واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماری پوستی سالک را نمی توان ریشه کن کرد اصفهان- ایرنا- مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت: ساکنان برخی مناطق و روستاهای شرق شهر اصفهان مستعد ابتلا به بیماری لیشمانیوزپوستی (سالک ) هستند در حالی که نمی توان این بیماری را ریشه کن کرد.
لیشمانیوز پوستی یا سالک ، بیماری مشترک انسان و حیوان از جمله جوندگان است که از طریق نیش یک پشه آلوده به انگل بنام پشه خاکی به انسان منتقل می شود.
دکتر حمید ترک زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین مناطق سالک خیز شرق اصفهان شامل دستجا، اسلام آباد، اژیه، قورتان، کفران، ورزنه، سگزی و هرند است.
وی با تاکید بر اینکه با اطلاع رسانی و پیشگیری های انجام شده شاهد کاهش بیماری سالک در اصفهان در سال های اخیر بودیم ادامه داد: با اینحال لازم است که مردم و مسئولین نکات مربوط به پیشگیری را بویژه در مناطق سالک خیز رعایت کنند.
وی بدون اشاره به آمار سالک در اصفهان تصریح کرد: در برخی مناطق به دلیل توسعه شهری، افزایش جمعیت و رعایت نکردن مسائل بهداشتی همچنان شاهد ابتدا به بیماری سالک هستیم.
این پزشک با بیان اینکه سالک یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان (زئونوس) است گفت: این قبیل بیماری ها قابل ریشه کن شدن نیستند اما می توان از آن پیشگیری کرد و آمار ابتلا به آن را کاهش داد.
ترک زاده، سالک را به دو نوع شهری و روستایی تقسیم بندی کرد و افزود: میزبان این دو نوع سالک متفاوت است ، بطوریکه در شهرها بیشتر سگ و در روستاها بیشتر موش صحرایی میزبان انگل سالک هستند.
وی با بیان اینکه معضل بهداشتی سالک همچنان وجود دارد تصریح کرد: مرکز بهداشت اقدامات زیادی را در زمینه پیشگیری از آن انجام داده اما لازم است سایر دستگاه های اجرایی و مسئولین نیز به این موضوع کمک کنند.
مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان، بهترین و موثرترین روش برای پیشگیری از سالک را رعایت نکات بهداشتی عنوان و اضافه کرد: با رعایت کردن بهداشت بویژه در معابر و محیط های زندگی از ابتلا به این بیماری کاسته می شود.
وی ادامه داد: در این زمینه نباید زباله، کود و نخاله ساختمانی در کنار معابر ریخته شود چراکه باعث جاری شدن شیرابه و ایجاد بوی بد شده و در نهایت تجمع موش ها و پشه ها را به همراه دارد.
وی استفاده از پشه بند در فضای باز و توری برای پنجره ها را نیز در این زمینه موثر دانست.
به گفته وی برخی نهادها مانند شورای اسلامی شهر ورزنه به خوبی در این زمینه همکاری کرده و اقدامات موثری را انجام دادند.
ترک زاده بیان کرد: هر فردی که در مناطق سالک خیز دچار گزش نیش پشه شد و در صورتیکه نقطه گزیده شده بیش از یک هفته باقی ماند باید به مرکز بهداشتی یا پزشک مراجعه کند که در صورت تشخیص سالک، آمپول گولوکانتین به محل گزیدگی تزریق می شود.
مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان با بیان اینکه سالک بیشتر در خاورمیانه بویژه افغانستان و ایران وجود دارد گفت: هفته گذشته تعدادی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای آشنایی با برنامه های ایران در زمینه پیشگیری از بیماری سالک به اصفهان آمدند و از مرکز بهداشتی نواب صفوی بازدید کردند.
وی افزود: این کارشناسان از نزدیک در جریان برنامه های این مرکز بهداشتی درمانی و چالش ها و مشکلات آن قرار گرفتند.
مناطق شرقی و شمال شرقی شهر اصفهان زیر پوشش مرکز بهداشت شماره یک اصفهان است .
ت/7148/ 546
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]