تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854638656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهر محرمانه بركالاهاي مضر!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مهر محرمانه بركالاهاي مضر!
سلامت، ‌شادابي و حتي موفقيت همه و همه با خوردن محصولاتي نظير غلات حجيم شده يا چيبس ادعايي است كه در بسياري از تبليغات به خصوص تبليغات رسانه ملي با حجم بالاي مخاطب مطرح مي‌شود.
نویسنده : زهرا چيذري 


انتشار يك ليست محرمانه شايد شما را به ياد چند بدهكار ميلياردي نظام بانكي يا ليست جنجالي 14 پزشك زير‌ميزي‌بگير بيندازد اما ليست محرمانه‌اي كه رئيس سازمان غذا و دارو از آن صحبت مي‌كند، ليست كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت است؛ همان فهرستي كه مطابق تكليف قانون برنامه پنجم توسعه بايد هر سال از سوي وزارت بهداشت تهيه شود و تبليغات آن در تمامي رسانه‌ها ممنوع است. اما اكنون رسول ديناروند در بيان جزئيات اين فهرست محرمانه آن را يك جهت‌گيري تغذيه‌اي توصيف مي‌كند.

سلامت، ‌شادابي و حتي موفقيت همه و همه با خوردن محصولاتي نظير غلات حجيم شده يا چيبس ادعايي است كه در بسياري از تبليغات به خصوص تبليغات رسانه ملي با حجم بالاي مخاطب مطرح مي‌شود.

در اين تبليغات در موارد متعددي نه فقط به بچه‌ها بلكه حتي به والدين آنها نيز القا مي‌شود با خوردن اين محصول مي‌توانند كودكاني سالم و قوي داشته باشند. اين در حالي است كه از نگاه كارشناسان تغذيه نه فقط ارزش غذايي ندارد، بلكه مضر هم است. با وجود اين، مطابق ماده 37 برنامه پنجم توسعه، فهرست اقدامات و كالاهاي آسيب‎رسان به سلامت و داروهاي با احتمال سوء مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و درصد عوارض براي اين كالاها در ابتداي هر سال توسط كارگروهي با مسئوليت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با عضويت وزارتخانه‎هاي امور اقتصادي و دارايي، بازرگاني، رفاه و تأمين اجتماعي و صنايع و معادن و معاونت تعيين و ابلاغ مي‎شود. امسال هم قرار است فهرستي از 20 نوع كالاي آسيب‌رسان به سلامت تهيه و براي افزايش ارزش افزوده آنها به كارگروهي سپرده شود اما به گفته ديناروند اين فهرست محرمانه است.

  تبليغات كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت از ممنوعيت تا جريمه
ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه به بحث مهم پيشگيري و اهميت تغذيه مي‌پردازد. اين قانون اما از جمله قوانين كاغذي است كه در اجرا مهجور و مظلوم مانده است. مطابق اين قانون تبليغات كالاها و خدمات آسيب رسان به سلامت ممنوع است و چنين تخلفي مستوجب جزاي نقدي از 10 ميليون ريال تا يك ميليارد ريال با حكم مراجع ذي‎صلاح قضايي است و در صورت تكرار براي هر بار حداقل 20 درصد به جريمه قبلي اضافه مي‎شود.  اين نگاه پيشگيرانه به موضوع سلامت جامعه در عمل طي سال‌هاي گذشته هرگز اجرايي نشد و همچنان تبليغ خوراكي‌هاي مضر با تأكيد بر گروه كودك و نوجوان كه حساس‌ترين سن را از منظر سلامت و تغذيه دارند ادامه مي‌يابد. به بيان ديگر، رسانه‌ها به خصوص رسانه ملي درآمدزايي را به سلامت جامعه ترجيح مي‌دهند و وزارت بهداشت هم در دوره‌هاي مختلف با سكوتش در اين زمينه، ميدان را براي گسترده‌تر شدن تبليغات اينگونه خوراكي‌ها باز گذاشته است.

  كالاهاي آسيب رسان به سلامت را بشناسيم
كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت چه كالاها و خوراكي‌هايي هستند؟ ‌دكتر رسول ديناروند درباره اين كالاها مي‌گويد: كالاهاي آسيب‌رسان از نگاه وزارت بهداشت، كالاهايي نيستند كه ممنوعيت مصرف داشته باشند بلكه وزارت بهداشت به اين قبيل كالاها، نگاه تغذيه‌اي دارد، يعني كالايي كه در مصرف آن نبايد افراط شود.

وي در توضيح بيشتر اين مطلب مي‌افزايد: به عنوان مثال، كله‌پاچه آسيب رسان به سلامت است اما اين به معناي آن نيست كه خوردن كله‌پاچه از فردا ممنوع مي‌شود.
ديناروند از تشكيل كارگروهي در وزارت بهداشت براي پيگيري كالاهاي آسيب رسان به سلامت خبر مي‌دهد و مي‌افزايد: تمام كالاهايي كه مصرف بيش از حد آنها براي يك زندگي سالم مضر است، در اين كارگروه احصا شده‌اند؛ كالاهايي كه شوري و چربي بيش از حد دارند و كالاهايي كه اسيد چرب ترانس و شكر بيش از حد دارند در فهرست كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت قرار مي‌گيرند.

به گفته ديناروند نمونه ديگري كه مي‌توان تأكيد كرد، نوشابه است كه مصرف بيش از حد آن براي سلامت فرد مضر است اما دليل نمي‌شود كه خوردن آن ممنوع باشد.
بنا به تأكيد رئيس سازمان غذا و دارو ليست كالاهاي آسيب رسان به سلامت مربوط به برند و توليد‌كننده خاصي نيست، بلكه بيانگر نوع كالاست، به طور نمونه خيارشور آسيب رسان به سلامت است و به بيان دقيق‌تر اين فهرست، يك جهت‌گيري تغذيه‌اي است.
وي در ارتباط با اظهارات وزير بهداشت كه عنوان داشته 20 قلم كالاي آسيب رسان به سلامت در اين ليست قرار دارد، تأكيد مي‌كند: منظور وزير، 20 نوع برند يا كارخانه نيست، بلكه 20 نوع كالايي است كه هر روز مصرف مي‌كنيم.

ليست محرمانه كالاهاي آسيب رسان در كارگروه افزايش قيمت
اما اينكه قرار است امسال سرنوشت فهرست كالاهاي آسيب‌رسان چه باشد؟ رئيس سازمان غذا و دارو در ارتباط با وضعيت ليست ارائه شده از كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت، مي‌گويد: اين ليست را به كارگروهي داده‌ايم و آنچه بايد جمع‌بندي شود، اين است كه هزينه ارزش افزوده اين كالاها بالاتر برود، مثلاً اگر تا ديروز، ماست با چربي 15 درصد را هزار تومان مي‌خريديم، حالا بشود هزار و 100 تومان و اين هزينه صرف سلامت جامعه شود. از اين گفته ديناروند مي‌توان نتيجه گرفت كالاهاي مضر سلامتي مي‌توانند با پرداخت ارزش افزوده بيشتر به راحتي به ويترين فروشگاه‌ها و از آن مهم‌تر به تبليغات رسانه‌ها راه يابند و اين درست همان نكته‌اي است كه دليل محرمانه بودن اين فهرست را آشكار مي‌كند. در معامله وزارت بهداشت و توليدكنندگان كالاهاي آسيب رسان به سلامت، ‌مضرات خوراكي‌هاي ناسالم با افزايش ارزش افزوده و در واقع از جيب مردم جبران مي‌شود. حالا حتي اگر اين هزينه به نظام سلامت برسد و براي درمان بيماري‌هاي ناشي از تغذيه نامناسب همچون بيماري‌هاي قلبي، ‌كبد چرب، ‌ديابت، ‌اضافه وزن و بسياري موارد ديگر هزينه شود، اين چرخه نامعقول چه توجيهي دارد؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن