واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دکان های فریبکارانه در تبلیغات تلفن های همراه روزنامه عصر مردم با چاپ مطلبی با عنوان "دکان های فریبکارانه در تبلیغات تلفن های همراه " به قلم مدیر مسوول این نشریه به پیامک های غیر ضرور در تلفن های همراه که زندگی مردم را به بازی گرفته و یا تبلیغاتی از این دست در تلویزیون نیز انتقاد کرده است .
این شماره را پیامک کن تا در قرعه کشی فلان اتومبیل چند صد میلیون تومانی برنده شوی، فلان عدد را الان بفرست تا از سلامتی خود آگاه شوی، این گزینه ها را پیامک کن تا در فلان و بهمان قرعه کشی شرکت داده شوی. اتومبیل سوپرلوکس فلان و بهمان نصیب شما می شود اگر فلان عدد را پیامک کنی.
این پیامک ها که روز به روز بیش و بیشتر روی تلفن های همراه احساسات و آرزوهای مردم را برای کسب درآمد به بازی می گیرند شماره های اندکی هستند از ده ها و صدها پیامکی که طی 24 ساعت ذهن و فکر مردم را به خود مشغول می کنند و جز ایجاد درآمد مفت و مجانی برای دارندگان شبکه های اینترنتی حاصلی در بر ندارد و تنها مردم را به قماری ناخواسته تحریک می کند.
در تلویزیون ملی هم گاه و بیگاه با تبلیغاتی از این دست مواجهیم که اگر فلان چای، رب گوجه، روغن، برنج یا بهمان کالای تبلیغ شده را خریداری کنید شما را در قرعه کشی ده ها میلیون ریال جوایز سکه های طلا، اتومبیل و... شرکت می دهیم شاید برنده اتومبیل کذا شما باشید!
باعث تعجب است که در کشوری مانند ایران که نظام آن اسلامی است و به مهمات مسایل شرعیه توجه دارد، بعضی ها چنین اجازه ای می یابند که با صرف و جذب میلیاردها تومان از جیب مردم با فریب و رنگ به چنین تبلیغاتی دست بزنند آن هم از طریق رسانه هایی که در اختیار دولت است!
ممکن است تصور شود پنجاه یا صد تومان برای ارسال یک پیامک مبلغی قابل توجه نیست. اما ناگفته پیداست که جمع پول این پیامک ها گاه سر به میلیاردها تومان می زند و به جیب افراد زرنگ سرازیر می شود.
سؤال: آیا این گونه تبلیغات که معمولاً در آن راستی و صداقت نیست و نظارتی بر قرعه کشی ها هم از طرف افراد مسئول و پاسخگو به عمل نمی آید به لحاظ قانونی و شرعی جایز است؟
آیا نمی پذیریم که به لحاظ اخلاقی این همان روش بلیط های اعانه ملی زمان طاغوت است که اندکی از آن همه پول صرف جوایز می شد و درصد بالایی به جیب از ما بهتران می رفت؟
به راستی این چگونه مجوزی است که هر کس به هر طریق اراده کرد وقت و پول مردم را از آن خود کند و ساعت و شب و روز و نیمه شب هم نشناسد؟
و سؤال آخر اینکه بر راستی آزمایی این نوع از تبلیغات کدام ارگان، نهاد یا وزارتخانه مسئول نظارت دارد؟
چه باید کرد؟
و اما بعد.
به نظر می رسد امروز بیش از هر زمان دیگری بر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و بویژه مسئولین وزارت ارشاد فرض است که به اینگونه تبلیغات مکارانه توجه کنند و روند تبلیغات مخابراتی و تلویزیونی را سر و سامان دهند تا فضا را برای سودجویان باز نکنند و هر کس برای کسب درآمد راهی نامعقول و غیرقانونی و خلاف اخلاق از هر طریق نیابد.
امروز کار به جایی رسیده که در پشت قبوض تلفن ها هم شاهد چاپ آگهی هایی هستیم که بعضاً روزنامه ها از چاپ آنها منع شده اند.
بالاخره در کشورهای جهانی که ما می شناسیم تبلیغات این قدر هم باز و گسترده و بدون نظارت نیست. آنها از زن استفاده ابزاری می کنند و ما با احساسات دارندگان تلفن های همراه
بازی می کنیم.
در سر چهارراه ها هم بازار تبلیغات غیراخلاقی با ارائه بروشورها باز است.
به این شماره تلفن کنید خانه خالی مبله، داروی جدید برای آقایان رسید.
یک قطعه زمین یا باغ در فلان منطقه، کافی است با این شماره تماس بگیرید.
هر چند به نظر می رسد که سوداگران بزرگ عده ای از تحصیل کرده های بیکار را هم به عنوان ویزیتور و مبلّغ به کار می گیرند امّا کاری که در آن تولیدی صورت نگیرد و ارزش اضافه ای ایجاد نشود کاری کاذب است و از سویی دیگر بخشی از سرمایه های ملی را به جیب شکارچیان افراد ساده لوح
سرازیر می کند.
به هر تقدیر در حال حاضر افکار عمومی نظر خوبی نسبت به این روند رو به رشد ندارد. لذا لازم است قبل از هر چیز کسانی که مبادرت به ارسال چنین پیامک هایی می کنند از تمایل مخاطبان خود برای دریافت پیام هایی از این دست اطلاع داشته باشند. بسیاری از افراد که برای وقت و شعور خود احترام قائل هستند علاقه ای به خواندن اینگونه تبلیغات فریبنده ندارند و از سویی دیگر مردم انتظار دارند که نظارتی بر اینگونه تبلیغات وجود داشته باشد تا هم اعتماد ملت به حسن عمل مسئولین ذیربط جلب شود و هم عده ای سودجو نتوانند با احساسات مردم بازی کنند.ک/1
667
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]