محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832401990
زنان ایرانی درگیر چه خشونت هایی هستند؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
زنان ایرانی درگیر چه خشونت هایی هستند؟
اگر هر آدمی یک روز را در تقویم مخصوص خودش داشته باشد، امروز روز زنانی است که در هر گوشه دنیا مورد آزار و اذیت و خشونت قرار دارند. زنانی که تحمل می کنند و دم نمی زنند. تحقیر می شوند و نادیده می گیرند، کتک می خورند و به کسی نمی گویند.
خبرآنلاین: اگر هر آدمی یک روز را در تقویم مخصوص خودش داشته باشد، امروز روز زنانی است که در هر گوشه دنیا مورد آزار و اذیت و خشونت قرار دارند. زنانی که تحمل می کنند و دم نمی زنند. تحقیر می شوند و نادیده می گیرند، کتک می خورند و به کسی نمی گویند.
۳ ضرب در ۳۶۵ می شود ۱۰۹۵؛ این رقم، رقم مرگ است. رقم مرگ زنانی که هر سال در گوشه و کنار دنیا از خشونت می میرند. ۱۰۹۵ نفر شاید در مقابل مرگ میلیون ها زن در سال چندان بزرگ نباشد اما آنها مشتی از خروار زنانی هستند که روزهای زیادی در رنج بوده اند، کتک خورده اند، بی احترامی دیده اند و تحقیر شده اند.
زنانی که حتی هیچ مرجع رسمی در دنیا نمی داند چند نفرند. از آن تلخ تر، حتی خودشان هم ممکن است خبر نداشته باشند که در معرض خشونت هستند و در دنیا سازمان هایی برای پناه دادن به آنها وجود دارد.
اگر هر آدمی یک روز را در تقویم مخصوص خودش داشته باشد، امروز روز زنانی است که در هر گوشه دنیا مورد آزار و اذیت و خشونت قرار دارند. زنانی که تحمل می کنند و دم نمی زنند. تحقیر می شوند و نادیده می گیرند، کتک می خورند و به کسی نمی گویند. ۴ آذرماه روز جهانی زنانی است که ۳ نفرشان هر روز در رنج و سکوت می میرند.
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده معتقد است خشونت علیه زنان، تمام زنان را در تمام سنین تحت تاثیر قرار میدهد؛ گاهی حتی از پیش از تولد تا بعد از مرگ، خشونت، حیات و هویت زنان را دستخوش تحول و تزلزل میکند.
او در بیانیه ای که به مناسبت این روز منتشر کرده، می نویسد: خشونتی که علیه زنان اعمال میشود، خشونتی روزمره و اغلب خاموش است که زنان بسیاری را به خود مبتلا میکند؛ خشونتی که نه فقط با ضرب و شتم و تهدید و تحقیر که با نگاهی نابجا و کلامی نامناسب میتواند بر جان و روان زنان بنشیند و اراده و انگیزة آنان را محدود و مقهور سازد.
خشونتی که اغلب نیز از سوی آشنایان و خویشاندانی که نزدیکترین کسانِ زنان هستند، بر پایه فهمی نادرست از آموزههای سنت و فرهنگ و مذهب صورت میگیرد و سایه سنگین آن از کودکی تا جوانی و سالخوردگی بر زندگی زنان سایه میافکند.
چند درصد زن های ایرانی خشونت می بینند؟
از 10سال قبل که مفصل ترین پژوهش ملی درباره خشونت علیه زنان انجام شد، تا امروز، به جز تحقیقاتی که به طور پراکنده در برخی دانشگاه ها انجام شده، بررسی ملی و آمار رسمی جدید منتشر نشده است.
طرح ملي «بررسي خشونت خانگي عليه زنان در ۲۸ استان» طرحی بود که در سال ۱۳۸۳ انجام شد و اطلاعات آن نشان می داد که يك سال اول ازدواج و ميانسالي، پرخشونتترين دوره زندگي زنان است. به جز این، دوران تنگناي مالي و پس از تولد فرزندان هم دوره های پر خشونتی برای زنان به حساب می آمد. دورانی که به گواه این پژوهش ۳۸.۴ درصد از زنان بهانهگيريهاي پي در پي، داد و فرياد و بداخلاقي همسرشان را تحمل می کردند، ۳۷.۹ درصد مورد قهر و صحبت نكردن شوهر و خودداري از ارائه بحث در مورد مسائل بین شان قرار داشتند، ۳۰.۸ درصد كلمات ركيك می شنیدند و ۲۵ درصدشان شاهد خشونت فیزیکی همسرشان در مقابل اجسام (شکستن، بهم ریختن سفره، کوبیدن در و...) بودند.
در این پژوهش خشونت ورزی مردان در ايجاد فشارهاي روحي رواني با رفتار آمرانه و تحكمآميز درمورد ۲۰.۷ درصد از زنان دیده شد. همچنین ۲۲.۶ زنان گزارش کردند که ماهی یک بار از همسرشان سیلی می خورند. ۱۶.۳ درصد زیر مشت و لگد همسرشان می مانند و ۱۷.۹ درصدشان بابت اینکه خرج خورد و خوراکشان را مرد تامین می کند، هر روز سرکوفت می شنوند.
تحقير و خجالت زده كردن، بياحترامي، بيارزش تلقي كردن و بردن آبرو پيش ديگران، ممانعت از اشتغال یا ادامه تحصیل زن، ايجاد محدوديت در ارتباطات فاميلي، ايجاد مداوم احساس درماندگي، از بين بردن كرامت انساني و عزت نفس، ايجاد محدوديت در مهارتآموزي و مشاركت هاي اجتماعي هم از دیگر خشونت های رایج در خانواده های ایرانی بود که زنان را آزار می داد.
این پژوهش نشان می داد که پیامدهای خشونت علیه زنان، سردمزاجی، نارضایتی جنسی و انواع انحرافات برای آنها است.
رایج ترین انواع خشونت در خانواده های ایرانی (بر اساس پژوهش سال ۸۳)
ردیف نوع خشونت درصد ردیف نوع خشونت درصد ۱ تصميمات غيرمشاركتي شوهر ۳۷.۵ ۱۱ شکستن اشیا و خشونت با لوازم ۲۵ ۲ قدرت نمايي و زورگويي ۶۷ ۱۲ بيارزش تلقي كردن و بردن آبرو ۱۷.۵ ۳ عصبانيت شوهر ۴۳ ۱۳ سيلي زدن ۲۲.۶ ۴ نابرابري در دسترسي به منابع خانواده ۵۵.۱ ۱۴ ممانعت از کار یا ادامه تحصیل ۱۶.۸ ۵ داد و فرياد و بداخلاقي ۳۸.۴ ۱۵ ايجاد محدوديت در ارتباطات فاميلي ۱۶.۶ ۶ قهر و صحبت نکردن ۳۷.۹ ۱۶ زدن با مشت و يا چيز ديگر ۱۵.۵ ۷ دشنام دادن ۳۰.۸ ۱۷ لگد زدن ۱۶.۳ ۸ ایجاد فشارهاي با رفتار آمرانه ۲۰.۷ ۱۸ از بين بردن كرامت انساني و عزت نفس ۱۲.۵ ۹ منت و سرکوفت ۱۷.۹ ۱۹ ايجاد محدوديت در ادامه تحصيل ۱۱.۳ ۱۰ كشيدن و هل دادن ۱۶.۸ - -
کم رواج ترین خشونت در خانواده های ایرانی (بر اساس پژوهش سال ۸۳)
ردیف نوع خشونت درصد ردیف نوع خشونت درصد ۱ مجبور كردن به كارهاي خلاف عرف، شرع، قانون ۱.۱ ۷ كتككاري منجر به سقط جنین ۱.۲ ۲ زدن تا حد نقص عضو ۱.۳ ۸ زدن تا حد شکستن فك يا بيني ۱.۵ ۳ زدن تا حد پاره شدن پرده گوش ۱.۵ ۹ زدن تاحد شکستن دست و پا ۲ 4 مجبور كردن به سقط جنين ۲.۵ ۱۰ عدم مراعات بهداشت زناشويي ۲.۶ ۵ جلوگيري از نگهداري فرزندان در زمان متاركه ۲ ۱۱ ازدواج مجدد شوهر بدون رضايت همسر ۲ ۶ زدن تا حد از دست دادن دندان ۱.۶ ۱۲ زدن تا حدي كه دندانها لق شده است ۲.۵
خشونت جنسی؛ دامنگیر زنان امروز
اگرچه داده های طرح ملي «بررسي خشونت خانگي عليه زنان» مربوط به تنها 10سال قبل است اما به نظر می رسد شکل خشونت ها از آن زمان تا به حال تغییر زیادی کرده باشد. جدیدترین پژوهش هایی که در این باره انجام شده مربوط به سال گذشته است که گروهی از پژوهشگران اجتماعی و فعالان حقوق زنان پس از یک سال فعالیت درباره بررسی وضعیت موجود خشونت علیه زنان در عرصه عمومی نتایج آن را منتشر کردند.
جلوه جواهری، فروغ عزیزی و ستاره هاشمی که تحقیقات خود را در چهار منطقه تهران انجام داده بودند، بعد از شناسایی بسترهای و علل بروز خشونت علیه زنان، در گزارش شان نوشتند: «مهمترین خشونت علیه زنان همسر آزاری است که با حبس خانگی، زن کشی و واداری به تن فروشی همراه است. پس از آن ازدواجهای اجباری دختران در سنین پائین است. کودک آزاری نیز از مصادیق خشونت علیه زنان است. در برخی کودک آزاریها شاهد آزار جنسی دختران در خانه هستیم.»
در بخش دیگری از این پژوهش به نامهربانی شهر با زنان هم نگاه شده و آسیبهایی مثل آدم ربایی، قتل، تجاوز، قاچاق زنان، مزاحمتهای خیابانی، کیف زنی و زورگیری زنان به عنوان تهدیدهای امروزی زنان معرفی شده اند. در کنار این جرایم بسترهای ناامنی برای زنان شناسایی شده که روشنایی ناکافی معابر، خلوتی معابر، وجود پارکها با انبوه درخت، تنگی خیابانها و... به زنان احساس ناامنی می دهند و پایتخت را برای زنان نامطلوب می کنند. در برخی مناطق مانند اوراقچیها، پارکینگهای ماشین های سنگین فضای مردانه به وجود آمده است و این مناطق برای زنان فضای بیدفاع شهری هستند.
زنان خشونت دیده کجا بروند؟
بهزیستی زنان آسیب دیده را در «خانه های امن» نگهداری می کند. مسعودي فريد، معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي می گوید که اكنون ١٥ خانه امن در كشور براي پناه دادن به زنان آسيب ديده، دختران فراري، زنان كارتن خواب، زنان معتاد و زنان در معرض خشونت خانگي وجود دارد و حتي در صورت محروميت يك شهر يا استان از چنين خانه هايي، اين زنان مي توانند با تماس با خط اورژانس اجتماعي ١٢٣ و استمداد از مددكاران اين مركز به مراكز مداخله در بحران كه در تمام شهرهاي كشور داير است پناه برند و از آسيب هاي خياباني در امان بمانند.
طرح خانه زنان هم یکی از طرح هایی بود که بهزیستی برای اسکان موقتی زنان در معرض خشونت داشت اما هنوز به بهره برداری نرسیده است. بهزیستی در نظر دارد با راه اندازی این خانه ها زنانی را که در شرایط خاصی هستند و بی پناه مانده اند، به طور موقت نگهداری کند. برای آن که زنی بتواند به این خانه راه یابد، باید خشونت دیده، یا در معرض خشونت باشد، سرپناه مناسب نداشته باشد، به بیماری های حاد مسری و روانی مبتلا نبوده و در نهایت معتاد یا مجرم تحت تعقیب نباشد.
آن طور که بهزیستی برنامه ریزی کرده، در این خانه، زنان می توانند خدمات اجتماعی و اورژانسی دریافت کرده و به طور موقت ساکن شوند؛ یعنی برای مدت 3روز تا حداکثر یک ماه. در این مدت با تشخیص پزشک مرکز، زنان آسیب دیده برای درمان به مراکز درمانی اعزام می شوند. برای آنها پرونده اجتماعی و سلامت پزشکی تشکیل شده و پیگیری های لازم برای بازگشت زنان به خانواده یا تشکیل زندگی مستقل شان انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
زنان ایرانی در معرض چه خشونت هایی هستند؟
زنان ایرانی در معرض چه خشونت هایی هستند جامعه > خانواده - اگر هر آدمی یک روز را در تقویم مخصوص خودش داشته باشد امروز روز زنانی است که در هر گوشه دنیا مورد آزار و اذیت و خشونت قرار دارند زنانی که تحمل می کنند و دم نمی زنند تحقیر می شوند و نادیده می گیرند کتک می خمحو خشونت علیه زنان نیازمند گام های موثر و محکم است
بیانیه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری محو خشونت علیه زنان نیازمند گام های موثر و محکم است معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در بیانیه ای به مناسبت چهارم آذر ماه روز جهانی نفی خشونت علیه زنان اعلام کرد محو خشونت علیه زنان و تامین امنیت آنها می تواند با عشیوع بالای سرطان سینه در زنان ایرانی/ روشهای تشخیص سرطان سینه -
شیوع بالای سرطان سینه در زنان ایرانی روشهای تشخیص سرطان سینه سرطان پستان یكی از شایعترین سرطانها در میان زنان ایرانی محسوب میشود بطوریکه سن ابتلا به این نوع سرطان در کشورمان 5 سال پایینتر از میانگین جهانی است به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرتال جراحان ایران دکتر علی شجاعیمحله خود را نارنجی کنید/ تاکید بان کی مون بر مسئولیت فردی برای جلوگیری و خاتمه خشونت علیه زنان
محله خود را نارنجی کنید تاکید بان کی مون بر مسئولیت فردی برای جلوگیری و خاتمه خشونت علیه زنان دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی امحای خشونت علیه زنان 25 نوامبر 2014 برابر با 4 آذر ماه جاری ضمن تاکید براینکه هر فرد مسئولیتی برای جلوگیری و خاتمه خشونت علیه زنانزنانِ قربانی خشونت از هر سن، نژاد و طبقه مالی هستند
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ روز 25 نوامبر از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی خشونت علیه زنان تعیین شده است به گزارش سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا زنان و امنیت و حقوق آنها همواره در بسیاری از جوامع دنیا نادیده گرفته میشوند با بیاحترامی با آنها برخورد میشود و۱۹فیلمایرانی در جشنواره فیلمزنانافغانستان
دومین جشنواره بینالمللی فیلم زنان در هرات برگزار شد و ۵۰۰ فیلم از سراسر جهان به این جشنواره فرستاده شده بود که ۱۹ فیلم را ایرانیها کارگردانی کرده بودند لاله اسکندری بازیگر سینما به گزارش دویچه وله جشنواره بینالمللی فیلم زنان که با همکاری خانه فیلم رویا و بنیاد آرمان شهر برگحفظ بنیاد اصیل خانواده ایرانی و اسلامی محوریترین هدف بسیج جامعه زنان است -
سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قم طی اعلامیهای عنوان کرد حفظ بنیاد اصیل خانواده ایرانی و اسلامی محوریترین هدف بسیج جامعه زنان است قم - خبرگزاری مهر سازمان بسیج جامعه زنان سپاه استان قم با صدور بیانیهای اعلام داشت اساس تفکر بسیجی فرهنگ حسینی و فاطمی است و حفظ بنیاد اصیل خانواشیوع بالای سرطان سینه در زنان ایرانی/ روشهای تشخیص سرطان سینه
شیوع بالای سرطان سینه در زنان ایرانی روشهای تشخیص سرطان سینه خبرگزاری پانا سرطان پستان یكی از شایعترین سرطانها در میان زنان ایرانی محسوب میشود بطوریکه سن ابتلا به این نوع سرطان در کشورمان 5 سال پایینتر از میانگین جهانی است ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان ساعت 11 32 به گزارش خبرگزاری پازنان به راحتی خشونت را در محیط زندگی و کار قبول نکنند
