تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845535897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش تولید اوپک، شرایط بازار را به نفع تولیدکنندگان تغییر می دهد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش تولید اوپک، شرایط بازار را به نفع تولیدکنندگان تغییر می دهد تهران - ایرنا - با نزدیک شدن نشست 27 نوامبر (ششم آذر) اوپک که بسیاری از کارشناسان و ناظران بازار آن را بسیار حساس توصیف کرده اند، یک خوش شانسی بزرگ به کشورهای تولیدکننده نفت رو کرده است.


به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، توانمندی آمریکا در تولید نفت و گاز شیل موجب شد، این کشور، در بحبوحه کاهش تقاضای جهانی نفت به دلیل کاهش نرخ رشد اقتصادی چین و اروپا، اهرم دیگری برای افزایش فشار بر ایران بیابد.
روزنامه گاردین انگلستان در تاریخ 10 نوامبر (19 آذر) در مقاله ای به قلم لاری الیوت نوشت: واشنگتن به کمک متحد خود عربستان سعودی می کوشد با سرازیر کردن نفت به بازار، قیمت را کاهش دهد.
غول های نفتی جهان نیز در کنار آمریکا ایستادند و با تولید انبوه نفت، بازار را اشباع کردند.
بلومبرگ در تاریخ ششم نوامبر (15 آبان) به نقل از شرکت های تولیدکننده نفت شیل آمریکا اعلام کرد، این شرکت ها توان تحمل کاهش قیمت نفت را دارند و می توانند بیش از بسیاری از کشورهای اوپک در برابر کاهش قیمت مقاومت کنند.
شرکت های نفتی بریتیش پترولیوم انگلستان و توتال فرانسه، قیمت 80 دلار در هر بشکه نفت را مانعی برای کار اکتشاف و افزایش ذخایر نفت خام خود ندانستند، این خبر را بلومبرگ در تاریخ 11 نوامبر (20 آبان) اعلام کرد.
پایگاه خبری کوارتز آمریکا در تاریخ 29 اکتبر (هفت آبان) نوشت، آمریکا روزانه یک میلیون بشکه به تولید خود افزوده که انتظار می رود این افزایش تولید سال آینده بیشتر هم بشود.
این پایگاه خبری افزود، به علاوه تولید نفت لیبی نیز ترمیم شده زیرا این کشور که در ماه ژوییه (تیر) روزانه 200 هزار بشکه نفت تولید می کرد در ماه اکتبر روزانه 900 هزار بشکه نفت تولید کرده است.
چنین افزایشی در عرضه، بازار را کاملا باتلاقی کرد، این در حالی است که بنابه اعلام کوارتز، تقاضای جهانی نفت امسال فقط 630 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت.
این اقدام ها، قیمت نفت برنت را به کانال 70 دلار پرتاب کرد.
علی البدری دبیرکل اوپک در تاریخ هشتم نوامبر (17 آبان)قیمت 70 دلار نفت برنت را مایه وحشت اوپک دانسته بود.
هر بشکه نفت برنت در تاریخ 13 نوامبر (22 آبان) به قیمت 77 دلار و 49 سنت در هر بشکه معامله شد.
بانک گلدمن ساچز آمریکا در تاریخ 30 اکتبر از باخت اوپک و برد آمریکا خبر داد و بازارها را شوک زده کرد.
بلومبرگ با اعلام این خبر نوشت، بانک سیتی گروپ آمریکا نیز در یک اطلاعیه رسمی، پیش بینی مشابهی کرده بود، اما وقتی بانک گلدمن ساچز نیز به همان نتیجه رسید، بازرگانان ترسیدند.
بانک گلدمن ساچز که صدای وال استریت محسوب می شود، گفت: شرکت های حفاری نفت شیل آمریکا آنچنان قوی شده اند که موفق به زدن ریشه اوپک گردیدند.
بانک گلدمن ساچز در تاریخ 26 اکتبر (یکشنبه گذشته) در یادداشتی به مشتریان خود اعلام کرد: قیمت نفت تا مدتی توسط این شرکت ها اداره می شود، نه کارتلی به نام اوپک.
اما اینک در آستانه نشست وزرای نفت کشورهای اوپک که پنجشنبه آینده در وین، پایتخت اتریش برگزار می شود، خبر کاهش نرخ بهره در چین، بازارها را بشدت تحت تاثیر قرار داده است.
چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان نیز محسوب می شود.
نرخ رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم سال میلادی جاری به 7.3 درصد کاهش یافت که کمترین نرخ رشد این کشور از سال 2009 است.
بانک مرکزی چین اخیرا به منظور تقویت رشد اقتصادی در این کشور، اقدام به کاهش نرخ بهره (هزینه استقراض پول) کرد. کاهش نرخ بهره، با تقویت رشد اقتصادی، تقاضای نفت چین را افزایش خواهد داد.
خبر کاهش نرخ بهره در چین، بار دیگر قیمت نفت برنت را به بیش از 80 دلار در هر بشکه رساند.
بنابه اعلام وال استریت ژورنال، هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات جمعه گذشته (21 نوامبر) با 1.3 درصد افزایش، به 80 دلار و 36 سنت رسید.
در چنین شرایطی، کاهش تولید نفت اوپک در نشست 27 نوامبر این سازمان، می تواند از قیمت ها دفاع کرده و شرایط بازار را به نفع کشورهای تولیدکننده تغییر دهد.
حتی پیش از کاهش نرخ بهره در چین نیز، بلومبرگ در تاریخ 11 نوامبر(20 آبان) به نقل از بانک سوسیته جنرال فرانسه نوشته بود، سازمان کشورهای صادرکننده نفت که از کاهش قیمت ها ضربه خورده است، صرف نظر از سهم بازاری که به شرکت های تولیدکننده نفت شل در آمریکا واگذار کرده، باز هم می تواند با کاهش تولید نفت، مدعی کنترل بازار باشد.
بلومبرگ به نقل از بانک گلدمن ساچز آمریکا افزود: اگر اوپک به جای کاهش تولید، راه حل جایگزین یعنی "انتظار برای مشاهده اینکه آیا کاهش قیمت ها، تولید عظیم نفت شیل در شمال آمریکا را متوقف می کند" را برگزیند، این تصمیم در واقع طلیعه یک نظم نوین نفتی در بازار خواهد بود، جایی که قدرت قیمت گذاری در آن، قبلا از اوپک به شرکت های نفتی واقع در تگزاس و داکوتای شمالی منتقل شده است.
مایک ویتنر رییس بخش تحقیقات بازار بانک سوسیته جنرال نیویورک نیز در تاریخ 20 نوامبر تلفنی به بلومبرگ، گفت: بازار نفت چندین دهه است که شاهد نقطه عطفی مانند شرایط حاضر نبوده است.
وی افزود: آیا اوپک نقش خود را در بازار نفت به شرکت های آمریکایی واگذار خواهد کرد؟ چنانچه سعودی ها اجازه دهند بازار، تولید بیش از حد نفت را اداره کند، این امر اوپک را به یک سازمان بی ربط مبدل خواهد ساخت.
اقتصام(5)1063**1558


03/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن