید معاینه و در صورت لزوم تحت درمان دارویی قرار گیرند و عدم رعایت این نکته باعث مزمن شدن بیماری وعود بیماری می شود .
وی اضافه کرد: علاوه بر درمان دارویی اقدامات دیگری نیز لازم است تا از ابتلای افراد دیگر و عود بیماری در اطرافیان جلوگیری شود که بعضی از این اقدامات شامل رعایت بهداشت فردی همچون استحمام به موقع و شستن دقیق موها در بچه هایی که دارای موهای بلند هستند ، عدم استفاده از لوازم شخصی دیگران و تمیز کردن لباس ها و ملحفه های آلوده است.
دکتر زنگنه تمیز کردن روزانه برس و شانه، استفاده از مقنعه و چادر شخصی هنگام نماز خواندن، استفاده از وسایل شخصی در هنگام شنا و اردوها را از دیگر راه های پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری شپش سر عنوان و به دانش آموزان توصیه کرد: در زنگ های ورزش، لباس های خود را به صورت جداگانه و در کیف های جداگانه نگهداری کنند .
وی با بیان اینکه بعد از یکبار استفاده از داروهای مخصوص این بیماری، قدرت انتقال شپش از بین می رود و رفتن کودک مبتلا به مدرسه و مهد کودک منعی ندارد گفت: جدا کردن تخم این حشره با روش های فیزیکی مثل شانه کردن موهای خیس بخش مهمی از درمان است و استفاده از محلول سرکه رقیق نیز در کمک به از بین بردن تخم این بیماری موثر است .
دکتر زنگنه اضافه کرد: علاوه بر درمان دارویی تحت نظر پزشک، استفاده از بعضی مواد در دسترس در منزل همچون وازلین و سس مایونز برای خفه کردن شپش و تخم آن و در نتیجه کمک به از بین رفتن کامل بیماری موثر است که نحوه مصرف آنها به این صورت است که پس از آغشته کردن موها با این مواد، یک پلاستیک روی سر کشیده می شود و مدت حداقل هشت ساعت این وضعیت حفظ شود پس از آن با شستن در طی چند روز متوالی و شانه کردن های مکرر می توان امیدوار بود که بیماری بطور کامل از بین رفته باشد .
یک کارشناس بهداشت عمومی نیز در این خصوص به ایرنا گفت:شپش سر بیماری است که اگر بهداشت عمومی رعایت نشود، به سراغ هر طبقه اجتماعی خواهد رفت لذا برای پیشگیری از انتقال این بیماری ابتدا باید بهداشت عمومی را بالا برد.
"الهام رستگار" افزود: در کنار این موارد خانواده ها و مدارس نیز این بیماری را دست کم گرفته اند چرا که در گذشته بچه ها موظف بودند زمانی که به مدرسه می روند موهای خود را کوتاه کنند که یک دلیل عمده آن نیز پیشگیری از انتقال شپش بود ولی هم اکنون با این تصور غلط که بیماری شپش ریشه کن شده اقدامات پیشگیری را آنگونه که باید انجام نمی دهند.
وی بیان کرد:والدین در زمانی که سر کودکشان به دلیل ابتلا به بیماری شپش دچار خارش می شود به فکرشان هم نمی رسد که شاید فرزندشان دچار این بیماری باشد و پس از مدت ها خود درمانی و استفاده از درمان های خانگی با شدت گرفتن مشکل و مراجعه به پزشک متوجه ابتلای فرزندشان به بیماری شپش سر می شوند.
رستگار با بیان اینکه آلودگی با شپش سر در دخترها بیشتر است افزود:علت شیوع بالای این بیماری در بین دختران به خاطر تمایلشان به داشتن موی بلند و همچنین معاوضه شانه،گیره مو و سایر وسایل مرتبط با مو است.
وی اضافه کرد: شپش سر از طریق تماس مستقیم سر به سر و یا انتقال از طریق وسایل آلوده مثل شانه،برس و وسایل مرتبط با مو،همچنین وسایل خواب و کلاه اتفاق می افتد.
وی ادامه داد:بهترین راه پیشگیری از آلوده شدن به این بیماری آموزش و آگاه سازی کودکان و والدین آنها با این بیماری وتشویق آنها به عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران مانند کلاه،شانه و برس به خصوص در مدارس و آرایشگاه ها است.
7530/576


05/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن