تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804267698




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر الگوی زیست کلید مهار بیماری دیابت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز بهداشت استان مرکزی: تغییر الگوی زیست کلید مهار بیماری دیابت است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: روند رو به رشد بیماری دیابت به عنوان یکی از چالشهای اساسی بهداشتی مطرح است که کلید مهار آن تغییر الگوی زیستی و رفتاری مردم است.


دکتر «بابک عشرتی» روز شنبه در کارگاه اموزشی دیابت و تغذیه که به مناسبت روز جهانی دیابت (23 آبان ماه) در اراک برگزار شد، افزود: تغییر الگوی مصرف، شیوع رفتارهای خطرزا و رشد شهر نشینی، کم تحرکی و رفتارهای تغذیه ای نادرست از مسایلی است که الگوی بیماردهی را به سمت غیرواگیر سوق داده و روز به روز مشکلاتی چون دیابت، انواع سرطان ها و بیماریهای قلبی عروقی رو به افزایش است.
وی توضیح داد: رشد بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت هزینه های سربار درمانی زیادی را برای نظام سلامت و مردم به همراه دارد و کیفیت زندگی بیمار و خانواده آنها را به شدت پایین می آورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: هشت و دو دهم جمعیت بالغ دنیا درسال 2013 به دیابت مبتلا بودند و براورد شده شمار مبتلایان تا سال 2030 به بیش از نیم میلیارد نفر در جهان می رسد.
دکتر عشرتی یادآور شد: بر اساس مطالعات چهار و نیم تا 5 میلیون نفر در کشور ایران مبتلا به دیابت هستند که نیمی از آن ها از بیماری خود بی اطلاع هستند.
وی بیان کرد: اگرچه سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده تا سال 2030 تعداد مبتلایان به دیابت در ایران به شش و نیم میلیون نفر افزایش یابد اما با توجه به تغییر برآوردهای سالهای اخیر این سازمان، انتظار می رود تعداد بیماران دیابتی در ایران تا دو دهه دیگر از این رقم فراتر رود.
وی عنوان کرد: تحقیقات بیانگر آن است که مداخلات روش زندگی می تواند بروز دیابت را حداقل 11 سال به تاخیر بیاندازد و حتی در20درصد موارد از بروز آن پیشگیری کند.
دکتر عشرتی ادامه داد: مداخلات موثر در روش زندگی شامل کنترل وزن، داشتن رژیم غذایی سالم کم چربی و کم کالری و فعالیت بدنی با شدت متوسط و مستمر در ایام هفته است که این مهم نیازمند فرهنگ سازی و عادت روزمره در خانواده ها است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شعار امسال روز جهانی دیابت «تغذیه صحیح با صبحانه آغاز می شود» است که در این خصوص بایستی با استفاده صحیح از ظرفیت رسانه ها و نهادهای فرهنگی و آموزشی اهمیت تغذیه سالم به ویژه وعده غذایی صبح به آحاد جامعه توضیح داده شود.
دکتر عشرتی خاطرنشان کرد: هم اینک بیش از هفت ازصد از جمعیت استان مرکزی از دیابت رنج می برند و این بیماری به عنوان یکی از عوامل خطر پررنگ در برنامه های مداخله بهداشتی منطقه مطرح است.
وی توضیح داد: دیابت یکی از شایعترین بیماری های غیر واگیر درجهان است که بر اثر اختلال در تنظیم میزان گلوکز خون حادث می شود و طیفی آن علل ارثی داشته و بخش عمده آن به دلیل عادات غذایی نادرست، چاقی و کم تحرکی است.
وی یاداور شد: دیابت طیف وسیعی از عوارض را شامل نارسایی قلبی عروقی، کلیوی، چشمی ، زخم پا و پای دیابتی، عصبی عضلانی ، تأخیر بهبود زخم وعفونت دهان ولثه، سقط جنین و زایمان زودرس و ناهنجاریهای جنینی را همراه دارد.
در این همایش کارشناسان تغذیه در خصوص اهمیت تغییر عادات غذایی ، کاهش مصرف موادغذایی چرب وشیرین و کاهش دریافت کالری، افزایش فعالیت فیزیکی ، ترک دخانیات ، کاهش وزن و کاهش استرس های روزانه سخن گفتند.
خوردن یک صبحانه کامل نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به دیابت دارد، مصرف صبحانه، احتمال چاق شدن و ابتلا به دیابت را کاهش داده و افرادی که از صبحانه کامل استفاده می کنند یک سوم کمتر از افراد دیگر مبتلا به چاقی می شوند و احتمال ابتلای این افراد به بیماری دیابت 50 درصد کمتر از سایرین است.
خوردن وعده صبحانه برای افراد مبتلا به دیابت نیز ضروری است زیرا این وعده می تواند سبب کاهش اشتهای آنها در طول روز و همین طور تامین انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت های روزانه شود.
طبق تحقیقات انجام شده 80درصد افرادی که دیابت نوع دو دارند می توانند با صبحانه کامل از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند.
به مناسبت روز جهانی دیابت جمعی از دانشجویان دانشکده پزشکی اراک با برپایی چادر اطلاع رسانی خیابانی سنجش قند خون، اندازه گیری قد و وزن ، ارائه مشاوره رایگان به بیماران دیابتی و ارجاع موارد شناسایی شده دیابت پنهان برای پیگیری درمانی را در اراک انجام دادند.ک/2
560/


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن