واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غبار کهنگی بر کتابهای کتابخانه های عمومی زنجان نشسته است زنجان - ایرنا - امروزه با وجود گسترش ارتباطات و اطلاعات، کتابهای مختلف کتابخانه های عمومی در حوزه های گوناگون به روز نیست و به عبارتی بوی کهنگی می دهد.

تنها کتابدار پیشکسوت نمونه کشوری در گفت و گو با ایرنا، با سابقه 30 ساله فعالیت بی وقفه خود در امور کتابداری کتابخانه های عمومی استان با اشاره به اینکه بسیاری از کتابهای کتابخانه های عمومی قدمت زیادی دارند، افزود: معمولا کتابهای این کتابخانه ها از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور تامین می شود.
پروین خیاط منصور یادآوری کرد: معمولا بسیاری از مراجعه کنندگان برای دریافت منابع مورد نظر خود با کتابهای قدیمی مواجه می شوند و این موضوع به نوبه خود بی رغبتی مطالعه آنان را به همراه دارد.
وی ابراز کرد: بیشترین مراجعه کنندگان کتابخانه های عمومی را دانش آموزان و دانشجویان تشکیل می دهند که معمولا متناسب با حوزه درسی خود کتاب و منابع تست زنی مطالبه و یا با شرایطی خاص به امانت می گیرند.
این کتابدار پیشکسوت کشوری تاکید کرد: کتابهای جدید و با غنای بیشتر به جذب متقاضیان و اهالی فرهنگ به کتاب و کتابخوانی منتهی می شود.
وی اظهار کرد: محیط مناسب و جذاب فضاهای کتابخانه ها و وجود امکانات سرمایشی و گرمایشی مناسب نیز در ترغیب افراد به کتابخوانی بسیار مفید است.
خیاط منصور بیان کرد: بیشترین عناوین کتابهای درخواست کنندگان از سوی عموم مردم را کتابهای رمان، آشپزی، تاریخ و روانشناسی تشکیل می دهد.
وی، با بیان اینکه ارائه راهکارهای نوین و جدید می تواند در گرایش اقشار مختلف مردم به مطالعه بسیار تاثیر گذار باشد، گفت: چند سال پیش طرحی با عنوان " کتاب من" در کتابخانه های عمومی کشور و این استان اجرا که با استقبال گسترده مخاطبان روبرو شد.
این کتابدار پیشکسوت نمونه کشوری یادآوری کرد: این طرح برای تمامی اعضای کتابخانه های عمومی این امکان را فراهم می کرد که در صورت نبود کتاب مورد نظر خود با تکمیل فرم ارائه شده در کوتاهترین زمان ممکن از نهاد کتابخانه های عمومی درخواست و برای امانت به فرد متقاضی داده می شد.
وی اضافه کرد: متاسفانه با تغییر و تحول انجام شده این طرح متوقف شد و دیگر به علاقه مندان ارائه نمی شود.
خیاط منصور ابراز کرد: منابع برخی کتابهای کتابخانه های عمومی با انجام این طرح غنی تر و به عبارتی به روز شده است.
وی، در ادامه به ایجاد بخش کودک در بسیاری از کتابخانه های عمومی این استان اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد این بخش با فضای مناسب و با هدف نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین کودکان شکل گرفته و توجه خانواده ها به این مهم اثر گذاری بهتری را به همراه دارد.
کتابدار پیشکسوت نمونه کشوری خاطرنشان می کند: مطالعه کودک پیوند ناگستتنی را با این یار مهربان فراهم می کند.
به گزارش، در مراسم بیست و دومین دوره تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی ( یادبود عالم فقید و مفسر گرانقدر علامه سید محمد حسین طباطبایی ) که 27 آبان در محل تالار وحدت تهران برگزار شد، " پروین خیاط منصور "کتابدار پیشکسوت کتابخانه های عمومی استان زنجان به عنوان تنها کتابدار پیشکسوت نمونه کشوری تقدیر شد.
596/7320
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]