تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843415128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همسویی ریاض با تل آویو درضدیت با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همسویی ریاض با تل آویو درضدیت با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران تهران - ایرنا - ریاض و تل آویو که در بسیاری از پرونده های منطقه ای مواضع مشترکی دارند، در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران نیز نقشی همسو و البته تخریبی در پیش گرفته اند.


بسیاری از رسانه های غربی، دیدار و نشست های چند روز گذشته وزرای خارجه ایران و آمریکا و دیگر اعضای "گروه 1+ 5 " در وین را مثبت ارزیابی کرده و امیدواری های زیادی را در به سرانجام رسیدن پرونده هسته ای ایران در ماه های آینده متصور هستند.
"جان کری" وزیر خارجه آمریکا پس نشست دیروز (دوشنبه) و توافق حاصله میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 برای تمدید مذاکرات تا تیر ماه 94، با بیان اینکه "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران با "اراده خوب و بسیار جدی" کار کرد و امروز به توافق نزدیکتریم، گفت: اعتقاد داریم که توافق جامع قابل دسترس است.
وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران رسانه های جهان افزود: موارد موجود در این پرونده سخت و پیچیده است و هر تصمیمی روی تصمیم دیگر تاثیر می گذارد.
کری با تاکید بر اینکه بهترین راه حل برای پرونده هسته ای ایران دیپلماسی است، گفت: ما به یک پیشرفت واقعی رسیده ایم و بزودی دوباره یکدیگر را می بینیم.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: اقدامات ایران در یک سال گذشته باعث اعتماد متقابل شده است.
وی گفت: خیلی ها می گفتند که ایران به تعهداتش عمل نخواهد کرد، اما این کشور به تعهدات خود عمل کرده است .
سخنان وزیر خارجه آمریکا نشان می دهد که دو طرف برای دستیابی به یک توافق در پرونده هسته ای ایران تلاش می کنند، اما دست های پیدا و ناپیدا در این بین موجب خلل در دستیابی به یک توافق جامع میان ایران و غرب در این زمینه شده که در این میان تلاش های رژیم صهیونیستی و عربستان به عنوان دوستان و شرکای آمریکا در منطقه حایز اهمیت است.
وزیر خارجه آمریکا در زمان برگزاری نشست های پی در پی در وین تماس های متعددی با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از جمله با وزیران خارجه کویت، قطر، بحرین و امارات گرفت و تماس هایی نیز با ترکیه و رژیم صهیونیستی برقرار کرد.
نکته حاشیه ای مهمی که در مذاکرات اخیر وین روی داد، سفر "سعود الفیصل" وزیر خارجه عربستان سعودی به وین به منظور پیگیری مذاکرات هسته ای بود، سفری که به هیچ عنوان توجیه عقلانی و دیپلماتیکی نمی توان برای آن متصور بود.
پیش از حضور الفیصل در وین، وی در پاریس با کری و در مسکو با "سرگئی لاوروف" همتای روسی خود در این مورد دیدار کرد.
بر اساس اطلاعات کسب شده از محافل آگاه در وین، سعود الفیصل در وین به منظور ایفای نقشی غیرسازنده و تاثیرگذاری در توافق ایران و گروه 1+5 حضور یافته و در تلاش بود تا با مطرح کردن برخی موضوعات، "چوب لای چرخ" مذاکرات بگذارد.
محافل آگاه همچنین خاطر نشان کردند که سعود الفیصل در حال حاضر، نقش نماینده رژیم صهیونیستی را ایفا می کند و همان ادعاهایی را تکرار می کند که "بنیامین نتانیاهو" پیشتر گفته است .
از آن گذشته، جان کری، تماسی نیز با نخست وزیر رژیم صهیونیستی برقرار کرد و نتانیاهو به وزیر خارجه آمریکا گفت: به توافق نرسیدن، بهتر از دستیابی به توافق بد با ایران است و این دقیقا همان موضعی است که سعود الفیصل بر آن پافشاری می کند.
محافل آگاه تاکید دارند که هر چند عربستان، در تلاش برای تاثیر منفی بر مذاکرات بود، اما جایگاه قدرتمندی برای تاثیرگذاری بر روند مذاکرات ندارد، به ویژه که این مذاکرات، بین ایران و شش قدرت جهان برگزار می شود، به این ترتیب، تلاش های نتانیاهو نیز برای تاثیر گذاری منفی بر مذاکرات همانند عربستان ناکام ماند، هرچند نمی توان از تاثیرات منفی صهیونیست ها و عربستانی ها در روند پرونده هسته ای ایران غافل بود.
عربستان که با خود نام کشور اسلامی را یدک می کشد، بهتر بود که در راه برقراری امنیت و ثبات در منطقه تلاش می کرد و با این پرونده، همانند سایر پرونده های منطقه که در آن نقشی تخریبی در پیش گرفته، برخورد نمی کرد.
