واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مردم ساوه و زرندیه: رفع خشونت علیه زنان نیازمند چرخه حمایتی و اجرایی قوی است اراک - ایرنا - نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: رفع خشونت علیه زنان و کودکان نیازمند روشهای اجرایی هدفمند و قوی و چرخه حمایتی موثر است.
«شهلا میرگلوبیات» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به مناسبت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان (پنجم آذر ماه)افزود: مقوله خشونت علیه زنان شامل هرگونه اقدام خشن جسمی، روحی، فرهنگی و اجتماعی است که به صورت ذاتی در کالبد تمامی جوامع به چشم می خورد و مهار و کاهش آن نیازمند اصلاحات موثر در روش های تصمیم سازی، اجرایی، اصلاح قوانین و رفتارهای ارتباطی است.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود در حوزه زنان تعلل در اجرایی شدن ماده قانونی 23 در خصوص منشور وظایف و حقوق زنان و ماده 277در مورد امنیت زنان و کودکان است که عملیاتی شدن آن تاثیر مستقیمی بر کاهش خشونت علیه زنان و مسایل این حوزه دارد.
عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مهار و ساماندهی خشونت علیه زنان و کودکان در جامعه نیازمند تاسیس مرکز کارآمدی است که بتواند با بهره گیری حداکثری از ظرفیت های دستگاه های اجرایی و فرهنگی و قوانین، راهبری موثری در این بخش انجام دهد.
میرگلوبیات گفت: تدوین لایحه از سوی مرکز مشارکت امور زنان ریاست جمهوری به منظور نظامم مند کردن فرایندهای ارتقای امنیت زنان و کودکان و نفی خشونت در دست پیگیری است که در صورت ارائه به مجلس می تواند بسیاری از حلقه های مفقوده را، سامان دهد.
وی اظهار کرد: یکی از معضلات جدی در خصوص پدیده خشونت علیه زنان و کودکان، ضعف خودباوری و فرهنگ پذیرش خشونت از سوی زن است که این مهم نیازمند اقدامات هدفمند فرهنگی و حمایت قاطع قانونی برای زنان است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: بسیاری از زنان با وجود اعمال خشونت از سوی اعضای خانواده و یا جامعه به دلیل ترس از آینده و تبعات مختلف، جرات شکایت به مراجع قضایی و یا پناهجویی به مراکز حمایتی را ندارند.
میرگلوبیات عنوان کرد: مراجع تصمیم ساز در ارکان حمایتی، قضایی ، قانونگذاری و اجرایی نیاز است که چتر حمایتی موثری را در ابعاد گوناگون برای قربانی خشونت بگسترانند.
وی یادآور شد: مقوله خشونت علیه زنان با شعار و همایش ساماندهی نمی شود بلکه بایستی به صورت هدفمند با تعریف شبکه حمایتی و اجرایی در این عرصه گام برداشت.
عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم در حوزه اصلاح تربیتی و ساختار شخصیت زنان و دختران جوان، آشناسازی این قشر با حقوق قانونی و جسارت بخشی و مهارت برای مواجهه با شرایط خشن از نیازهای زیربنایی است که باید به طور جدی برای آن چاره اندیشی شود.
میرگلو بیات گفت: یکی از حلقه های مهم اخلاقمداری به عنوان اصل مترقی جامعه اسلامی نفی خشونت و احترام به زن است و بایستی گفتمان موثر آن در مراجع فکری و نهادهای آموزشی و تربیتی جامعه پررنگ تر دنبال شود.
وی عنوان کرد: تصمیم سازان حوزه زنان و خانواده در کشور مسوولیت سنگینی برعهده دارند چرا که سلامت خانواده به عنوان کوچکترین هسته اجتماعی محور توسعه پایدار و سلامت اجتماعی است و یکی از مباحث مهم در این حوزه نفی خشونت علیه زنان است.
عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای جهان الگوهای موفقی را در بهبود روابط بین فردی و نفی خشونت دارند که نیاز است گروه های مرجع فکری و کانون های ایده پرداز دولتی و مردمی تجارب موفق آنها را با اصول مترقی اسلامی پیوست داده و الگویی کارامد برای نفی خشونت طراحی کنند. ک/3
560/559
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]