واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نهالکاری 80 هکتار حاشیه کمربندی زارچ – اشکذر با اب مازاد تصفیه خانه یزد - ایرنا - رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد، از نهال کاری 80 هکتار از اراضی بیابانی حاشیه کمربند زارچ به اشکذر با استفاده بهینه ار آب مازاد تصفیه خانه شهر یزد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد که روز یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفته، "محمود فتاحی" در این خصوص گفت: بدلیل وجود آب مازاد در برکههای آبگیر محل تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد، پیشنهاد ضرورت استفاده از این آب در جهت مصارف بیابان زدایی و توسعه فضای سبز از طرف استاندار یزد مطرح و مورد تاکید قرار گرفت که بدنبال آن اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، موضوع را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: کمربندی اشکذر حد فاصل پل الغدیر تا جاده طبس در برخی از نقاط تحت تاثیر فرسایش بادی و طوفانهای ماسه ای بوده و منتهی شدن برخی از کریدورهای کانال باد مناطق غرب و شمال غرب منطقه به این محور باعث شده تا کانون بحرانی فرسایش بادی جدیدی در منطقه شکل گرفته و موقعیت این جاده در محدوده طرح بیابان زدایی حاجی آباد یزد قرار گیرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: تمام عرصه ای که کمربندی تازه ساخته شده از آن عبور میکند دارای سخت لایههای گچی – نمکی در عمق 30 تا 60 سانتیمتری است؛ علاوه بر این سطح وسیعی از عرصه بدون پوشش گیاهی بوده و دارای پوشش 20 تا 60 درصدی سنگفرش بیابانی است.
فتاحی، قرارگیری در طبقه اقلیمی فراخشک سرد، متوسط بارش سالانه حدود 50 میلیمتر با پراکنش نامناسب و تبخیر پتانسیل بالای 3500 میلیمتر در سال را از محدودیت های اقلیمی در منطقه برشمرد و افزود: از نظر فرسایش بادی منطقه عمدتا جزو مناطق حمل محسوب شده و جزو اولویتهای 2 و 3 کانون های بحرانی فرسایش بادی قلمداد می شود.
وی، سطح کل کشت انجام شده را 80 هکتار برشمرد که با تعویض خاک با ماسه بادی و آبیاری اقدام به نهالکاری با گونههای مقاوم نظیر قره داغ در سه منطقه جداگانه در طول مسیر کمربندی شده است.
رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: تخلیه نخالههای ساختمانی در طرفین و بین دو باند محور تازه ساخته شده عملا منظره نامطبوعی را ایجاد کرده بود که با بکارگیری ماشین آلات سایر دستگاهها و همچنین امکانات امانی اداره کل اقدام به خاکبرداری و تسطیح عرصه شد ،سپس عملیات اصلی آماده سازی بستر کشت و نهالکاری به صورت کشت چاله ای انجام شد.
فتاحی، اهم اهداف و مزایای طرح را استفاده بهینه از آب پساب فاضلاب شهر یزد، افزایش ضریب ایمنی جاده و کاهش خسارت ناشی از طوفانهای ماسه ای در منطقه، ایجاد چشم انداز سبز برای رهگذران، افزایش سرانه فضای سبز و بهبود شرایط زیست محیطی برشمرد.
وی، فعالیتهای انجام شده در راستای انتقال آب به عرصه کشت نقشه برداری مسیر انتقال آب به طول 10کیلومتر ، طراحی و متره برآورد پروژه انتقال آب ،طراحی و متره برآورد دو باب استخر 300 متر مکعبی ذخیره آب در طول مسیر اعلام کرد.
فتاحی، همچنین سایر فعالیت های در حال انجام را اجرای خط انتقال آب از محل تصفیه خانه تا مناطق سه گانه کشت ، آبیاری و کشت انجام شده، شناسایی مناطق قابل توسعه برای ادامه کشت در سال جاری در سطح 120 هکتار و تولید نهال برای تامین نهال های مورد نیاز برشمرد. ک/1
1968/616
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]