در چند سال اخیر چند بحران دامنگیر منطقه شده که بحران های عراق، سوریه، یمن و لبنان از جمله آنها است، با قدری تامل در آنها به راحتی می توان به نقش منفی رژیم صهیونیستی و عربستان و همسویی آنها در این بحران ها پی برد.
بحران عراق که از سال 2003 شروع و با دستگیری "صدام حسین" رییس جمهور مخلوع عراق و سپس اعدام وی ادامه یافت و در نتیجه منجر به روی کار آمدن اکثریت شیعه در این کشور شد، نقش بحران زای عربستان و رژیم صهیونیستی را در خاورمیانه پررنگ تر کرد، چرا که صهیونیست ها و آل سعود به هیچ وجه خواستار روی کارآمدن شیعیان در عراق نبودند.
با روی کار آمدن دولت "نوری المالکی" در عراق از همان ابتدا مقامات عربستان و رژیم صهیونیستی اقدام به سنگ اندازی و بحران در این کشور کردند، آل سعود با تحریک گروه های تندروی سنی و رژیم صهیونیستی نیز با تحریک برخی گروههای دیگر، زمزمه تجزیه این کشور و دامن زدن به آتش فتنه در عراق را پی گرفتند.
با آغاز بحران سوریه در سال 2011، مقامات عربستان و رژیم صهیونیستی نیز در یک صف قرار گرفتند، عربستان در کنار قطر مسوولیت مالی بحران تحمیلی به حکومت سوریه را بر عهده گرفتند و رژیم صهیونیستی نیز مسوولیت اقدامات جاسوسی، آموزش تروریست های حاضر در سوریه و همچنین درمان تروریست های زخمی شده و در اختیار گذاردن برخی سلاح ها به تروریست ها را پذیرفت .
لبنان نیز از سال 1982 با حمله رژیم صهیونیستی و اشغال این کشور دستخوش ناآرامی ها و هرج و مرج شد، ولی با ظهور پدیده ای به نام "حزب الله" و شکست چند باره صهیونیست ها به ویژه در جنگ 33 روزه سال 2006 این غده سرطانی از لبنان رخت بربست، ولی در همان زمان مقامات عربستانی "نطفه فتنه" را در آن کشور با ایجاد و حمایت از گروه های تکفیری کاشتند که هم اکنون از آن بهره خود را که ناامنی در لبنان است، می برند.
یمن نیز که در سال های اخیر شاهد بحران های پی در پی بوده، نقش عربستانی ها و صهیونیست ها را بارها در کنار هم لمس کرده است، ولی در ماه گذشته با پیروزی "حوثی ها" و تغییر معادلات در این کشور، دست عربستانی ها و دشمنان مردم یمن از این کشور تا حدود زیادی کوتاه شد.
با فروکش کردن بحران یمن، رسانه ها و تحلیلگران منطقه ای و بین المللی اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران برنده اول موضوع یمن است و عربستان نیز در مقابل بازنده این بحران.
با تغییر معادلات در سوریه و لبنان و پیروزی های درخشان مقاومت اسلامی در منطقه، عربستانی ها و مقامات رژیم صهیونیستی که هزینه های زیادی متحمل شده اند ، خود را بازنده این میدان دیدند و در مقابل جمهوری اسلامی را برنده میدان.
در بحران اخیر عراق که به منظور ساقط کردن دولت شیعه این کشور با میدان فرستادن گروهک تروریستی "داعش" در 19 خرداد صورت گرفت (و همچنین تجزیه آن)
مقامات صهیونیست و عربستان دوباره در یک خط حرکتی قرار گرفتند و فکر می کردند کشور عراق و دولت این کشور سقوط خواهد کرد، اما به یکباره رویاهای خود را برباد رفته دیدند.
حضور مقتدرانه مرجعیت شیعه و لبیک مردم و ارتش عراق برای مقابله با تحرکات گروه تروریستی داعش، تمام معادلات غربی ها، صهیونیست ها و عربستانی ها را در عراق به هم ریخت و موجب شد که آنها روند دیگری را در پی گیرند و آن هم همراهی و همسویی هر چه بیشتر عربستانی ها و صهیونیست ها در قضیه پرونده هسته ای ایران است.
عربستانی ها و صهیونیست ها که در سال های اخیر خود را بازنده اول پرونده های عراق، لبنان، سوریه و یمن، و در مقابل جمهوری اسلامی ایران را پیروز این میدان می دانند، چاره خود را در یک نظری و همراهی در پرونده هسته ای ایران دیده اند، هرچند بیش از این نمی توان از مقامات رژیم صهیونیستی انتظاری داشت، اما باید از عربستان سعودی به عنوان یک کشور اسلامی می توان پرسید که چرا در دام همراهی با صهیونیست ها افتاده است.
گزارش: از مجید جعفری
خاورم/1275**1651


04/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن