واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: راهنمایی های جو فراست برای جدا کردن اتاق کودک
جوفراست میخواهد کاری کند که بچه برای جدا شدن از مادرش کمتر اذیت شود و برای خودش هم این جدایی سخت نباشد.
برخی بچه ها عادت دارد فقط پیش مادربخوابند.بسیاری از مادرها خودشان در این مورد مقصر هستند علت این مشکلات این است که آنها هیچ کوششی نکردند که بچه را از خودش سوا کند. زمانی هم که که مادرمیخواهد این کار را انجام دهد از هر شیوه ای استفاده میکند ولی متاسفانه بچه بسیار در برابر این قضیه پایداری میکند و به همین علت مادر را کلافه میکند.
جوفراست میخواهد کاری کند که بچه برای جدا شدن از مادرش کمتر اذیت شود و برای خودش هم این جدایی سخت نباشد اما راههای اصولی این کار را نمیداند. او هیچ شبی را خودش به تنهایی نخوابیده است و در نهایت با مقاومتی که میکند مادرش را مجاب میکند که در كنار او و در تخت آنها بخوابد. مادر برای حل این مشکل راهنمایی میخواهد.
جو فراست راهحل ارائه میدهد
اگر هر شب در زمان خواب کنار کودک حضور داشته باشید و بعد از به خواب رفتنش او را ترک کنید، خوابیدن و جدایی از شما برایش به یک معناست و تحمل این جدایی برایش بسیار دشوار میشود بنابراین باید وقت گرانبهای خود را به او اختصاص داده و در کنارش بنشینید تا به خواب برود. اگر هنگامی که بچهها کوچکترند، برای راحتی آنان هنگام خواب در کنارشان بمانید، به محض اینکه بزرگتر شوند از این موضوع برای کنترل و تسلط بر شما استفاده خواهند کرد. کودکان یاد میگیرند که زمان جدایی از شما را هنگام خواب بیشتر و بیشتر به تعویق بیندازند. آگاه باشید که حتی بچههایی که تا امروز هیچ وقت بدون حضور پدر و مادر نخوابیدهاند، میتوانند یاد بگیرند که به تنهایی بخوابند.
صبور و مصمم باشید
شکی نیست که این کار در شبهای اول بسیار سخت خواهد بود. او هر کاری که لازم باشد انجام میدهد تا خودش را به کنار شما برساند و باز هم در تخت شما بخوابد. شاید او پشت در اتاق شما بخوابد تا نشان دهد نمیخواهد از شما جدا شود. در این حالت میتوانید از سیستم محرومیت استفاده کنید و به او بگویید اجازه ندارد بازی مورد علاقهاش را انجام دهد. به این ترتیب او میفهمد که شما در این کار جدی هستید و باید تسلیم شوید.
به این نکات توجه کنید
– او را روی تختش بخوابانید، او را در آغوش بگیرید، ببوسید، به او بگویید وقت خواب است و بعد نزدیک تخت روی زمین قرار بگیرید ولی به هیچوجه با او به تختخواب نروید یا لب آن ننشینید.
– صورت خود را به سمت کودک نگیرید زیرا اگر به چشمهای شما نگاه کند، صحبت را آغاز خواهد کرد. به او یادآور شوید که زمان خواب است بنابراین باید چشمهایش را ببندد.
– از خاموش بودن چراغها و باز بودن در اتاق خواب کودک مطمئن شوید.
– در سکوت بنشینید، طوری که صورتتان به طرف او نباشد و منتظر بمانید تا خوابش ببرد. اگر بچه خواست با شما صحبت کند فقط بگویید «بخواب».
– هر شب همین کار را تکرار کنید ولی کمی دورتر از تخت بنشینید تا آنکه به بیرون اتاق و پشت در باز، برسید.
– کودک مدتی پس از تکرار عمل نشستن شما پشت در باز اتاق خواب، یاد میگیرد که به تنهایی بخوابد. برای جا انداختن این موضوع باید اندکی زمان صرف کنید اما به این ترتیب عادت زیانباری را که ممکن است سالها ادامه پیدا کند، تغییر دادهاید.
به موقع این کار را انجام دهید
بهترین و امنترین دوره جدا کردن کودک از مادر برای تنها خواباندن او در سنین 3 تا 3 و نیم سالگی است. سنی که در آن کودک به قدر کافی، قابلیت رفع مشکلات خود را داشته و زبان قابل فهمی برای بیان نگرانیهایش دارد، در کل رفتار اجتماعی رشد یافتهای توام با اعتماد به نفس و بیان تعلق پیدا کرده است و حتی نسبت به بچههای کوچکتر از خود مهربان بوده و گاهی میل به مراقبت از آنان و مسئولیتپذیری را نشان میدهد.
مادر هم باید مداوا شود
گاهی والدین با کم توجهیهای خود به این علائم رشدی یا با خودخواهیها و توجه به نیازهای خودشان مسیر رشدی دیگری برای کودکشان میسازند. موارد بسیاری پیش میآید که وابستگی خود مادر به کودک و حتی گاهی پر کردن تنهاییهایش، حتی در زمان خواب که منتج از عوامل مختلف و متفاوتی مثل مشکلات زناشویی، بیمیلی به ارتباط با همسر یا تنهایی است، باعث میشود مادر بیپناهیهایش را در آغوش کودک به خواب رفتهاش جبران کند و عملا به ظاهر این رابطه یک رابطه دو سر سود میشود، امنیت کودک در برابر امنیت مادر که در این شرایط برای حل مشکلات پیش آمده درمان مادر در کنار درمان کودک توسط متخصص روانشناس الزامی است.
این موارد را رعایت کنید:
– نمیتوان کودکی را که تا این سن آغوش گرم و امنیت کلان مادر را تجربه کرده یکباره از مادر جدا کرد و انتظار معجزه داشت.
– آگاهی دادن و مطلع کردن کودک از آنچه میخواهید انجام دهید، یعنی تشویق کودک به جدا خوابیدن و البته پاداشهای این تغییر رفتار را برای او عنوان کنید.
– کودکان تا این سن باید تجربه مهدکودک را داشته باشند اگر تا به حال چنین تجربهای نداشته باید یادآور شد که پیش از ورود به دبستان دورههای مهدکودک از نظر آموزشی الزامی است و البته در جهت درمان چون قیاس او با دیگر کودکانی که میشناسد مفید واقع میشود، تاثیرگذار است و استقلال او را تقویت میکند.
– برای شروع جدایی رابطه 5 و نیم ساله کودک و مادر، انتخاب اتاق کودک برای خواب شبانه مادر و کودکش اهمیت دارد یعنی جایی که در آینده باید در آن تنهایی بخوابد. در اتاق جدید، مادر و کودک همچون گذشته برای مدت یک هفته کنار هم میخوابند.
– در هفته دوم پس از آنکه کودک به خواب رفت مادر جای خواب دیگری در دورترین نقطه از محل خواب کودکش برای خود فراهم کرده و در آن بستر میخوابد. وجود چراغ خوابی که برای دید کودک هنگام بیداری در شب کفایت کند الزامی است چرا که کودک با عدم احساس یا لمس بدن مادر در کنار خود از خواب پریده و به جست وجوی او میرود که در این شرایط پیدا کردن مادر در بستری دیگر باید ممکن باشد. کودکی که مادرش را در محل خواب دیگری پیدا میکند به کنار او رفته تا در جوارش آرام گیرد. نکته مهم این است که پس از دوباره به خواب رفتن کودک مادر باید به محل خواب قبلی کودک رفته و در آنجا استراحت کند تا این بازی جابهجایی و کشف کودک برای مدت یک هفته ادامه یابد.
– اگر در طول دو هفته اول علائم اضطرابی مهمی به چشم نیامد، برای هفته سوم مادر پس از خواباندن کودک در اتاقش به اتاق خواب خود برای استراحت میرود. در این شرایط وجود چراغی که مسیر راه کودک را برای رسیدن به اتاق مادر روشن نگه دارد الزامی است.
– مراتب بالا را می توان به کرات و در طول زمان هایی گاه بیشتر از زمان ذکر شده ادامه داد تا به مقصود رسید.
– صبوری و مدیریت درست ، به دور از دلسوزیها و نگرانیهای افراطی شرط اصلی در تحقق تغییر این عادت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]