واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل امور زنان و خانواده استان مرکزی: ارتقای آگاهی و بسط مهارتهای زندگی کلید مهار خشونت علیه زنان است اراک - ایرنا - مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی گفت: ارتقای آگاهی، آموزش و بسط مهارتهای زندگی، کلید مهار خشونت علیه زنان است.
«زهرا فرجی» روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان (25 نوامبر) در گفت و گو با ایرنا افزود: ساختار فرهنگی و اجتماعی جامعه به گونه ای است که زنان و دختران معمولا قربانی خشونت های پیدا و پنهان می شوند و راه موثر مهار این خشونت ها افزایش مهارت در روابط بین فردی در خانواده و جامعه، بالا بردن سطح آگاهی و خودباوری زنان از حقوقشان است.
وی بیان کرد:خشونت تحمیل ایده، رفتار، گفتار و تعرض به حریم افراد است که با فشار همراه بوده و آسیب های آشکار و نهانی در بعد جسمانی و روانی دارد.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: زیرشاخه های خشونت علیه زنان متعدد است اما از جمله مهمترین آن می توان به خشونت جسمی ،روانی و کلامی، جنسی، اقتصادی ، حقوقی ، خانگی و اجتماعی نام برد.
فرجی ادامه داد: آنچه امروز در جامعه ما روند رو به رشدی را تجربه می کند و معمولا چهره پنهان دارد ، خشونت های روانی و کلامی است که مجموعه گسترده ای از رفتارهای هنجارشکنانه به واسطه فرزند ، همسر و یا جامعه علیه زن را در بر می گیرد.
وی توضیح داد: به کار بردن القاب ناشایست، نقد غیرمنصفانه، به رخ کشیدن برخی قابلیت ها و ایجاد سرخوردگی در زن، محرومیت از تحصیل، انتقال عصبیت های خارج از منزل با رفتار نامناسب در خانه تنها گوشه کوچکی از این خشونت ها است که متاسفانه زنان زیادی به صورت پنهانی با آن دست به گریبان هستند و از ترس عدم حمایت دم برنمی آورند.
مشاور امور زنان و خانواده استاندار مرکزی اضافه کرد: خشونت های جنسی نیز نوع دیگری از رفتارهای غیرمعقول در جامعه است که به دلیل شرایط فرهنگی جامعه و ضعف آگاهی و خودباوری زنان ، قربانیان احتمالی آن به درستی قادر به ایفای حقوق تضییع شده خود نیستند.
فرجی خاطرنشان کرد: آنچه که به عنوان خشونت اقتصادی زنان امروز در جامعه مطرح است طیفی از رفتارهای تحقیرآمیز و آزارگونه در حوزه اقتصادی می باشد که دریافت اجباری حقوق ماهانه زنان شاغل توسط برخی از همسران، امساک شوهر در تامین مخارج همسر و خانواده، به کار بردن القاب ناشایست و منت گذاری در تامین مخارج زنان از جمله آنها است.
وی عنوان کرد: خشونت حقوقی علیه زنان نیز یکی از چالش های سلامت این قشر از جامعه است که ممانعت از طلاق زن توسط شوهر، ازدواج مجدد همسران بدون رضایت زن و ممانعت از حق حضانت زن پس ز طلاق از جمله این رفتارهای آسیب زننده است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی توضیح داد: برخی ناهنجاریهای رفتار اجتماعی علیه زنان نیز اغلب به صورت ممانعت از رشد فکری و آموزشی زنان، محروم کردن دختران جوان از تحصیل، کنترل های بیمارگونه زنان رخ می نمایاند که این حوزه نیز نیازمند عزم فرهنگی در اصلاح است.
فرجی توضیح داد: ریشه خشونت به طور عمده در فقر و بیکاری، اختلالات روانی و شخصیتی، الگوهای ناصحیح رفتاری در خانواده و گاهی رسانه های جمعی و پایین بودن آستانه تحمل افراد است که ساختار شناسی و تدوین راهبرد مهار آن نیازمند کمک دانشگاهیان و متخصصان علوم انسانی و روانشناسی است.
وی اظهار کرد: حاکمیت تفکر «سلطه جو» و «سالاری» در خانواده ها و جامعه عاملی در بسط خشونت است و باید در سایه فرهنگ صحیح رفتاری بر مبنای تفاهم و همدلی و روابط سالم بین فردی مهار شود و بهترین آموزه ها در این عرصه در مسایل دینی و معنوی نهفته است.
مشاور امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی گفت: کارگروه زنان و خانواده این استان در کمیته های هشتگانه تخصصی مهار و نفی خشونت علیه زن و خانواده را یکی از اولویت های کاری تعریف کرده و تلاش است با استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاه های متولی آسیب ها، مسایل حقوقی و فرهنگی در کنترل پدیده خشونت علیه زنان گام برداشته شود.
فرجی گفت: آگاه سازی ارکان خانواده از حقوق خود و اصلاح روابط بین فردی در خانواده، کمک به رشد قابلیت های فردی و اجتماعی فرزندان، ترویج گفتگو به جای مجادله در بین زوجین ، تقویت مساوره های تخصصی، نهادینه کردن نگرش مثبت و ارتباط سازنده در خانواده و آگاهی زنان به حقوق فردی و اجتماعی از جمله راهکارهای ارائه شده در این کمیته ها است.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه خشونت علیه زنان آسیبی فراگیر است می طلبد نهادهای تصمیم ساز کلان با اصلاح قوانین ناکارآمد و حمایتهای اجرایی و فرهنگی در جهت کاش ابعاد وسیع خشونت آشکار و نهان علیه زن و خانواده حساس تر باشند.ک/3
560/
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]