واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل بازرسی کار: 60 درصد فوتی های ناشی از کار کشور در بخش ساختمان روی می دهد بندرعباس – ایرنا – مدیر کل بازرسی کار و دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور گفت: 48 درصد حوادث ناشی از کار و 60 درصد فوتی های ناشی از حوادث کار در بخش ساختمان رخ می دهد.
به گزارش ایرنا "محمد اصابتی " دوشنبه درگردهمایی یک روزه اعضای کمیته های فنی وبهداشت کار هرمزگان اظهار داشت: بر اساس قانون 19 دستگاه اجرایی کشور در این زمنیه مسوولیت دارند که با آنها نشست هایی را برای این موضوع برگزار کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه برای کاهش حوادث ناشی از کار در بخش های مختلف مانند بخش ساختمان قصد بهره گیری از ظرفیت های نهادی های غیر دولتی را داریم، ادامه داد: برای همین منظور در حال انعقاد تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسی ساختمان می باشیم.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور اضافه کرد : بر اساس برآوردهای صورت گرفته ، علت 65 درصد حوادث ناشی از کار به کارفرما و 20 درصد به کارگر باز می گردد.
وی با اشاره به اینکه کارفرما باید شرایط ایمن را فراهم کند ، بیان داشت: کارگر باید در حوزه مسوولیت خودش مورد باز خواست قرار گیرد.
بنا به اظهار دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، 800 بازرس کار، یک میلیون و 400 هزار کارگاه دارای کُد تامین اجتماعی و حدود یک میلیون و 100 هزار کارگاه بدون کُد تامین اجتماعی در کشور وجود دارد.
اصابتی اشاره کرد: سالانه حدود 400 هزار بازرسی از کارگاه ها انجام می شود که با توجه به محدودیت نیروی انسانی، انجام بازرسی از همه کارگاه ها چندین سال زمان نیاز دارد.
وی بیان کرد: اعضاء کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار باید نسبت به شناسایی عوامل موثر در ایجاد و بروز حادثه ، برآورد وضعیت ایمنی و میزان خطر در محیط کار و ارائه راهکار های مدیریتی همراه با توجیح موضوع به کارفرما اقدام کنند.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور بیان کرد: برای امر حفاظت فنی و بهداشت کار در کارگاه ها باید از ظرفیت های موجود در قانون و آیین نامه های مربوطه مانند آیین نامه برق، جوشکاری و غیره استفاده بیشتری شود.
وی در خصوص مشاغل سخت وزیان آور نیزگفت : براساس قانون مشاغل سخت و زیان آور محیط کار باید ایمن و استاندارد سازی شود تا کارگر در معرض عوامل خطر ساز و خطر قرار نگیرد.
اصابتی ادامه داد: شاهدیم که جنبه های حمایتی موضوع قانون مشاغل سخت و زیان آور بر جنبه های ایمنی و استاندارد سازی محیط کار غلبه یافته و استاندارد سازی و ایمن سازی محیط کار فراموش شده است.
این مقام مسوول ابراز داشت: برخی از کارها همچون فعالیت در معادن در ذات خود سخت و زیان آور هستند که برای آنها نمی توان کاری انجام داد.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور اضافه کرد: شرایط به گونه ای رقم خورده که به جای استاندارد سازی محیط، کارگر ایمنی کارگاه را برهم می زند تا از مزایای حمایتی قانون مشاغل سخت و زیان آور استفاده کند.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور بیان داشت: چنین کارگری می خواهد هر چه سریعتر بازنشسته شود تا بتواند جای دیگری مشغول شده و هزینه های زندگی خانواده خود را تامین کند.
اصابتی بیان کرد: فرد باید پس از بازنشستگی یک فراغ باز داشته باشد درصورتیکه تنگی معاش باعث شده وی پس از بازنشستگی دوباره به دنبال پیدا کردن شغل باشد.
وی اظهار داشت: تاکید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر استاندارد سازی محیط کار در راستای حفظ سلامتی کارگر برای خانوده، کارگاه و جامعه است.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور یادآور شد: رویکرد های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، حفاظت و صیانت از نیروی کار، سیاست گذاری، تلاش برای پیشگیری از حوادث و توسعه فرهنگ ایمنی در محیط کار می باشد.
وی ابراز داشت: هر یک واحدی که برای آموزش و پیشگری از حوادث ناشی از کار هزینه شود چند برابر بازدهی برای کارگاه و جامعه داشته و سرمایه گذاری محسوب می شود.ک/3
8144/668
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]