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۳ مدیرکل بانوان استانداری کردستان گفت متاسفانه بسیاری از طلاق هایی که در جامعه ما اتفاق می افتد ریشه در خشونت علیه زنان دارد و این پدیده در سراسر دنیا ریشه دوانیده است به گزارش خبرنگار زنان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه کردستان لیلا آژیر دخشونت در حین سرقت از زنان نجف آبادی
خشونت در حین سرقت از زنان نجف آبادی دزدی که هنگام کیفقاپی از زنان باعث آسیب زدن به آنها شده بود در یک عملیات ضربتی دستگیر شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از ایران سرگرد «ابراهیمی» رئیس پلیس آگاهی نجفآباد بیان داشت در پی وقوع کلزوم حذف نگاه خشونت آمیز به زنان در جامعه
لزوم حذف نگاه خشونت آمیز به زنان در جامعه استاندار کردستان گفت نگاه خشونت آمیز برخی مردان در جامعه نسبت به زنان باید برداشته شود و این مهم مستلزم نهادینه کردن فرهنگ صحیح در این ارتباط و تاثیر آن بر باورهای ماست آفتاب به گزارش ایسنا عبدالمحمد زاهدی در همایش حقوقی- اجتماعی خشورفع خشونت علیه زنان نیازمند چرخه حمایتی و اجرایی قوی است
نماینده مردم ساوه و زرندیه رفع خشونت علیه زنان نیازمند چرخه حمایتی و اجرایی قوی است اراک - ایرنا - نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت رفع خشونت علیه زنان و کودکان نیازمند روشهای اجرایی هدفمند و قوی و چرخه حمایتی موثر است شهلا میرگلوبیات روز سه شنبه در گفت و گووقتی دشمن از زنان ایرانی بیش از مردان میترسد
وقتی دشمن از زنان ایرانی بیش از مردان میترسد نویسنده کتاب من زندهام گفت دشمن بعثی از زنان ایرانی بیشتر مردان میترسید و آنها را خطرناکتر از مردان میدانست به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران نخستین جلسه از سلسله نشستهای معرفی و نقد کتب جبهه فرهنگی انقلاباشکهایی برای ایرانی که گم شده است
اشکهایی برای ایرانی که گم شده است مرگ پاشایی و شکست یا پیروزی تیم ملی فوتبال بهانه است مهم کوبیدن درد و رنج گم گشتگی به پنجره ای رو به حیات زندگی است که در این دوران گشوده نیست آفتاب سایت فرارو در ادامه نوشته است وقتی ارزش ها تداخل پیدا می کنند و سلسله مراتب شان به هم میپس از یکدوره طولانی خشونت و درگیری فستیوال دوستی در مرز قرقیزستان و تاجیکستان برگزار شد
پس از یکدوره طولانی خشونت و درگیریفستیوال دوستی در مرز قرقیزستان و تاجیکستان برگزار شدجوانان قرقیز و تاجیک در استانهای باتکند و اوش در جنوب قرقیزستان فستیوال صلح و دوستی برگزار کردند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک استانهای باتکند و اوش قرقیزستان 2 استان منطقه مربیانیه معاونت امور زنان و خانواده بهمناسبت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان
بیانیه معاونت امور زنان و خانواده بهمناسبت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیانیهای به مناسبت چهارم آذر روز جهانی نفی خشونت علیه زنان صادر و تاکید کرد محو خشونت علیه زنان و تامین امنیت زنان میتواند با عزمی ملی آرمانی دور از دسترس نباشددختران و زنان 15 تا 44 سال، قربانیان اصلی خشونت در جهان
دختران و زنان 15 تا 44 سال قربانیان اصلی خشونت در جهان بانک جهانی در گزارش جدیدی اعلام کرد زنان و دختران 15 تا 44 سال بیش از انواع سرطانها سوانح رانندگی جنگ و مالاریا قربانی خشونتهای خانگی و تجاوز میشوند به گزارش نامه نیوز خشونت علیه زنان میتواند به شکلهای بسیاری همچو-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها