واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیر واگیر: آلودگی هوا احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد اصفهان- ایرنا- رییس پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در اصفهان گفت: آلودگی هوا احتمال بروز دیابت (بیماری قند) را در بین مردم بویژه در کودکان افزایش می دهد.
دکتر رویا کلیشادی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تحقیقی که درباره آلودگی هوا در اصفهان شده است افزود: بر اساس نتایج این تحقیق، آلودگی هوا در شروع دیابت در افراد سالم موثر است.
وی با اشاره به تحقیقات دیگری که در این زمینه در کشورهایی مانند ژاپن شده است ادامه داد: این تحقیق ها نیز موید این موضوع است.
این پزشک تصریح کرد: کم تحرکی نیز در ابتلا به دیابت موثر است.
کلیشادی با اشاره به اثرات کوتاه و بلند مدت آلودگی هوا اظهار کرد: در تحقیقات صورت گرفته درباره آلودگی هوا، اثرات کوتاه مدت بیشتر مشخص شده که شامل تحریک راه های تنفسی، حمله آسم و آسیب های چشم و مخاط بینی است.
وی افزود: اگر مادری در دوران بارداری خود در معرض آلودگی هوا باشد میزان رشد ذهنی کودک وی تا 10 سالگی تحت تاثیر قرار می گیرد و چه بسا به بیش فعالی مبتلا خواهد شد.
رییس پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیر واگیر همچنین درباره کمبود ویتامین دی گفت: بسیاری از مردمی که در شهرهای بزرگ مانند اصفهان در معرض نور آفتاب هستند، بدلیل آلودگی هوا ، اشعه مفید و ویتامین دی به آنها نمی رسد.
کلیشادی افزود: کمبود ویتامین دی منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند ام اس، قلبی عروقی و عوارض استخوانی می شود.
وی با بیان اینکه همه افراد در شهر با مساله آلودگی هوا در تماس هستند اظهار کرد: آسیب پذیری زنان باردار، نوزادان شیرخوار و کودکان در این زمینه بیشتر از سایر اقشار جامعه است.
این پزشک با تاکید بر اینکه لازم است عوارض آلودگی هوا بصورت جامع مورد پژوهش قرار گیرد از اجرای پروژه مطالعات آینده نگر در هشت استان کشور از جمله اصفهان خبر داد.
وی گفت: در این تحقیق جامع مقرر است اثر عوامل زیست محیطی از جمله آلودگی هوا و شیوه زندگی در دراز مدت بر روی سلامت انسان بررسی شود.
به گزارش ایرنا، کلان شهر اصفهان یکی از آلوده ترین شهرهای کشور بشمار می آید بطوریکه در برخی روزها آلودگی آن از تهران نیز بیشتر است.
در چند روز گذشته هوای اصفهان در شرایط ناسالم قرار داشت و میانگین شاخص آلودگی هوا به عدد 153(AQI) رسید.
وضعیت کیفی هوا براساس میزان آلودگی هوا (AQI) به شش سطح شامل پاک (0 تا 50)، سالم (51 تا 100)، ناسالم (101 تا 150)، بسیار ناسالم(151 تا 200)، خطرناک (201 تا 300) و بحرانی (بالاتر از 300) سنجیده می شود.
پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیر واگیر برای نخستین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز به کار کرد.
این پژوهشکده دارای سه مرکز تحقیقاتی رشد و نمو کودکان، بیماری های ارثی کودکان و محیط زیست است و طرح های تحقیقاتی ملی و استانی در این زمینه انجام می دهد.
بیماری های غیر واگیر (غیر مسری) بیماری هایی است که بصورت مزمن اتفاق می افتد و عواملی مانند زیست محیطی، ژنتیکی و سبک زندگی در ابتلا به آن موثر است.
دیابت، قلبی عروقی، فشار خون بالا، پوکی استخوان و انواع سرطان از جمله بیماری های غیر واگیر است.
ت/7148
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]